– Mange kan slå nordmenn i Falun

DAVOS (NRK): Dario Cologna tror ikke den norske dominansen kommer til å vare.

Dario Cologna

Dario Cologna mener den norske dominansen ikke er et problem Norge burde gjøre noe med, men alle andre.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Norge har dominert fullstendig i innledningen av langrennssesongen. Av 30 mulige pallplasser så langt, har Norge tatt 24.

– Jeg tror at det vil forandre seg nå etter noen løp. Jeg håper å se noen andre land, særlig Sveits, på pallen, smiler Dario Cologna blidt til NRK i Davos.

En av de seks pallplassene stod Dario Cologna for da han staket seg inn til tredjeplass på klassisk 15 kilometer forrige helg. Han er litt fortumlet over den norske dominansen.

– Det er spesielt, men de har et sterkt lag og de pusher hverandre på trening, men kanskje noen land ikke har jobbet så hardt etter OL. Det kan være mange grunner til at det er sånn, sier han.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

NUMMER TRE: Dario Cologna er en av få utlendinger som har sneket seg opp på pallen. Han ble nummer tre i Davos, bak Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Vil stoppe det norske toktet

Cologna har uansett ingen planer om å la nordmennene herje fritt gjennom hele sesongen. For mulig er kritikken litt historieløs. I distanserennene i Sotsji i februar tok de norske langrennsherrene kun én medalje. Det var Martin Johnsrud Sundbys bronse på duathlon.

– Det som skjedde i Sotsji er noe av grunnen til at jeg ikke er så nervøs, forklarer Cologna, og fortsetter.

– Hvis du ser på VM og OL hvor det er viktigst å være på topp, så ser du at det er mange andre løpere som kan slå de norske. Det kommer til å bli det samme i Falun. Det blir ikke bare nordmenn på pallen der, smiler han.

– Ingenting imot bare nordmenn på pallen

– Det kan hende at han får rett i det, sier Åge Skinstad.

Sportssjef Åge Skinstad nyter den norske innsatsen for tiden, og han er også på plass i Davos. Skinstad forteller at løperne til mange av de andre nasjonene kanskje ikke har spisset formen på samme måte

– Vi forventer hard konkurranse utover, men vi skal gå så fort vi klarer, og har ingenting imot at det bare er nordmenn på pallen, sier han blidt.

Men Cologna har planer om å okkupere en av pallplassen i Falun, og aller helst den øverste.

– Definitivt, jeg har store planer, det er årets viktigste mål. Jeg skal nå mitt toppnivå, og hvis jeg klarer det, så kan jeg ta gull.

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal