Christian Berge blir landslagssjef

Fredag ettermiddag ble det klart at Christian Berge blir ny landslagssjef i håndball.

Christian Berge
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Dette er den største jobben man kan ha innenfor håndball i Norge. Jeg er kjempeglad for at beslutningen nå er tatt, og at jeg får muligheten til å trene og lede Håndballgutta. Dette er virkelig en drømmejobb i mitt hode, og jeg gleder meg til å gå i gang med oppgavene og jobbe for å nå målsettingene vi har satt oss, sier den nyansatte landslagssjefen i en kommentar.

Daglig leder i Elverum håndball, bekrefter fredag ettermiddag ovenfor NRK at partene er kommet til enighet. Det var TV 2 som først meldte om enigheten.

Norges Håndballforbund godtgjør Elverum med omforent kostnadsdekning. I tillegg får Elverum arrangørinntekter for en spilledag i firenasjonersturneringen med Norge, Ungarn, Island og Tyskland som spilles 16.-18. januar 2015.

Fredag morgen ble det klart at en løsning kunne komme i løpet av dagen. Etter hektisk styreaktivitet i Elverum håndball ble det klart at styreleder Tonje Nohr Smestad fikk fullmakt til å gå inn i nye forhandlinger med håndballforbundet.

Og forutsetningen var klar:

Hensynet til Christian Berge er viktigst. Og Berge var svært skuffet over at forhandlingene brøt sammen.

Striden gikk både på hvor mye Elverum skulle få for at Berge skulle løses fra kontrakten, og i hvlken grad klubben kunne bruke Berge videre. Fredag morgen var det klart at det stod på 300.000 kroner. Elverum ville da slippe Berge for 700.000 kroner.

Lengre tids forhandlinger

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner.

Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 fredag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.

– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele veien gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal