NRK Meny
Normal

Christiansen etter ny nordisk rekord: – Jævlig deilig

BUDAPEST/OSLO: Svømmeren Henrik Christiansen ble nummer fire på dagens 800 meter i svømme-VM i Budapest. Tiden 7.44,21 holdt til ny nordisk rekord.

Henrik Christiansen

NY REKORD: Henrik Christiansen tok nok en rekord. Her fra Rio-OL i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Henrik Christiansen lyktes ikke å nå finalene på verken 200 eller 400 meter under svømme-VM tidligere denne uka.

Men da han i dag hoppet uti bassenget på 800 meter fri, holdt den særdeles gode innsatsen til en fjerdeplass, i tillegg til at tiden 7.44,21 ga ny nordisk rekord.

– Det smaker godt, det er det ingen tvil om. Jeg kjente meg så utrolig sterk hele veien, og jeg tipper at når jeg ser løpet igjen, så ser jeg at detaljene vi virkelig terper på, de sitter. Det er så utrolig deilig følelse når du kjenner at det stemmer, og det er det en liten stund siden jeg kjente sist. Det er jævlig deilig, sier en svært fornøyd svømmer til NRK etter finalen.

– Motivasjonsboost

Øvelsen 800 meter fri er OL-øvelse når sommer-OL i 2020 går av stabelen i Tokyo, og det betyr ekstra mye for Christiansen at han gjorde det så bra under årets VM. I tillegg er nordmannen svært fornøyd med å slå stjernesvømmeren Sun Yang fra Kina.

– Jeg fikk et kick, en motivasjonsboost. Det tenner deg enda mer, jeg følte jeg kunne svømme og svømme. Jeg hadde ikke trodd jeg kunne slå ham, sier Christiansen om øyeblikket han svømte forbi kineseren.

Lørdag venter forsøket på 1500 meter fri. Derfor blir det lite feiring i kveld for å unngå å miste fokus.

Henrik Christiansen

FORNØYD: Henrik Christiansen var glad for ny rekord og fjerdeplass på 800 meter fri.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– Med tanke på det som skjedde for to år siden på 800 meteren, så skal jeg få suge litt på karamellen nå, og så må jeg gjøre meg klar til lørdag. Jeg skal ut og spise med kjæresten og familie i morgen, så det får bli litt feiring da.

– Må ta med den gode følelsen

NRK-kommentator Alexander Hetland er svært imponert av Christiansen. Han mener unggutten gjør akkurat det han skal under 800-meterfinalen.

– Han ligger jevnt veldig bra, har høyt tempo, åpner bra og har forrykende avslutning. Sånt blir det pers og nordisk rekord av, sier Hetland.

Han tror ikke Christiansen går på samme smell i årets VM, at han mister fokus etter en god 800 meter. I tillegg mener Hetland at den unge svømmeren vil holde fokus og forbedre de tingene han må, før 1500-forsøket på lørdag.

– Henrik er en mann som lærer av sine feil. Han er hele tiden ute etter kontinuerlig forbedring, så han vet akkurat hva han skal gjøre nå. Han må ta med den gode følelsen videre, men ikke glemme de viktige oppgavene inn mot 1500.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag