Hopp til innhold

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

Premier League - Manchester City v Liverpool

SÅ RØDT: Liverpool-spillerne var svært misfornøyde med dommeren.

Det var City som stakk av med en ny viktig seier i toppoppgjøret mot Liverpool, etter å ha til slutt lekt seg til 4-1-seier. Men i første omgang kunne mye ha forandret seg.

Rodri hadde allerede pådratt seg et gult kort, og da han stoppet Cody Gakpo fra å forsere mot City-målet, var det mange som trodde han skulle få sitt andre kort. Dommer Simon Hooper valgte å beholde kortene i lomma, til stor skuffelse for tydelig misfornøyde Liverpool-spillere.

Også etter kampen var det ampert. I en pressemelding opplyser Manchester City at Liverpools spillerbuss ble angrepet av sinte fans etter kampen. Bussen skal ha blitt påført skader på vei gjennom et boligområde.

– Slike hendelser er fullstendig uakseptable, og vi fordømmer de sterkt, skriver City, som også sier de er skuffet over «upassende supportersanger» fra egne fans underveis i kampen.

– Rodri er heldig

Hendelsen på banen utløste knuffing og munnhuggeri, og det var ampert på banen.

Premier League - Manchester City v Liverpool

GULT KORT?: Mange mener Rodri skulle fått sitt andre gule kort.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

– Det er en veldig positiv angrepsmulighet, og da skal det være et andre gule kort og dermed rødt, sa Viaplays ekspert Pål-André Helland.

Han får støtte av flere.

– Rodri er heldig som ikke blir utvist der. Hadde fått gult nummer én om han ikke hadde hatt fra før. Da skal han per definisjon ha gult nummer to, skriver Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på Twitter.

– Som en supporter som ser denne kampen, så mener jeg det er gult kort hele dagen lang. Det er en forvirrende avgjørelse, mener jeg, sier BBCs ekspert Ashley Williams.

Viaplays ekspert Tor Ole Skullerud mener det kunne endret kampen.

– Det kunne snudd dette oppgjøret motsatt vei, mente han.

Erling Haaland

PÅ TRIBUNEN: Erling Braut Haaland måtte se City herje fra tribunen.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Likevel, City var til slutt suverene. Det mener også City-sjefen selv.

– Fra første minutt til det 93. var det en perfekt prestasjon, sier Guardiola til BT Sport etter kampen.

Jürgen Klopp er meget misfornøyd med det han så på banen.

– Målene, og hvordan vi slapp dem inn, er vanskelig å akseptere. Vi gjorde ikke et skikkelig forsøk, helle. Det er helt uakseptabelt, for å være ærlig, sier tyskeren etter kampen.

Han vil ikke si at kampen kunne endt annerledes dersom Rodri hadde blitt utvist.

– Jeg er ikke så sikker på om vi hadde vunnet mot ti mann i dag, sier Klopp.

Tok ledelsen mot spillets gang

Det var Liverpool og Mohamed Salah som tok første stikk i storkampen, litt mot spillets gang. Jota ble spilt igjennom, og det kunne se ut som portugiseren var i offside, men TV-bildene viste at han var på riktig side.

Angrepsspilleren la igjen til Salah, som satte ballen sikkert i mål på direkten. Dermed ledet Liverpool storoppgjøret på Citys hjemmebane.

Blåtrøyene skulle imidlertid svare. Haalands erstatter på spissplass, Julian Alvarez, satte ballen i mål etter et praktfullt angrep i forkant.

TV-bildene viste en skadd Haaland i ekstase på tribunen sammen med resten av «Team Haaland».

Så skulle City får en drømmeåpning på andre omgang. Blåtrøyene fikk en overgangsmulighet mot et Liverpool-lag som stod høyt. Riyad Mahrez slo et perfekt innlegg langs bakken, og Kevin De Bruyne satte ballen i et så å si tomt mål.

Premier League - Manchester City v Liverpool

LEKESTUE: Manchester City hadde etter hvert full kontroll mot Liverpool.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Marerittstart for Klopp, kommenterte Viaplays Andreas Toft.

Herjet med Liverpool

Det skulle bli verre for rødtrøyene. For City bare satte opp farten, og kort tid senere skulle hjemmelaget øke ledelsen ytterligere. Et skudd fra Alvarez ble blokkert, men Ilkay Gündogan reagerte raskt og banket inn 3–1 for City.

Haalands lagkamerater fortsatte herjingen utover kampen, og lekekamerat Jack Grealish trillet inn 4–1 for blåtrøyene.

Tidligere Liverpool-spiller Carragher så sitt snitt til å komme med et stikk mot Haaland. Han har tidligere uttalt at nordmannen kan ha valgt feil klubb.

– Så jeg hadde rett. Manchester City er bedre enn Haaland, fleipet den tidligere midtstopperen på Twitter.

Resultatet betyr at Pep Guardiolas menn fortsatt henger bra med i tittelkampen, men serieleder Arsenal kan svare senere lørdag når de møter nedrykkstruede Leeds.

Liverpool er på sin side i kjempetrøbbel med tanke på mesterligaspill neste sesong. Det er syv poeng opp til Tottenham på fjerdeplass, vel og merke med én kamp til gode.

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB)

  Svenske Zlatan Ibrahimovic (41) annonserte søndag kveld at han trekker seg fra fotballen.
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste