Hopp til innhold

Ser lagkameratens spektakulære fall: – Oioioi satan

Filip Fjeld Andersen fikk et brutalt møte med snøen i det som kanskje var hans viktigste løp i karrieren. Fallet fikk lagkameratene til å måpe etter målgang.

REAKSJON: Lagkameratene lot seg både skremme og imponere av Filip Fjeld Andersens fall, som du kan se lenger ned i saken.

Sebastian Samuelsson vant sprinten foran Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø, men en annen nordmann gjorde seg også bemerket for TV-seerne.

– Jeg vant ikke rennet, men jeg tror jeg vant dagens beste mageplask på førsterunden.

Filip Fjeld Andersen ler litt av seg selv når han tenker på det som skjedde på sprinten i Östersund.

– Jeg traff en issvull der og stupte rett frem, og fikk smake på snøen, forklarer han.

Både han og utstyret kom seg uskadd fra hendelsen. Og skiskytteren vartet så opp med to fulle hus og karrierebeste i verdenscupen.

– Kroppen var egentlig veldig bra. Det var kjedelig å falle på første runde, men jeg skjerpet meg og visste at da ble det ekstra viktig med fullt hus, for mange skjøt 10 treff. Det klarte jeg også, sier Fjeld Andersen.

– Så det bidro til et godt resultat?

– Vel. For hodet var det bra, men ikke fysisk. Det ble utrolig kaldt på fingre og kropp, men det gjorde at jeg skjerpet meg, svarer 23-åringen.

FALLET: Her ligger Filip Fjeld Andersen og kaver i snøen etter å ha gått på trynet under søndagens sprint.

Skjønte ikke hva som skjedde

Fjeld Andersens lagkamerater ble satt ut da de fikk se fallet etter målgang.

– Oioioi satan. Han gikk skikkelig på trynet. Han glir jo godt og lenge også. Godt det ikke var på asfalt, hvis man skal være positiv, sier Johannes Dale smilende.

– Jeg kjørte yttersving der av den grunnen der. Jeg la inn et sekund eller to, men kom i hvert fall gjennom. Når du spiller poker og går all inn så må du forvente at det kan gå skeis, men jeg liker innstillingen. Han gikk for seier, følger Tarjei Bø opp.

Sturla Holm Lægreid var mer bekymret for utstyret, enn lagkameratens helse.

– Oi. Ouff. Ser heldigvis ut som det går bra med børsa. Det er det vi tenker mest på. Håper det går bra med han også, sier Lægreid.

– Det er en klassisk innerski, er det ikke det de kaller det på alpinspråket? Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, plutselig var jeg bare der nede, beskriver Andersen når NRK viser ham fallet i reprise.

Nummer ni i verden – ikke god nok

Fjeld Andersen fikk friplass til verdenscupåpningen etter at han vant IBU-cupen sammenlagt forrige sesong. Neste helg har Norge én plass mindre, og dermed har presset vært stort på både ham og rekruttkamerat Sivert Bakken.

Sistnevnte imponerte med en sjetteplass på normaldistansen, og Fjeld Andersen visste at han måtte levere. Han ble nummer ni, men det var plassen bak Bakken – slått med drøye 11 sekunder.

Andersen utelukker ikke at fallet kan ha kostet en verdenscupplass.

– Det er fort det. Det er tøft å være nordmann om dagen, og det holder dessverre holder det ikke å være topp 10 i verden om dagen. Jeg får gjøre det enda bedre neste gang. Det er utrolig kjedelig å vise at man har nivået til å være topp 10 i verdenscupen, selv med fall, og mest sannsynlig ikke få gå videre.

Sivert Guttorm Bakken

FÅR GÅ MER: Sivert Guttorm Bakken.

Foto: Geir Olsen / NTB

Bakken har levert 30 treff av 30 mulige i helgen, og en sjette- og en åttendeplass. Landslagssjef Egil Kristiansen bekrefter til NRK at Bakken går også neste helg.

– Det var bestemt på forhånd. De fem fra elitelaget skulle gå de to første helgene og så sto den siste plassen mellom Sivert og Filip. Sivert har vist at han fortjener den plassen, så Filip er klar over at han må dra hjem etter i dag, sier Kristiansen.

To norske på pallen

For Vetle Sjåstad Christiansen ble søndagens sprint en enorm opptur etter at han skjøt seg ut av seierskampen på normalen lørdag. Forrige sesong ble han dessuten kjent som kongen av fjerdeplasser, etter å ha fått hele seks av dem.

FULL KLAFF: Vetle Sjåstad Christiansen fikk to fulle hus og smilte ut fra standplass.

Derfor har han tatt store grep i år, og ble belønnet med en andreplass. Kun slått av Samuelsson, som var i en egen klasse.

– Jeg ga alt jeg hadde den siste runden for å kunne kjempe mot Johannes. Jeg så jo både Johannes og Sebbes løp før jeg gikk ut, og visste det ville bli litt tøft å ta igjen Sebbe. Det må være første gang jeg slår Johannes når han skyter 0-0, sier Christiansen til NRK.

Thingnes Bø ble henvist til tredjeplassen.

– For meg personlig var det kjedelig, men som lag er jeg veldig fornøyd. Det er kjekt for Vetle etter gårsdagen, mener Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø

PÅ PALLEN: Johannes Thingnes Bø tok sesongens første pallplass, men det ble ikke seier.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Lægreids dårligste plassering

Sturla Holm Lægreid, som selv har uttalt at langrennsformen ikke er på topp, fikk ladetrøbbel på liggende, men kom seg igjennom uten bom. Det gjorde han ikke på stående, og falt på listene. Helt ned til en 37.-plass, som er hans dårligste plassering i verdenscupen noen gang.

– Det er ikke sånne resultater man samler på, sier Lægreid.

Men han trodde egentlig det gikk bedre.

– Jeg følte det var mye bra i løypa, men jeg tapte fortsatt 20–25 sekunder per runde. Det er unormalt til meg å være. Enten så er de andre i veldig god form, eller jeg er i dårlig form. Kanskje en kombinasjon, mener Lægreid.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal