Cologna vant, Northug nummer to

Dario Cologna vant Tour de Ski. Petter Northug jr. ble nummer to.

En sliten Petter Northug går mot mål som sølvvinner etter å ha spurtslått Axel Teichmann

En sliten Petter Nordthug går mot mål som sølvvinner etter å ha spurtslått Axel Teichmann

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Dario Cologna

Dario Cologna

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Sveitseren hadde et godt forsprang til konkurrentene før start og seieren var i realiteten aldri truet opp alpinbakken i Cavalese.

- Dette var et bra renn for meg. Jeg hadde et bra forsprang så jeg kunne konsentrere meg om å gå mitt eget løp, sa Cologna til NRK.

Knuste Teichmann

Petter Northug jr. som ikke var tydelig preget av sykdommen det har blitt snakket om de siste dagene, tok igjen Axel Teichmann på den siste kilometeren og spurtslo tyskeren på oppløpet. I mål var han var 59 sekunder bak Cologna.

Nordmannen gikk et fornuftig løp og gikk lenge sammen med Eldar Rønning og Vassili Rotsjev. Rønning måtte slippe et stykke opp i alpinbakken, mens Rotsjev holdt følge nesten helt til de var i ryggen på Teichmann. Da viste Northug at han hadde litt ekstra krefter på lager.

- Jeg var så sliten da jeg var i ryggen på Teichmann. Jeg gikk opp på siden av han for å roe ned tempoet, men han var slite han også. Så da jeg rykket hadde han ikke mer å gi, sa en sliten, men glad Petter Northug til NRK.

- Jeg hadde en drøm om å komme på pallen, så dette er utrolig morro, sa han videre.

Martin Johnsrud Sundby ble nest beste nordmann på en åttendeplass. Han var 2,06 bak Cologna. Eldar Rønning hadde ikke dagen i Cavalese og endte på 14.plass.

- Jeg hadde bare et gir da de andre giret om. Da hadde jeg ikke mer å gå på. Jeg er rimelig godt fornøyd og håper at den siste spruten kommer til VM, sa Eldar Rønning i målområdet.

Landslagssjef Åge Skinstad var også fornøyd etter at den siste konkurransen i Tour de Ski var avsluttet.

- Vi har et jevnt lag, men vi mangler kanskje en som er god alle dager, oppsummerte landslagssjef Åge Skinstad.

- Northug ble bare nummer 28 på 15 kilometeren i Nove Mesto og det var ikke bra nok når man oppsummerer det hele, sa Skinstad videre.

Irritert

Axel Teichmann var småirritert etter å ha blitt slått av Petter Northug på de siste meterne.

Tyskeren mente nordmannen hadde hatt en forholdsvis lett reise de første kilometerne av etappen.

- Han hadde fordelen av å ligge rett bak flere løpere, sa tyskeren på pressekonferansen etter siste etappe.

- Alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen i touren, men følte meg litt trett foran siste etappe. Selv om jeg forsøkte å spare litt krefter til siste bakken, maktet jeg ikke å holde Northug bak meg, sa Teichmann, som mistet et forsprang på 50 sekunder til nordmannen.

Søndag kveld ønsket tyskeren å slappe av med noen øl etter den tøffe touren.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal