NRK Meny
Normal

– Mange kan slå nordmenn i Falun

DAVOS (NRK): Dario Cologna tror ikke den norske dominansen kommer til å vare.

Dario Cologna

Dario Cologna mener den norske dominansen ikke er et problem Norge burde gjøre noe med, men alle andre.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Norge har dominert fullstendig i innledningen av langrennssesongen. Av 30 mulige pallplasser så langt, har Norge tatt 24.

– Jeg tror at det vil forandre seg nå etter noen løp. Jeg håper å se noen andre land, særlig Sveits, på pallen, smiler Dario Cologna blidt til NRK i Davos.

En av de seks pallplassene stod Dario Cologna for da han staket seg inn til tredjeplass på klassisk 15 kilometer forrige helg. Han er litt fortumlet over den norske dominansen.

– Det er spesielt, men de har et sterkt lag og de pusher hverandre på trening, men kanskje noen land ikke har jobbet så hardt etter OL. Det kan være mange grunner til at det er sånn, sier han.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

NUMMER TRE: Dario Cologna er en av få utlendinger som har sneket seg opp på pallen. Han ble nummer tre i Davos, bak Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Vil stoppe det norske toktet

Cologna har uansett ingen planer om å la nordmennene herje fritt gjennom hele sesongen. For mulig er kritikken litt historieløs. I distanserennene i Sotsji i februar tok de norske langrennsherrene kun én medalje. Det var Martin Johnsrud Sundbys bronse på duathlon.

– Det som skjedde i Sotsji er noe av grunnen til at jeg ikke er så nervøs, forklarer Cologna, og fortsetter.

– Hvis du ser på VM og OL hvor det er viktigst å være på topp, så ser du at det er mange andre løpere som kan slå de norske. Det kommer til å bli det samme i Falun. Det blir ikke bare nordmenn på pallen der, smiler han.

– Ingenting imot bare nordmenn på pallen

– Det kan hende at han får rett i det, sier Åge Skinstad.

Sportssjef Åge Skinstad nyter den norske innsatsen for tiden, og han er også på plass i Davos. Skinstad forteller at løperne til mange av de andre nasjonene kanskje ikke har spisset formen på samme måte

– Vi forventer hard konkurranse utover, men vi skal gå så fort vi klarer, og har ingenting imot at det bare er nordmenn på pallen, sier han blidt.

Men Cologna har planer om å okkupere en av pallplassen i Falun, og aller helst den øverste.

– Definitivt, jeg har store planer, det er årets viktigste mål. Jeg skal nå mitt toppnivå, og hvis jeg klarer det, så kan jeg ta gull.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad