Hopp til innhold

Cologna krever bonus – Sundby må betale

Fischer har bedt Martin Johnsrud Sundby betale tilbake bonuspengene fra konkurransene han ble disket fra. Denne gangen tar ikke skiforbundet regninga.

Cologna, Sundby, Northug

VIL HA PENGER FOR KULA: Martin Johnsrud Sundby må gi fra seg krystallkula til 2015. Nå må han også tilbakebetale bonuser fra 2015-sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Resultatlistene er endret etter at Martin ble diskvalifisert. Derfor har vi bedt Martin betale tilbake bonusen fra disse løpene, skriver Gerhard Urain, racingsjef i Fischer, i en e-post til NRK.

Fischer er en av Martin Johnsrud Sundbys utstyrsleverandører som betaler ut bonuser for seirer i internasjonale renn.

– I alle våre kontrakter er det en antidopingklausul. Fischer er imot alle former for doping, påpeker Urain.

Nye vinnere

Som kjent er Sundby blitt diskvalifisert fra to renn i 2014/15-sesongen på grunn av feil bruk av astmamedisin.

  • Sundby ble diskvalifisert fra seier i Davos 13. desember 2014.
  • Sundby ble diskvalifisert fra tredjeplassen i Toblach 8. januar 2015, og som en konsekvens av det fra hele Tour de Ski, som han vant.
    Ny Tour de Ski-vinner: Petter Northug, som også har Fischer som utstyrsleverandør.
  • Som en konsekvens av diskvalifikasjonene, mistet Sundby sammenlagtseieren i verdenscupen.
    Ny vinner: Dario Cologna, som også har Fischer som utstyrsleverandør.

Ingen krav fra Northug

– Dario Cologna har allerede bedt om sine bonuser, mens Petter Northug foreløpig ikke har gjort det, opplyser Urain.

– Noen av Petters sponsoravtaler inneholder, i tillegg til fastsum/grunnbeløp, en resultatbonus basert på prestasjonene i skisporet gjennom sesongen. Foreløpig har vi ikke foretatt oss noe i forhold til justeringene av resultatlistene i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt for sesongen 2014/15, skriver Northugs manager Are Sørum Langås i en sms til NRK.

Northug, Sundby, Belov

NORTHUG-SEIER: Etter at dette bildet ble tatt har Petter Northug rykket opp til førsteplass i Tour de Ski sammenlagt i 2014/15.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Forbundet vil ikke betale

Løperne har ulike bonusavtaler, og NRK kjenner ikke detaljene i Sundbys Fischer-kontrakt. Men det dreier seg om et sekssifret beløp som må tilbakebetales, sannsynligvis flere hundre tusen kroner.

Og mens Norges skiforbund dekker Sundbys tapte premiepenger – rundt 1,1 millioner kroner – må Sundby selv tilbakebetale bonuspengene.

– Vi har ikke betalt eller diskutert betaling utover premiepenger i de løp Martin ble disket. Med andre ord ingen sponsorpenger, skriver generalsekretær Stein Opsal i en sms til NRK.

Martin Johnsrud Sundby har ikke besvart NRKs henvendelse med spørsmål om tilbakebetaling av bonuspenger.

I et intervju med NRK i helga understreket Sundby imidlertid at han har ansvaret for det som skjedde.

– Jeg må bare være så tydelig jeg kan være. Dette er hundre prosent mitt ansvar, sa Sundby.

Fortsetter samarbeidet

Gerhard Urain i Fischer understreker at skiprodusenten ønsker å fortsette samarbeidet med verdens beste skiløper de siste sesongene, til tross for diskvalifikasjoner og karantene.

– Vi nekter ikke å samarbeide med løpere som har sonet sin straff. Vi har hatt møter med Martin og skiforbundet og begge parter er enige om å fortsette samarbeidet når Martin har lov til å konkurrere igjen, skriver Urain til NRK.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal