Cologna mot Tour de Ski-seier: – Vi ble lekt litt med

OSLO/VAL DI FIEMME (NRK): Mens Dario Cologna suser mot nok en Tour de Ski-seier, føler nordmennene de ble lekt med i Val di Fiemme. Martin Johnsrud Sundby er skremt.

Tour de ski 2017-2018

MOT SEIER: Dario Cologna har en solid ledelse foran avslutningsdagen av Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er jo forferdelig dårlig. Ikke bra i det hele tatt. Skremmende ræva. Jeg er ikke bedre. Vi har ikke noe å skylde på. Superkjipt, men det er realiteten. Jeg er ikke i bedre form. Å bli fragått på 15 klassisk er ikke vanlig. Det irriterer meg at det er opp og ned hele veien. Per i dag er dette altfor dårlig, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Han endte nede på 11. plass lørdag - knappe halvminuttet bak vinneren Alexej Poltoranin. Hans Christer Holund ble besten nordmann på åttendeplass.

Poltoranin spurtslo russiske Andrej Larkov og canadieren Alex Harvey på fellesstarten. Tour-leder Dario Cologna var firer i mål - 2,3 sekunder bak vinneren.

– Jeg trodde det skulle bli stygt i dag. Jeg ble lekt med for å være helt ærlig. I dag var jeg ikke god nok. Det ble gått beinhardt fra start av. Det virket som de foran meg aldri ble slitne. Det ble så definitivt jeg etter fjerde runden. Det handlet om å komme seg til mål, sier Hans Christer Holund.

Skuffede nordmenn

Didrik Tønseth ble nummer ni og Niklas Dyrhaug ti lørdag. Nordmennene var bekymret både over resultatene og prestasjonene foran avslutningsdagen av Tour de Ski.

– Vi ble lekt litt med. Ut på den siste runden ble vi litt statister. Nå må vi heve oss litt inn mot OL. Det er ikke noe artig. Vi hater det jo. Vi må rett og slett opp noen hakk, sier Didrik Tønseth til NRK.

– Dette var litt skuffende av de norske guttene. Vi hadde forventet å dominere løpet litt mer enn som så. Nå har vi hvert fall en jobb å gjøre i morgen, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Poltoranin ble dagens mann som dermed sikrer seg 15 bonussekunder. Cologna fikk ingen. Holund blir beste nordmann på en 8. plass 26,4 sekunder bak.

Dario Cologna er storfavoritt til å vinne sin fjerde sammenlagtseier i Tour de Ski etter lørdagens fjerdeplass. Han har 1.14,4 minutter ned til Poltoranin før klatringen opp Alpe Cermis.

– Dario har hatt fokus på de årene det er OL. Han gjør det også bra i Tour de Ski når han er i form. Han trives godt i Italia, og slik situasjonen er nå tror jeg han har veldig gode muligheter til å ta seieren. Han vet hva som skal til. Han virker å være i form nok til å ta dette her greit hjem, sier NRK-ekspert og tidligere Cologna-trener Fredrik Aukland.

Langt opp for Sundby

Beste nordmann før søndagens kraftprøve søndag er Martin Johnsrud Sundby på 6. plass. Han har snaue to minutter å ta inn på den sveitsiske lederen.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at Cologna vinner nok en gang, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

– Martin har gått fort opp den bakken før. Nå må han få dette løpet ut av kroppen og gjøre jobben frem til i morgen. Da har han en mulighet. Det blir den som har dagen. Dette blir en tøff kamp, sier Løfshus.

FILE PHOTO: FIS Nordic Ski World Championships - Men's Cross-Country 15 km Classical

SKREMT: Martin Johnsrud Sundby liker ikke det han ser få uker før OL.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Siste nytt

 • Forfang hoppet med knukket binding

  Johann André Forfang hoppet med knukket binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Norge - Egypt