Hopp til innhold

Christoffer fra Danmark (!) imponerer i VM

ST. MORITZ (NRK): Har du hørt om dansken som slo både svensken og nordmannen i alpint? Christoffer Faarup (24) var i hvert fall farlig nær i VM.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-COMBINED

RASK: Danske Christoffer Faarup slo en nordmann i utfor og en svenske i slalåm i mandagens superkombinasjon. Til slutt ble han nummer 26, og var strålende fornøyd. Nå vil han bli verdens beste.

Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

– Jeg pleier å si til andre at det er dårlig å bli slått av en danske på ski.

Christoffer Faarup

VIL BLI BEST: – Da jeg holdt på å tryne før mål i utfor fikk jeg et bilde av gutta hjemme som sa: Du måtte jo bare være dansk før mål.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Men det har altså ganske mange blitt i St. Moritz. Til tross for at Danmark bare har én utøver med i fartsdisiplinene i alpint-VM.

Faarup imponerte da han kjørte ned til en 22.-plass i utfordelen i superkombinasjonen – under fire tideler bak Aleksander Aamodt Kilde, men foran Bjørnar Neteland.

– Det var deilig å slå Bjørnar i utfor, men han er uten tvil bedre enn meg i slalåm. Utforomgangen var uansett helt fenomenal for min del, sier Faarup, som til slutt ble nummer 26.

– Heldigvis klarte jeg å holde ham bak meg, sier Kilde og flirer.

Svenske Felix Monsen måtte derimot innse at det skandinaviske slaget var tapt, da han kjørte ut i slalåmdelen.

– Det er alltid litt tungt å bli slått av en danske i alpint, men han kjører fort på ski, sier han.

Må preppe ski selv

For alpintradisjonen er naturlig nok ikke stor i Danmark, hvor det høyeste «fjellet» måler 171 meter.

Sykkel og fotball vil alltid være mye større. Én dansk journalist har fulgt Faarup i VM, men han hadde reist hjem søndag.

– Støtteapparatet mitt er vel en tidel av det norske på en god dag. Jeg må fortsatt preppe skiene mine før start selv, men det fungerer, forteller Faarup, som håper han kan inspirere flere dansker til å begynne med alpint.

Faarup snakker flytende norsk. Det fordi han flyttet til Norge som 14-åring, sammen med foreldrene, for å følge alpindrømmen.

– Vi synes den norske vinteren var mye kulere enn den danske, så vi tenkte vi skulle ta ett år. Vi koste oss såpass mye at vi endte opp med å bli boende, forklarer Faarup, som bor på Hafjell.

Christoffer Faarup

STØTTEAPPARAT: Christoffer Faarup sammen med mor og far etter VM-kombinasjonen.

Foto: Privat

– Jeg måtte lære norsk, for ingen skjønte jo hva jeg sa, forteller han.

– Ploget nedover løypa

Han vokste opp samtidig som Kilde og Neteland, og har vært på lag sammen med begge to.

– Jeg har fulgt ham siden han begynte, og jeg husker han ploget nedover løypa i Hafjell. Det han gjør her, spesielt i utfor, er imponerende, og han har en fremtid foran seg som er ganske morsom, tror jeg, skryter Kilde.

Nå tar Faarup med seg en 26.-, 27.- og 30.-plass hjem fra VM.

– Målet er å bli best i verden. Jeg må i hvert fall prøve å slå både svensken og nordmannen en gang i fremtiden. Om 4–5 år er jeg med å kjemper om pallplassen. Jeg tror absolutt det er mulig, sier Faarup.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ber om to års utestengelse for basketspiller med positiv dopingprøve

    Antidoping Norges påtalenemd har sendt en begjæring om påtale til Norges Idrettsforbunds domsutvalg mot en basketballutøver for brudd på antidopingregelverket. Det melder Antidoping Norge i en pressemelding.

    «Prøven, som ble tatt i konkurranse i februar 2023, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium for dopinganalyse tilstedeværelse av tetrahydrocannabinol (THC eller hasj).», skriver ADNO.

    I påtalenemdens begjæring ber ADNO om en utestengelse på to år. Både fra å delta i konkurranser og organisert trening, samt tillitsverv. Vedtaket ble fattet 5. september.

  • Helomvending fra Mark Cavendish – forlenger sykkelkarrieren

    Veteransyklist Mark Cavendish (38) blir trolig værende i Astana. Det gir ham i så fall muligheten til å bli alene om Tour de France-rekorden.

    «Det er ikke over ennå», er budskapet i en video Astana har publisert på X/Twitter med bilder av Cavendish. Senere ble en ny video publisert hvor Cavendish forklarer valget.

    Han sier at han har snakket med familien og barna.

    – Bare ett år til, sier han i videoen.

    Tidligere i år ble det kjent på en pressekonferanse at Cavendish skulle legge opp etter sesongen. Det var en emosjonell seanse hvor han snakket om karrieren sin med kona Peta og barna til stede. Nå har briten snudd sykkelen 180 grader og satser på å bli alene om Tour de France-rekorden med antall etappeseirer.

    38-åringen står med 34 etappeseirer i Tour de France. Den rekorden deler han med legenden Eddy Merckx. Cavendish var nær rekorden i årets Tour de France, men så måtte han bryte det franske storrittet etter en velt.

    Cavendish vant den grønne poengtrøya i Tour de France i 2011 og 2021. I 2011 ble han verdensmester i landeveisritt. (NTB)

    Spain Cycling Tour de France
    Foto: Daniel Cole / AP
  • Ruud møter Nishioka i Shanghai

    Japanske Yoshihito Nishioka blir Casper Ruuds motstander i 2. runde i ATP1000-turneringen i tennis i Shanghai.

    Nishioka slo tyske Daniel Altmaier med 4-6, 6-3 og 7-6.

    Ruud har møtt Nishioka to ganger. Nordmannen slo ham i strake sett i ATP1000-turneringen i Madrid i 2021, men tapte 1-2 i kvartfinalen i Seoul i fjor.

    Ruud er seedet som nummer åtte i Shanghai-turneringen.

    ATP 500 - China Open
    Foto: FLORENCE LO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste