Hopp til innhold

Christian Berge blir landslagssjef

Fredag ettermiddag ble det klart at Christian Berge blir ny landslagssjef i håndball.

Christian Berge
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Dette er den største jobben man kan ha innenfor håndball i Norge. Jeg er kjempeglad for at beslutningen nå er tatt, og at jeg får muligheten til å trene og lede Håndballgutta. Dette er virkelig en drømmejobb i mitt hode, og jeg gleder meg til å gå i gang med oppgavene og jobbe for å nå målsettingene vi har satt oss, sier den nyansatte landslagssjefen i en kommentar.

Daglig leder i Elverum håndball, bekrefter fredag ettermiddag ovenfor NRK at partene er kommet til enighet. Det var TV 2 som først meldte om enigheten.

Norges Håndballforbund godtgjør Elverum med omforent kostnadsdekning. I tillegg får Elverum arrangørinntekter for en spilledag i firenasjonersturneringen med Norge, Ungarn, Island og Tyskland som spilles 16.-18. januar 2015.

Fredag morgen ble det klart at en løsning kunne komme i løpet av dagen. Etter hektisk styreaktivitet i Elverum håndball ble det klart at styreleder Tonje Nohr Smestad fikk fullmakt til å gå inn i nye forhandlinger med håndballforbundet.

Og forutsetningen var klar:

Hensynet til Christian Berge er viktigst. Og Berge var svært skuffet over at forhandlingene brøt sammen.

Striden gikk både på hvor mye Elverum skulle få for at Berge skulle løses fra kontrakten, og i hvlken grad klubben kunne bruke Berge videre. Fredag morgen var det klart at det stod på 300.000 kroner. Elverum ville da slippe Berge for 700.000 kroner.

Lengre tids forhandlinger

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner.

Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 fredag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.

– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele veien gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal