Christiansens ville påfunn gikk nesten galt: – Det er ikke toppidrett

ANTERSELVA (NRK): Ett av Vetle Sjåstad Christiansens morsomme påfunn kunne fort endt med skade like før VM. Det møtes med både latter og kritikk.

Vetle Sjåstad Christiansen

ALLTID I GODT HUMØR: Vetle Sjåstad Christiansen liker fart, spenning og å dele humor. Men røper at han nesten skadet seg før VM.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

 • Se herrenes VM-sprint fra Anterselva her og på NRK1 fra 14.45!

«Trener: Ikke gjør noe dumt og ikke skad deg før VM. Meg: tommel opp»

Det var teksten på ett av Vetle Sjåstad Christiansens innlegg på Instagram under treningsleiren før VM. I videoen setter han utfor et heng som måler farten til 104 kilometer i timen. Et annet bilde, med lignende tekst, viser ham i snøen i bare boksershortsen.

– Siegfried (Mazet, trener journ.anm.) var utelukkende positiv, og sa han elsket at vi tenkte på litt annet enn skiskyting en uke i Seiser Alm der, sier Christiansen leende til NRK.

VM kunne røket

Han er kjent for å være en humørspreder som byr på seg selv, noe som blir godt mottatt av både lagkamerater og støtteapparat. Men det kan også være risikabelt.

For å komme seg ned fra en treningstur på fjellet for en drøy uke siden, måtte han ned en alpinbakke for å komme seg tilbake til hotellet. Igjen satte Christiansen fart, denne gang på langrennsski, hoppet over en kul og satte telemarknedslag. På kryss kom en gjeng alpinkjørere, og Christiansen kommer imot dem i full fart.

– Han så ikke meg, og jeg trodde jeg skulle unngå ham, men jeg var nok bare et par centimeter unna stålkanten der. I verste fall hadde VM-røket, og jeg tror det var nærmere enn jeg ville innse, innrømmer 27-åringen.

Lagkamerat Erlend Bjøntegaard var med på turen.

– Han havner med den ene foten utenfor løypa, og den andre innenfor, og greier så vidt å redde seg, men så kommer det en brøytestikke og da skjønner han at slaget er tapt og må kaste seg ut til siden, forteller han.

– Umoden for alderen

Det gikk bra, også denne gangen. Christiansen kom seg til Anterselva skadefri og frisk, men selv om han ikke har fått noen represalier, og skiskytterne ikke har noen forbud i kontrakten slik mange idrettsutøvere har, er det ikke alle som er like begeistret.

– Det er jo superkjekt, og vi liker fargerike folk. Men å bade i snøen eller kjøre alt jeg kan nedover en alpinbakke før VM er ikke det jeg hadde valgt. Han går sin egen vei, sier Johannes Thingnes Bø.

– Men før kunne du også kanskje gjort det?

– Det kan hende Vetle er litt umoden for alderen. Følger han de samme fotsporene som meg, så kan dere jo spørre ham igjen om han har gjort dette før OL om et par år og kanskje han sier nei, svarer Thingnes Bø og ler.

Mener det er håpløst

NRKs ekspert, Ola Lunde, er langt krassere.

Ola Lunde

KRITISK: NRK-ekspert Ola Lunde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg synes det er helt håpløst å bade i snøen og kjøre på ski i over 100 kilometer i timen. Det er ikke toppidrett for meg. Det handler om at han ikke forbereder seg maksimalt, så jeg synes han bør begrense seg, og heller gjøre disse stuntene når våren kommer, sier Lunde.

Han mener landslagsledelsen bør sette ned foten for påfunn som kan være risikable.

– Forbundet bruker cirka en million kroner per utøver, og hele karrieren kan jo bli ødelagt av slike ting, påpeker Lunde.

– Man må bruke litt sunn fornuft, og være litt forsiktig selvfølgelig, men vi kan ikke binde dem til senga. Spesielt Vetle må kanskje drive med slike ting for å trives og prestere, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal