Cologna vant OL-generalprøven etter superrykk

SEEFELD (NRK): Dario Cologna viste gryende form i OL-generalprøven, og knuste konkurrentene i siste bakken med et voldsomt rykk. Martin Johnsrud Sundby endte på tredjeplass.

Cologna, Sundby

RYKKET: Dario Cologna rykket i siste bakke og parkerte konkurrentene. Martin Johnsrud Sundby endte på tredjeplass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Han er helt rå på dette. Langspurten hans er dødelig, sier Didrik Tønseth, som hang godt med mot slutten og tok en meget sterk fjerdeplass.

Dario Cologna rykket i den siste bakken og vant det siste verdenscuprennet i langrenn før OL.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland er kanskje den som kjenner sveitseren best. Han mener Cologna har truffet med treningsprogrammet.

– Dette er i tråd med programmet hans. Han har lyktes med denne strategien tidligere. Både i Vancouver og Sotsji. Han har trent veldig godt i Davos de siste 14 dagene. Det samme gjorde han før Tour de ski.

– Nå tyder dette på at han er en gullkandidat under flere distanser i OL. Han har en akselerasjon som ingen andre kan svare på, sier Aukland.

Dario Cologna rykka før mål og avgjorde fellesstarten i Seefeld

Sundby: – En blytung dag

Det ble som ventet et stort felt som gikk samlet gjennom store deler av den 15 kilometer lange fellesstarten i Seefeld. Martin Johnsrud Sundby skulle egentlig stå over søndagens distanse, men ville teste neste års VM-anlegg.

sundby

TUNGT: Martin Johnsrud Sundby karet seg til en pallplass på det han selv omtaler som «en blytung dag».

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er greit å få se traseen. Jeg ble litt klokere, sier Martin Johnsrud Sundby med et smil.

Hvordan vil du oppsummere dagen i dag?

– Jeg hadde et mål om å gjøre en litt dårligere generalprøve i år, enn det jeg hadde foran VM i fjor. Det var en blytung dag, men det godt å kunne kare seg til en pallplass på en tung dag.

– Gi meg to uker til så skal jeg vært helt der oppe, ler Sundby.

Holund og Krüger forsøkte å rykke

Cologna la inn et voldsomt rykk i den siste bakken før innkjøringen på neste års VM-arena og hadde god kontroll på konkurrentene på oppløpet. Canadiske Alex Harvey fulgte nærmest.

Men lenge var Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger i tet. Begge gikk offensivt hele veien, men forspranget ble spist opp i siste bakken. Holund endte til slutt på 15. plass og Krüger på en sterk 6. plass.

– Vi jobbet bra der en periode, men det var for tøft til å få en avgjørende luke. På siste runden falt jeg litt bak og måtte bruke masse krefter på å komme i posisjon. Da Cologna rykket, manglet jeg det siste stinget, sier Krüger.

– En 15. plass er ikke noe å slå i bordet med, men jeg føler at jeg gikk et godt løp. Jeg tror formen er bra, og jeg tror det kan bli enda bedre i OL, sier Holund.

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som henholdsvis vant og ble nummer seks i lørdagens fristilssprint i Seefeld, valgte å stå over søndagens renn.

Siste nytt

 • 48 positive koronatester i NBA

  48 spillere i den nordamerikanske basketballigaen NBA har testet positivt for koronaviruset. Det tilsvarer 8,8 prosent av de avlagte testene.

  Den kommende sesongen er planlagt å starte tirsdag 22. desember, mens de første treningskampene skal spilles fra 11. november.

  Spillere som har testet positivt må holde seg isolert i minst ti dager og deretter gjennomgå en hjerteundersøkelse før de får komme tilbake til treningene med laget.

  NBA opplyser at samtlige spillere vil testes daglig gjennom hele den kommende sesongen.

  Lebron James
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Ekstra hodebry for Solskjær

  Manchester Uniteds spiss, Marcus Rashford, kan misse lørdagens Premier League-kamp mot West Ham. Årsaken skal være et skulderproblem.

  – Vi må se hvor raskt han klarer å komme seg. Vi får håpe han er klar til West Ham-kampen, men vi vet ikke, sier Solskjær til BT Sport.

  Oppgjøret mot West Ham er blant de første kampene på øverste nivå i England som åpner for tilskuere siden mars. 2000 publikum er tillatt å innta tribunene.

  Marcus Rashford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Koronaherjede NFL-lag sliter

  Seks dager forsinket vant Pittsburgh Steelers 19-14 over Baltimore Ravens og tok sin 11.seier av like mange mulige i en koronaherjet NFL-sesong.

  Det skjedde etter at kampen måtte utsettes tre ganger på grunn av 23 tilfeller av koronasmitte i Ravens-stallen. Laget var svært redusert også onsdag og manglet blant mange andre sin quarterbackstjerne Lamar Jackson, men greide likevel å skape spenning.

  Like ille som for Denver Broncos var det ikke for Ravens. Broncos måtte i helgen spille sin kamp mot New Orleans Saints selv om alle fire quarterbacker var i koronakarantene.

  NFL-ledelsen er fast bestemt på å fullføre grunnserien selv om antall smittetilfeller stiger kraftig. San Francisco 49ers må dessuten trene og spille to hjemmekamper langt fra hjemmearenaen i Santa Clara, etter at lokale myndigheter har skjerpet tiltakene.

  Niners kommer til å spille sine to neste hjemmekamper i Arizona.

  Avhengig av lokale tiltak spilles noen NFL-kamper for et begrenset antall tilskuere, andre for tribuner fylt bare med pappfigurer.

  Ben Bredeson
  Foto: Joe Sargent / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal