NRK Meny
Normal

Cologna vil prege alt i OL – innrømmer én svakhet

TOBLACH (NRK.no): Andreplass i sesongens første verdenscuprenn etter alvorlig skade. Det er ikke tilfeldig at Petter Northug konsekvent har nektet å avskrive Dario Cologna i OL.

SKI-FIS-WORLD-MEN-CC

Den nakne sannhet er at Dario Cologna har funnet OL-formen, en uke før lekene starter i Sotsji.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sveitsiske fans lot bjellene runge i Toblach lørdag ettermiddag. Det hadde de sannelig sine grunner til.

Vi tar en kjapp rekapitulasjon av Dario Colognas OL-sesong til nå:

– Jeg var ikke sikker på at jeg ville komme i form til OL før dette løpet, så jeg er lettet og overrasket, bekrefter Cologna overfor NRK.no.

– Sprint er vanskelig

Nå ser han plutselig ingen begrensninger for OL – nesten. Han tar mål av seg til å gå alle de fire individuelle distansene og vil kjempe i toppen på alle. Men han innrømmer samtidig at usikkerheten er størst i sprint.

– Sprintløypa er bra for meg, det viste jeg da jeg ble nummer to bak Petter i prøve-OL. Men det er vanskeligere i øyeblikket, det var vanskelig å trene sprint på grunn av foten, forteller han.

– Hvilke forventninger har du til OL?

– Det er alltid det samme, å være på toppen. Men jeg vet at det blir tøft, det er veldig jevnt og det er mange som kan vinne renn. Det er godt å være på pallen nå, men det kan være annerledes om en uke, påpeker Cologna – som akkurat som Northug kom med et stikk til lørdagens vinner, Alexander Legkov, etter løpet.

– Jeg er nesten glad jeg ikke vant, for den som vinner det siste rennet før et mesterskap, vinner ikke i mesterskapet …

Best på tremila

– Hva er din aller beste distanse i OL?

– Jeg vet ikke, men 30 km fellesstart med skibytte er en av mine beste. Den van jeg i VM i fjor, og det er den første øvelse i OL, så det er den jeg har fokus på.
Om Cologna var lettet, var ikke sveitsernes norske trener Guri Hetland mindre lettet etter bekreftelsen på at OL-formen kom i tide.

Men selv om andreplassen var i overkant, vil hun ikke omtale det som noe sjokk. Hetland har sett at Cologna har nærmest seg med store skritt, dag for dag.

Fant formen fredag

– Det har sett skikkelig bra ut på trening, og i går så jeg ham for første gang teknisk ordentlig tilbake der han har vært før, sier hun til NRK.no.

– Når begynte du å tro at han skulle rekke å finne formen til OL?

– Vi har trodde det hele tiden og jobbet ut fra det. Vi har visst at vi ikke har mer tid enn vi trenger, men har jobbet utrolig godt fra så snart han kunne begynne å gjøre noe. Alt har gått etter planen. Nå er han der han skal være og hører hjemme, fastslår Hetland.

Cologna går også søndagens sprint i Toblach – i likhet med Petter Northug. Da kommer svaret på om Cologna blir å frykte også i den øvelsen.

Siste nytt

  • VM-lag i flydrama

    Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

    FBL-WC-2018-RUS-KSA
    Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
  • Kaptein-Kane header inn 2-1

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio