Hopp til innhold

Vil kjøre uten korsbånd for å rekke OL

Gullhåpet Tiril Sjåstad Christiansen (18) satser på å rekke OL ved å utsette operasjon. Dermed har hun en viss sjanse til å kjøre i Sotsji – uten korsbånd.

Gullhåpet Tiril Sjåstad Christiansen forteller om den uheldige skaden hun har pådratt seg før OL-sesongen. Olympiatoppens sjefslege Lars Engebretsen sier at Christiansen forsatt har en liten sjanse til å rekke OL.

SE VIDEO: Tiril Sjåstad Christiansen smilte tappert til tross for de dårlige OL-sjansene.

Christiansen

Her kommer Tiril Sjåstad Christiansen gående for å fortelle pressen de dårlige nyhetene.

Foto: Skjermdump / NRK

Det forteller Olympiatoppens sjefslege Lars Engebretsen på en pressekonferanse onsdag morgen.

– Hun har en alvorlig kneskade. Sjansen er liten for at hun er med til OL. Vi skal trene henne opp nå, og hun skal være på Olympiatoppen fra neste uke. Vi har ikke planlagt å operere. Vi håper å trene henne opp slik at hun kan rekke det. Vi er forsiktige optimister, sier Engebretsen, som forklarer at korsbåndet ble «revet tvers av».

«Twintip»-kjører Christiansen skadet seg på trening i Aspen torsdag 5. desember, men det har ikke vært kjent hvor alvorlig skaden er før nå.

– Verste som kunne skje

18-åringen, som kom gående på krykker sondag, hadde et smil om munnen til tross for den nedslående nyheten. Legen gir henne cirka ti prosent sjanse til å rekke vinterlekene.

– Så lenge han (legen) sier det er små prosentsjanser, er det nok for meg. Jeg skal trene så hardt jeg kan for å komme tilbake, sier Christiansen.

Hun legger ikke skjul på at korsbåndsskaden var et utrolig hardt slag for henne. 18-åringen trente på motsatte rotasjoner da hun var uheldig.

– Det var det verste som kunne skje. Jeg har tenkt: «Shit, hva hvis det blir jeg som blir skadet før OL?». Jeg har aldri hatt alvorlige skader. Det var jo typisk at det skulle skje, sier Christiansen - fortsatt smilende.

– Ikke noe problem å kjøre uten korsbånd

Sjefslege Engebretsen forteller at de vanligvis ikke anbefaler utøvere å droppe korsbåndsoperasjon, fordi det kan få uheldige konsekvenser på lang sikt. Slitasjen merkes ofte når karrieren er over.

Men, som han selv påpeker, tenker utøverne ofte på at de trenger kneet her og nå.

– På dette nivået bør du jo helst ha båndet intakt, men det er flere på landslaget som kjører uten korsbånd. sier Engebretsen.

Nå venter det en intensiv opptreningsperiode for Christiansen.

– Planen er at hun skal reise hjem noen dager. Hun må gå med krykker i et par uker, fordi det er en blødning i beinet. Og så må hun igjennom styrke- og balansetrening. Det blir ikke skitrening før en måneds tid, i beste fall. Det er den kortsiktige planen, sier Engebretsen.

Onsdag er det 59 dager igjen til OL i Sotsji.

Tiril Sjåstad Christiansen trodde ikke hun ville bli invitert til X-games. Det ble hun - og i går vant 17-åringen finalen i slopestyle foran hele verdenseliten. Her går det opp for henne at hun har vunnet.

SE VIDEO: Tiril Sjåstad Chrisitiansen var overlegen i slopestylefinalen og vant Norges andre gull under årets X Games. Se de nervepirrende sekundene da vinneren ble kåret.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal