NRK Meny
Normal

Cologna om Northug: – Han blir garantert sterk

VAL SENALES/OSLO (NRK.no): Dario Cologna (27) hevder han ikke ofrer Petter Northug (27) en tanke i sesongoppkjøringen. Sveitseren er sikker på at nordmannen er i toppform når vinteren kommer.

Dario Cologna trener på barmark for tiden, men ønsker å satse mindre på Tour de Ski og alt på OL i Russland.
Reporter: Morten Stenberg foto/redigering: Trond Stenersen

VIDEO: Cologna satser alt på OL neste år. Reporter: Morten Stenberg.

Cologna bryr seg lite om Northug.

Sveitseren har fått med seg nordmannens trøblete forsesong, men har liten tro på at Northug ikke blir noen trussel i år.

– Jeg er ikke veldig bekymret for at Petter ikke blir klar til sesongen. Han blir garantert sterk i år også, sier Cologna.

Les også: Northug tror han konkurrerer på Beitostølen

Knalloppkjøring

Dario Cologna ivrer etter å komme i gang på snø. Sveitserens sesongforberedelser har gått langt mer smertefritt enn for erkerival Petter Northug.

NRK møter sveitseren og det sveitsiske landslaget på motbakketrening i Val Senales. Cologna virker frisk i steget, og bobler nærmest over av energi.

– Jeg gleder meg veldig. Det er en spennende tid vi skal inn i, sier Cologna til NRK.no - synlig forberedt på den snarlige sesongstarten.

Satser alt på OL

Dario Cologna har vunnet Tour de Ski tre ganger, og er olympisk mester fra Vancouver. Selv om 27-åringen har funnet nøkkelen til suksess opp monsterbakken i Val di Fiemme, nedprioriterer han Touren i år.

Sveitseren satser alt på suksess i Sotsji-OL.

– OL er selvfølgelig viktigst. Det er det klare målet. Men jeg håper å gjøre det bra i verdenscupen også, sier Cologna.

Northug og Cologna

Petter Northug (t.v.) slo Dario Cologna i sammenlagtcupen i fjor. Cologna frykter nordmannen er like sterk denne sesongen - til tross for trønderens sykdomsplager.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst