CNN: – Klæbo er «Norges svar på Justin Bieber»

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Han har tatt tre OL-gull, og blitt tidenes yngste gullvinner i langrenn. Nå hylles Johannes Høsflot Klæbo av CNN.

Klæbo i CNN

NORGES JUSTIN BIEBER?: Johannes Høsflot Klæbo omtales som en av vinter-OLs aller største stjerner.

Foto: Skjermdump / CNN

– En av de største stjernene i disse lekene er Johannes Høsflot Klæbo. Mannen som kalles Norges Justin Bieber har vunnet tre OL-gull i en alder av 21 år.

Slik starter CNN sin reportasje om Johannes Høsflot Klæbo.

Kanskje er det ikke langt fra sannheten. 21-åringen kom inn i langrennssirkuset og herjet, på samme måte som hans amerikanske motpart gjorde i musikkverden, i ung alder.

Men Johannes Høsflot Klæbo er ikke den eneste i familien som får oppmerksomhet. Morfar Kåre Høsflot omtales som en like stor stjerne som han selv, av CNN.

– Han er en fantastisk person. Han er treneren min, bestefaren min, og min beste venn. Det er utrolig å se en 75 år gammel mann være med meg overalt, forteller Klæbo CNN.

– Kult å få muligheten

TV-kanalen er ikke bare imponert over familien Høsflot Klæbo, men også den norske medaljefangsten.

– Vi har et ordtak om at nordmenn er født med ski på beina, forklarer Klæbo i studio hos den amerikanske TV-kanalen.

Klæbo

SPRINTGULL: Klæbo tok gull på sprintstafetten.

Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

– Når du ser hvordan det har gått i OL, så er det fantastisk å være en del av det. Du ser for eksempel skiskytterne gjøre det bra, og det er veldig inspirerende, slår han fast.

Klæbo er nå på vei hjem fra OL, men var fornøyd med turen innom nyhetsgiganten.

– Det var kult det, det er mange som kikker på og det er klart at hvis vi gjøre at langrenn kan bli litt større, så hjelper jeg gjerne til. Det er kult å få muligheten til å dra dit, sier Klæbo til NRK.

– CNN er ikke noen juniorkanal?

– Det er store greier, forteller Klæbo.

Reiser hjem

Når Klæbo nå reiser hjem fra OL har han ikke mindre enn tre gull med seg i bagasjen. I den samme bagasjen ligger passet, som viser en alder på 21 år.

Og nettopp det gjør CNN et poeng av i sin reportasje. For i det han krysset mållinjen og sikret gullet på sprintstafetten, ble han den fjerde mannlige utøveren i vinter-OL-historien med tre gull før fylte 22 år.

Men nå er det altså nok for unggutten for denne gang. Han har sagt fra seg plassen på femmila, og reiser hjem. Klæbo er utladet.

– Jeg sov dårlig, og kjente at helvete var løs. Det er godt å få bestemt seg. Jeg legger en del press på meg selv, men nå har jeg fått det til i OL, og da kommer det en utladning. Hodet vil ikke mer, sier Klæbo.

Klæbo stats CNN

HYLLES: Både Klæbo selv, og morfaren Kåre Høsflot, får oppmerksomhet hos CNN.

Foto: Skjermdump / CNN

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal