Christensen med tre gull og rekordras i VM

Carl Yngvar Christensen (24) fra Elverum ble trippel verdensmester, satte to verdensrekorder og ble beste løfter under VM i styrkeløft.

OSLO 20110806Carl Yngvar Christensen er styrkeløfter og 21 år gammel. Han satt ny EM rekord våren 2011 for juniorer. I tillegg har han 11 norgesrekorder. Styrkeløft er en idrett hvor man legger sammen antall kilo i knebøy, markløft og benkpress. Carl Yngvar’s rekord her er 1080 kilo. Her er han på landslagssamling på toppidrettsenteret.FOTO: FREDRIK SOLSTAD / VG

Carl Yngvar Christensen setter stadig rekorder i styrkeløft. Knebøy er den sterkeste øvelsen.

Carl Yngvar

Christensen i aksjon under VM.

Foto: Jørgen Haug

Christensen har slitt med en kneskade i tiden før VM i Colorado, men den så på ingen måte ut til å hindre ham da konkurransen endelig var i gang.

24-åringen har knebøy som sin sterkeste øvelse, og har selv hatt verdensrekorden på 485 kilo.

Den knuste han like greit i VM. Christensen løftet hele 490 kilo.

Gull, gull, gull, sølv

I tillegg satte han europarekord da han løftet 390 kilo i markløft, og satte ny personlig rekord i benkpress med 350 kilo.

Han løftet til sammen 1230 kilo i alle øvelsene, noe som betyr at han knuste sin egen verdensrekord også der. Christensen har tidligere hatt verdensrekorden på 1200 kilo sammenlagt.

24-åringen fra Elverum får med seg en imponerende medaljesamling hjem til Norge. Han vant gull i knebøy, markløft og sammenlagt, samt sølv i benkpress.

Liten feiring

Christensen var naturligvis fornøyd med mesterskapet, men hadde ingen planer om noen stor feiring natt til søndag.

– Det blir ikke noe voldsom feiring her, men det blir en bankett, sier han til styrkeloft.no.

Flere nordmenn har gjort det godt i VM. Lørdag tok Andreas Hjelmtveit VM-bronse i markløft med 360 kilo i nest tyngste klasse.

Jørgen Hansen ble beste nordmann i klassen med 8.-plass. Han løftet 987,5 kilo fordelt på 395 i knebøy, 265 i benkpress og 327,5 i markløft.

Natt til lørdag satte Hildeborg Juvet Hugdal verdensrekord i benkpress med et løft på 227 kg i klassen for de over 84 kilo.

Video - Vil bli verdens sterkeste

SE VIDEOREPORTASJE: Slik gikk det da Carl Yngvar Christensen fikk utfordringen om å løfte NRK-reporter Ida Nysæter Rasch for et par år siden.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal