Hopp til innhold

Christopher (22) kan bli lagkamerat med Pirlo

Christopher Wingate (22) byttet norsk tredjedivisjon med collegefotball i USA. Nå er han plukket ut til prøvespill med Andrea Pirlo (37) og resten av stjernegalleriet i New York City FC.

Christopher Wingate

NÆR DRØMMEKONTRAKT: Her er Christopher Wingate i aksjon for collegelaget i New Hampshire.

Foto: Privat

– Det er ganske surrealistisk. Det er spillere du har fulgt hele livet og sett opp til, sier Wingate til NRK.

Det er bare noen timer siden han selv fikk beskjeden.

Wingate, som spilte for Bærum frem til han var 18 år, reiste til USA for å studere og spille fotball ved Universitetet i New Hampshire i 2013.

Etter overbevisende spill imponerte han nok til å bli invitert til den såkalte «combinen», hvor de beste collegespillerne (64) i landet viste seg frem for Major League Soccer-lagene i fem dager.

New York City FC valgte, eller «draftet», Wingate i tredje runde.

Laster Twitter-innhold

– Kanskje noen nerver

Mandag reiser han til Florida, hvor New York-laget starter sesongoppkjøringen.

Her venter blant andre Andrea Pirlo, David Villa og tidligere Rosenborg-spiller Mikkel Diskerud.

Mannen han må overbevise heter Patrick Vieira, som tok over som manager forrige sesong.

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier Wingate.

– Det blir kanskje noen nerver første dagen, når du ser hvem du skal spille mot. Det er rart for en gutt fra Bærum som har gått på skole i fire år.

Wingate har gått gradene i Bærum SK som barne- og ungdomsspiller.

Fjørtoft

IMPONERT: Jan Åge Fjørtoft trente Christopher Wingate da talentet var 16 år.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fra han var 5 til 12 år, ble han trent av pappaen Mark.

Så ventet juniorspill, hvor Wingate ble en viktig spiller for Bærums andrelag i 3.-divisjon.

– Han har hele pakka

Han trente også med A-laget da klubben var i 1.-divisjon.

– Fyttikatta så gøy, sier tidligere A-lagstrener Morten Tonning.

– Jeg ble veldig, veldig glad på hans vegne. Han har egentlig hele pakka, men at det gikk såpass fort, er jeg litt overrasket over, legger han til.

Toning forteller at Wingate var nær en plass på A-laget før han reiste, men at tenåringen ikke var klar for den fysisk tøffe ligaen.

Forrige sommer så han imidlertid den «nye» Wingate da studenten var hjemme og trente med Bærum.

– Da skulle vi gjerne signert ham, for å si det sånn. Han har utviklet seg veldig bra, sier Tonning.

Wingate ble også trent av tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft som 16-åring.

Sønnen Markus spiller selv collegefotball i USA.

– Det er stort. I USA er de jo veldig grundig når de vurderer spillerne, sier Fjørtoft, som trekker frem teknikken til Wingate.

Fjørtoft peker på at 94-generasjonen i Bærum har høstet mange gode spillere: Simen Juklerød (Vålerenga), Marius Lundemo (Rosenborg) og Daniel Granli (Stabæk).

Nå er Wingate et steg nærmere proffdrømmen.

– Det er 25 spillere på laget inkludert de som ble plukket med på draft, og de kan ha 25 i troppen. Akkurat nå ser det veldig bra ut, sier Wingate før prøvespillet.

Siste nytt

  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP
  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

    I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med Skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen.

    – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde.

    Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse.

    Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

    Kilde møter pressen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Fratatt seieren etter skandalebildene

    NRK skrev tidligere denne uka om den spesielle avslutningen på Beijing halvmaraton.

    He Jie vant løpet, men tilsynelatende etter at hans afrikanske motstandere vinket kineseren frem. Spekulasjonene om løpsfiksing var i gang, og nå har konsekvensene kommet.

    Det er den kinesiske TV-kanalen CCTV som fredag får bekreftet at de tre beste i løpet må levere tilbake sine trofeer og tilbakebetale bonuspenger, ifølge NTB.

    Jies kenyanske konkurrent Willy Mnangat sa etter løpet at han hadde latt kineseren vinne, men endret senere forklaringen sin i et nytt intervju.

    Der påsto Mnangat at han hadde vært hare for Jie.

    – Jeg vet ikke hvorfor de skrev navnet mitt på startnummer i stedet for å skrive hare. Jobben min var å sette farten og hjelpe ham til seier, men dessverre nådde han ikke målet sitt som var kinesisk rekord, forklarte Mnangat.

    Det kinesiske friidrettsforbundet uttalte tidligere denne uken at de hadde møttes i sakens anledning. I en en uttalelse er det lovet forbedringer knyttet til idretten i landet. (NTB/NRK)

    jX7yazqefCE
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal