Hopp til innhold

Knuste den norske rekorden - misfornøyd etterpå

Det sier kanskje litt om Henrik Christiansen (18) at han var misfornøyd etter å ha svømt syv sekunder raskere enn noen andre i norgeshistorien.

Henrik Christiansen

TALENT: Henrik Christiansen tidligere i VM.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Jeg har litt blandede følelser. Dette er jo det beste løpet jeg har gjort og en flott prestasjon i seg selv, men jeg føler jeg har mer kapasitet. Det stemte ikke helt, sier Henrik Christiansen til NRK.

Supertalentet slo i bassengkanten på tiden 15.02,37 i forsøket på 1500 meter fri lørdag formiddag.

Dermed knuste han sin andre norgesrekord dette VM, etter at han senket sin egen rekord på 800 meter fri med totalt 11 sekunder i løpet av forsøket og finalen for tre dager siden.

Manglet rytme

18-åringen ble likevel bare nummer tolv, og kom derfor ikke til finalen. Christiansen måtte ha svømt nesten fem sekunder raskere for å gå videre.

– Målet var å komme under 15 minutter, og ut fra den sterke 800-meteren er både han og vi ikke helt fornøyd selv om det er norsk rekord med over syv sekunder, sier landslagstrener Petter Løvberg til NRK.

Han forklarer at løpet ikke var optimalt.

– Først og fremst fordi rytmen og flyten i svømmingen manglet en del i dag. Han hadde høyere frekvens enn på 800, noe som viser at flyten ikke helt var der, sier treneren.

Høye forventninger

Etter den fantastiske prestasjonen tidligere i VM hadde Christiansen bygget opp forventningene voldsomt, og flere snakket om en mulig finaleplass. Samtidig var det klart på forhånd at han trolig måtte perse med godt over ti sekunder for å nå finalen. Det ble for vanskelig for unggutten, som likevel har levert et fantastisk mesterskap ett år før OL i Rio.

– Det er nok en faktor at det ble en litt stor utladning etter 800. Jeg har kanskje ikke klart å hente meg helt inn, sier Christiansen.

– Dette er uansett et kanonmesterskap for Henrik, og verdifull erfaring inn mot OL, sier trener Løvberg.

Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste