NRK Meny
Normal

Knuste den norske rekorden - misfornøyd etterpå

Det sier kanskje litt om Henrik Christiansen (18) at han var misfornøyd etter å ha svømt syv sekunder raskere enn noen andre i norgeshistorien.

Henrik Christiansen

TALENT: Henrik Christiansen tidligere i VM.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Jeg har litt blandede følelser. Dette er jo det beste løpet jeg har gjort og en flott prestasjon i seg selv, men jeg føler jeg har mer kapasitet. Det stemte ikke helt, sier Henrik Christiansen til NRK.

Supertalentet slo i bassengkanten på tiden 15.02,37 i forsøket på 1500 meter fri lørdag formiddag.

Dermed knuste han sin andre norgesrekord dette VM, etter at han senket sin egen rekord på 800 meter fri med totalt 11 sekunder i løpet av forsøket og finalen for tre dager siden.

Manglet rytme

18-åringen ble likevel bare nummer tolv, og kom derfor ikke til finalen. Christiansen måtte ha svømt nesten fem sekunder raskere for å gå videre.

– Målet var å komme under 15 minutter, og ut fra den sterke 800-meteren er både han og vi ikke helt fornøyd selv om det er norsk rekord med over syv sekunder, sier landslagstrener Petter Løvberg til NRK.

Han forklarer at løpet ikke var optimalt.

– Først og fremst fordi rytmen og flyten i svømmingen manglet en del i dag. Han hadde høyere frekvens enn på 800, noe som viser at flyten ikke helt var der, sier treneren.

Høye forventninger

Etter den fantastiske prestasjonen tidligere i VM hadde Christiansen bygget opp forventningene voldsomt, og flere snakket om en mulig finaleplass. Samtidig var det klart på forhånd at han trolig måtte perse med godt over ti sekunder for å nå finalen. Det ble for vanskelig for unggutten, som likevel har levert et fantastisk mesterskap ett år før OL i Rio.

– Det er nok en faktor at det ble en litt stor utladning etter 800. Jeg har kanskje ikke klart å hente meg helt inn, sier Christiansen.

– Dette er uansett et kanonmesterskap for Henrik, og verdifull erfaring inn mot OL, sier trener Løvberg.

Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel