Hopp til innhold

CNN: – Klæbo er «Norges svar på Justin Bieber»

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Han har tatt tre OL-gull, og blitt tidenes yngste gullvinner i langrenn. Nå hylles Johannes Høsflot Klæbo av CNN.

Klæbo i CNN

NORGES JUSTIN BIEBER?: Johannes Høsflot Klæbo omtales som en av vinter-OLs aller største stjerner.

Foto: Skjermdump / CNN

– En av de største stjernene i disse lekene er Johannes Høsflot Klæbo. Mannen som kalles Norges Justin Bieber har vunnet tre OL-gull i en alder av 21 år.

Slik starter CNN sin reportasje om Johannes Høsflot Klæbo.

Kanskje er det ikke langt fra sannheten. 21-åringen kom inn i langrennssirkuset og herjet, på samme måte som hans amerikanske motpart gjorde i musikkverden, i ung alder.

Men Johannes Høsflot Klæbo er ikke den eneste i familien som får oppmerksomhet. Morfar Kåre Høsflot omtales som en like stor stjerne som han selv, av CNN.

– Han er en fantastisk person. Han er treneren min, bestefaren min, og min beste venn. Det er utrolig å se en 75 år gammel mann være med meg overalt, forteller Klæbo CNN.

– Kult å få muligheten

TV-kanalen er ikke bare imponert over familien Høsflot Klæbo, men også den norske medaljefangsten.

– Vi har et ordtak om at nordmenn er født med ski på beina, forklarer Klæbo i studio hos den amerikanske TV-kanalen.

Klæbo

SPRINTGULL: Klæbo tok gull på sprintstafetten.

Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

– Når du ser hvordan det har gått i OL, så er det fantastisk å være en del av det. Du ser for eksempel skiskytterne gjøre det bra, og det er veldig inspirerende, slår han fast.

Klæbo er nå på vei hjem fra OL, men var fornøyd med turen innom nyhetsgiganten.

– Det var kult det, det er mange som kikker på og det er klart at hvis vi gjøre at langrenn kan bli litt større, så hjelper jeg gjerne til. Det er kult å få muligheten til å dra dit, sier Klæbo til NRK.

– CNN er ikke noen juniorkanal?

– Det er store greier, forteller Klæbo.

Reiser hjem

Når Klæbo nå reiser hjem fra OL har han ikke mindre enn tre gull med seg i bagasjen. I den samme bagasjen ligger passet, som viser en alder på 21 år.

Og nettopp det gjør CNN et poeng av i sin reportasje. For i det han krysset mållinjen og sikret gullet på sprintstafetten, ble han den fjerde mannlige utøveren i vinter-OL-historien med tre gull før fylte 22 år.

Men nå er det altså nok for unggutten for denne gang. Han har sagt fra seg plassen på femmila, og reiser hjem. Klæbo er utladet.

– Jeg sov dårlig, og kjente at helvete var løs. Det er godt å få bestemt seg. Jeg legger en del press på meg selv, men nå har jeg fått det til i OL, og da kommer det en utladning. Hodet vil ikke mer, sier Klæbo.

Klæbo stats CNN

HYLLES: Både Klæbo selv, og morfaren Kåre Høsflot, får oppmerksomhet hos CNN.

Foto: Skjermdump / CNN

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal