Hopp til innhold

Cologna vil prege alt i OL – innrømmer én svakhet

TOBLACH (NRK.no): Andreplass i sesongens første verdenscuprenn etter alvorlig skade. Det er ikke tilfeldig at Petter Northug konsekvent har nektet å avskrive Dario Cologna i OL.

SKI-FIS-WORLD-MEN-CC

Den nakne sannhet er at Dario Cologna har funnet OL-formen, en uke før lekene starter i Sotsji.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sveitsiske fans lot bjellene runge i Toblach lørdag ettermiddag. Det hadde de sannelig sine grunner til.

Vi tar en kjapp rekapitulasjon av Dario Colognas OL-sesong til nå:

– Jeg var ikke sikker på at jeg ville komme i form til OL før dette løpet, så jeg er lettet og overrasket, bekrefter Cologna overfor NRK.no.

– Sprint er vanskelig

Nå ser han plutselig ingen begrensninger for OL – nesten. Han tar mål av seg til å gå alle de fire individuelle distansene og vil kjempe i toppen på alle. Men han innrømmer samtidig at usikkerheten er størst i sprint.

– Sprintløypa er bra for meg, det viste jeg da jeg ble nummer to bak Petter i prøve-OL. Men det er vanskeligere i øyeblikket, det var vanskelig å trene sprint på grunn av foten, forteller han.

– Hvilke forventninger har du til OL?

– Det er alltid det samme, å være på toppen. Men jeg vet at det blir tøft, det er veldig jevnt og det er mange som kan vinne renn. Det er godt å være på pallen nå, men det kan være annerledes om en uke, påpeker Cologna – som akkurat som Northug kom med et stikk til lørdagens vinner, Alexander Legkov, etter løpet.

– Jeg er nesten glad jeg ikke vant, for den som vinner det siste rennet før et mesterskap, vinner ikke i mesterskapet …

Best på tremila

– Hva er din aller beste distanse i OL?

– Jeg vet ikke, men 30 km fellesstart med skibytte er en av mine beste. Den van jeg i VM i fjor, og det er den første øvelse i OL, så det er den jeg har fokus på.
Om Cologna var lettet, var ikke sveitsernes norske trener Guri Hetland mindre lettet etter bekreftelsen på at OL-formen kom i tide.

Men selv om andreplassen var i overkant, vil hun ikke omtale det som noe sjokk. Hetland har sett at Cologna har nærmest seg med store skritt, dag for dag.

Fant formen fredag

– Det har sett skikkelig bra ut på trening, og i går så jeg ham for første gang teknisk ordentlig tilbake der han har vært før, sier hun til NRK.no.

– Når begynte du å tro at han skulle rekke å finne formen til OL?

– Vi har trodde det hele tiden og jobbet ut fra det. Vi har visst at vi ikke har mer tid enn vi trenger, men har jobbet utrolig godt fra så snart han kunne begynne å gjøre noe. Alt har gått etter planen. Nå er han der han skal være og hører hjemme, fastslår Hetland.

Cologna går også søndagens sprint i Toblach – i likhet med Petter Northug. Da kommer svaret på om Cologna blir å frykte også i den øvelsen.

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste