NRK Meny
Normal

– Mange kan slå nordmenn i Falun

DAVOS (NRK): Dario Cologna tror ikke den norske dominansen kommer til å vare.

Dario Cologna

Dario Cologna mener den norske dominansen ikke er et problem Norge burde gjøre noe med, men alle andre.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Norge har dominert fullstendig i innledningen av langrennssesongen. Av 30 mulige pallplasser så langt, har Norge tatt 24.

– Jeg tror at det vil forandre seg nå etter noen løp. Jeg håper å se noen andre land, særlig Sveits, på pallen, smiler Dario Cologna blidt til NRK i Davos.

En av de seks pallplassene stod Dario Cologna for da han staket seg inn til tredjeplass på klassisk 15 kilometer forrige helg. Han er litt fortumlet over den norske dominansen.

– Det er spesielt, men de har et sterkt lag og de pusher hverandre på trening, men kanskje noen land ikke har jobbet så hardt etter OL. Det kan være mange grunner til at det er sånn, sier han.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

NUMMER TRE: Dario Cologna er en av få utlendinger som har sneket seg opp på pallen. Han ble nummer tre i Davos, bak Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Vil stoppe det norske toktet

Cologna har uansett ingen planer om å la nordmennene herje fritt gjennom hele sesongen. For mulig er kritikken litt historieløs. I distanserennene i Sotsji i februar tok de norske langrennsherrene kun én medalje. Det var Martin Johnsrud Sundbys bronse på duathlon.

– Det som skjedde i Sotsji er noe av grunnen til at jeg ikke er så nervøs, forklarer Cologna, og fortsetter.

– Hvis du ser på VM og OL hvor det er viktigst å være på topp, så ser du at det er mange andre løpere som kan slå de norske. Det kommer til å bli det samme i Falun. Det blir ikke bare nordmenn på pallen der, smiler han.

– Ingenting imot bare nordmenn på pallen

– Det kan hende at han får rett i det, sier Åge Skinstad.

Sportssjef Åge Skinstad nyter den norske innsatsen for tiden, og han er også på plass i Davos. Skinstad forteller at løperne til mange av de andre nasjonene kanskje ikke har spisset formen på samme måte

– Vi forventer hard konkurranse utover, men vi skal gå så fort vi klarer, og har ingenting imot at det bare er nordmenn på pallen, sier han blidt.

Men Cologna har planer om å okkupere en av pallplassen i Falun, og aller helst den øverste.

– Definitivt, jeg har store planer, det er årets viktigste mål. Jeg skal nå mitt toppnivå, og hvis jeg klarer det, så kan jeg ta gull.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal