Ingebrigtsen har slitt med motivasjonen etter OL-gullet: – Mye har vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått like før målstreken av sin argeste rival i Diamond League-finalen. Nå er han glad for at sesongen er over.

Inn på oppløpet på 1500-meteren så det ut til at Ingebrigtsen hadde krefter igjen til å passere kenyaneren. Men denne gangen var det Cheruiyot som hadde de ekstra kreftene.

– Jeg opplever at han er friskere enn meg. Jeg prøver å kjempe med ham, men jeg kjenner at jeg burde hatt fri for noen uker siden, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

For Jakob Ingebrigtsen er glad for å endelig sette punktum for sesongen.

– Jeg tror vi alle er glad for å være ferdig med en lang sesong. Vi har fått det vi har hatt lyst på. Det er godt å bli ferdig, for etter Tokyo har mye vært meningsløst. Jeg gleder meg til trene i vinter og se frem mot stort mesterskap, sier 20-åringen til NRK.

– Når det er så stort som OL, så blir alt annet veldig lite. Selv om jeg prøver å forberede meg så godt jeg kan til dette, så får vi gjort det vi skal og vi satser på det beste.

Har ikke overtaket

Jakob Ingebrigtsen. Diamond League fra Zürich.

FERDIG: Ingebrigtsen er klar for å sette punktum for sesongen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Men selv om kenyaneren trakk det lengste strået i sesongens siste internasjonale løp, så lar ikke Ingebrigtsen seg påvirke nevneverdig av det.

– Har han psykologisk overtak?

– Nei, svarer Ingebrigtsen kontant.

– Det er ikke noe overtak når alle gjør så godt man kan. Alle vil vinne. Sesongen er bak oss, og jeg håper og tror at vi har noen gode fighter neste år.

Og sesongen 20-åringen legger bak seg er ikke småtterier. Selv om det ikke ble seier i avslutningen, kunne han ikke vært mer fornøyd.

– Jeg kan ikke gi sesongen noe annet enn terningkast seks. Det har vært over all forventning med OL-gull og at jeg har slått rekorder, forteller Ingebrigtsen.

– Lykkes denne gangen

20-åringen tok seirene både i Eugene og Lausanne, og stod over 1500-meteren i Brussel for å hvile etter en tøff sesong. I Diamond League-finalen i Zürich torsdag kveld følte han seg fortsatt i storform.

Ingebrigtsen la seg rett i ryggen på Stewart McSweyn som dro opp farten fra start. Men etter rundt 1000 meter ble både Ingebrigtsen og McSweyn passert av Timothy Cheruiyot, som holdt det hele veien inn.

Switzerland Athletics Diamond League

DIAMANT: Cheruiyot med det gjeve Diamond League-trofeet.

Foto: Jean-christophe Bott / AP

– Han lykkes denne gangen. Han har det lille ekstra fartsmessig fortsatt, sier NRKs kommentator Jann Post om kenyaneren.

– Han har åpenbart vært hjemme og trent etter OL. Det var mesterlig av Cheruiyot, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

I finalen er pengesummene langt høyere enn tidligere i sesongen. Premiesummen for å vinne i Zürich er på over 250 000 kroner.

Se Diamond League-finalene:

Siste nytt

 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Verstappen økte VM-ledelsen

  Max Verstappen klarte akkurat å holde Lewis Hamilton bak seg, og forsvarte sin førsteposisjon fra kvalifiseringen i USAs Grand Prix.

  Men Hamilton startet løpet best, og tok starten foran Verstappen. Så overrasket nederlenderen rivalen.

  Verstappen og Red Bull gikk inn til et dekkskift allerede etter 11 runder. Det overrasket Hamilton, som ble ute i flere runder etter det. Det tapte briten på, og tapte dermed fordelen han hadde kjørt seg til fra start.

  Mot slutten av løpet gikk Verstappen igjen inn til et tidligere skift enn Hamilton, og hadde til slutt åtte runder eldre dekk enn briten mot slutten.

  Men det holdt akkurat for Red Bull og Verstappen, som klarte å holde Hamilton sekundet bak seg og økte ledelsen i VM-sammendraget.

  – Vi var aggressive. Vi visste ikke om det ville holde, men jeg er veldig glad over at det holdt, sier Verstappen i et intervju på Vsport1.

  Verstappen leder VM med 12 poeng på Hamilton når det gjenstår fem løp av sesongen.

  United States Grand Prix
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal