NRK Meny
Normal

Christensen med tre gull og rekordras i VM

Carl Yngvar Christensen (24) fra Elverum ble trippel verdensmester, satte to verdensrekorder og ble beste løfter under VM i styrkeløft.

OSLO 20110806Carl Yngvar Christensen er styrkeløfter og 21 år gammel. Han satt ny EM rekord våren 2011 for juniorer. I tillegg har han 11 norgesrekorder. Styrkeløft er en idrett hvor man legger sammen antall kilo i knebøy, markløft og benkpress. Carl Yngvar’s rekord her er 1080 kilo. Her er han på landslagssamling på toppidrettsenteret.FOTO: FREDRIK SOLSTAD / VG

Carl Yngvar Christensen setter stadig rekorder i styrkeløft. Knebøy er den sterkeste øvelsen.

Carl Yngvar

Christensen i aksjon under VM.

Foto: Jørgen Haug

Christensen har slitt med en kneskade i tiden før VM i Colorado, men den så på ingen måte ut til å hindre ham da konkurransen endelig var i gang.

24-åringen har knebøy som sin sterkeste øvelse, og har selv hatt verdensrekorden på 485 kilo.

Den knuste han like greit i VM. Christensen løftet hele 490 kilo.

Gull, gull, gull, sølv

I tillegg satte han europarekord da han løftet 390 kilo i markløft, og satte ny personlig rekord i benkpress med 350 kilo.

Han løftet til sammen 1230 kilo i alle øvelsene, noe som betyr at han knuste sin egen verdensrekord også der. Christensen har tidligere hatt verdensrekorden på 1200 kilo sammenlagt.

24-åringen fra Elverum får med seg en imponerende medaljesamling hjem til Norge. Han vant gull i knebøy, markløft og sammenlagt, samt sølv i benkpress.

Liten feiring

Christensen var naturligvis fornøyd med mesterskapet, men hadde ingen planer om noen stor feiring natt til søndag.

– Det blir ikke noe voldsom feiring her, men det blir en bankett, sier han til styrkeloft.no.

Flere nordmenn har gjort det godt i VM. Lørdag tok Andreas Hjelmtveit VM-bronse i markløft med 360 kilo i nest tyngste klasse.

Jørgen Hansen ble beste nordmann i klassen med 8.-plass. Han løftet 987,5 kilo fordelt på 395 i knebøy, 265 i benkpress og 327,5 i markløft.

Natt til lørdag satte Hildeborg Juvet Hugdal verdensrekord i benkpress med et løft på 227 kg i klassen for de over 84 kilo.

Video - Vil bli verdens sterkeste

SE VIDEOREPORTASJE: Slik gikk det da Carl Yngvar Christensen fikk utfordringen om å løfte NRK-reporter Ida Nysæter Rasch for et par år siden.

Siste nytt

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma