Hopp til innhold

Christiansens ville påfunn gikk nesten galt: – Det er ikke toppidrett

ANTERSELVA (NRK): Ett av Vetle Sjåstad Christiansens morsomme påfunn kunne fort endt med skade like før VM. Det møtes med både latter og kritikk.

Vetle Sjåstad Christiansen

ALLTID I GODT HUMØR: Vetle Sjåstad Christiansen liker fart, spenning og å dele humor. Men røper at han nesten skadet seg før VM.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

  • Se herrenes VM-sprint fra Anterselva her og på NRK1 fra 14.45!

«Trener: Ikke gjør noe dumt og ikke skad deg før VM. Meg: tommel opp»

Det var teksten på ett av Vetle Sjåstad Christiansens innlegg på Instagram under treningsleiren før VM. I videoen setter han utfor et heng som måler farten til 104 kilometer i timen. Et annet bilde, med lignende tekst, viser ham i snøen i bare boksershortsen.

– Siegfried (Mazet, trener journ.anm.) var utelukkende positiv, og sa han elsket at vi tenkte på litt annet enn skiskyting en uke i Seiser Alm der, sier Christiansen leende til NRK.

VM kunne røket

Han er kjent for å være en humørspreder som byr på seg selv, noe som blir godt mottatt av både lagkamerater og støtteapparat. Men det kan også være risikabelt.

For å komme seg ned fra en treningstur på fjellet for en drøy uke siden, måtte han ned en alpinbakke for å komme seg tilbake til hotellet. Igjen satte Christiansen fart, denne gang på langrennsski, hoppet over en kul og satte telemarknedslag. På kryss kom en gjeng alpinkjørere, og Christiansen kommer imot dem i full fart.

– Han så ikke meg, og jeg trodde jeg skulle unngå ham, men jeg var nok bare et par centimeter unna stålkanten der. I verste fall hadde VM-røket, og jeg tror det var nærmere enn jeg ville innse, innrømmer 27-åringen.

Lagkamerat Erlend Bjøntegaard var med på turen.

– Han havner med den ene foten utenfor løypa, og den andre innenfor, og greier så vidt å redde seg, men så kommer det en brøytestikke og da skjønner han at slaget er tapt og må kaste seg ut til siden, forteller han.

– Umoden for alderen

Det gikk bra, også denne gangen. Christiansen kom seg til Anterselva skadefri og frisk, men selv om han ikke har fått noen represalier, og skiskytterne ikke har noen forbud i kontrakten slik mange idrettsutøvere har, er det ikke alle som er like begeistret.

– Det er jo superkjekt, og vi liker fargerike folk. Men å bade i snøen eller kjøre alt jeg kan nedover en alpinbakke før VM er ikke det jeg hadde valgt. Han går sin egen vei, sier Johannes Thingnes Bø.

– Men før kunne du også kanskje gjort det?

– Det kan hende Vetle er litt umoden for alderen. Følger han de samme fotsporene som meg, så kan dere jo spørre ham igjen om han har gjort dette før OL om et par år og kanskje han sier nei, svarer Thingnes Bø og ler.

Mener det er håpløst

NRKs ekspert, Ola Lunde, er langt krassere.

Ola Lunde

KRITISK: NRK-ekspert Ola Lunde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg synes det er helt håpløst å bade i snøen og kjøre på ski i over 100 kilometer i timen. Det er ikke toppidrett for meg. Det handler om at han ikke forbereder seg maksimalt, så jeg synes han bør begrense seg, og heller gjøre disse stuntene når våren kommer, sier Lunde.

Han mener landslagsledelsen bør sette ned foten for påfunn som kan være risikable.

– Forbundet bruker cirka en million kroner per utøver, og hele karrieren kan jo bli ødelagt av slike ting, påpeker Lunde.

– Man må bruke litt sunn fornuft, og være litt forsiktig selvfølgelig, men vi kan ikke binde dem til senga. Spesielt Vetle må kanskje drive med slike ting for å trives og prestere, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal