NRK Meny
Normal

Chelseas åtteåringer ga stjernespissene en scoringsleksjon

Flere av Chelseas stjerner besøkte klubbens aller yngste fotballavdeling og ble utfordret til kamp. Se hvordan det gikk her.

Terry

Chelsea TV la ut et klipp på Youtube der noen av Chelseas stjerner spiller en kamp mot klubbens yngste avdeling – de under åtte år.

Foto: © Youtube/Chelsea TV

Flere av Chelseas stjerner avla klubbens U8-avdeling en visitt under en trening i oppkjøringen til serieinnspurten i Premier League.

Lørdag kveld venter Sunderland i en viktig kamp for å holde følge med Liverpool i toppen av ligaen. Der kan nok Chelseas stjerner vente seg tøffere motstand, selv om ungguttene fra akademiet snurret rundt med «aldrende» stjerner.

John Terry, Frank Lampard, Fernando Torres, Demba Ba og flere andre fra førstelaget til Chelsea spilte en treningskamp mot mange av de aller yngste talentene i klubben og måtte ty til tjuvtriks for å få et mål.

Seniorspillerne fikk seg en leksjon i hurtig fotarbeid og avslutningsteknikk.

Saken fortsetter under videoen!

Fant resepten mot kortvokste unggutter

Chelseas spisser har mottatt kritikk for ikke å score nok mål. I årets Premier League-sesong står Samuel Eto'o med åtte mål og Fernando Torres og Demba Ba med fire mål hver seg. Chelseas under-8 lag viste stjernene hvordan det skulle gjøres.

Først overbefolket småguttene midtbanen og svermet rundt spillerne som Barcelona i glansdagene. De gjenvant ballen høyt i banen og scoret det første målet.

Terry, Busquets og Puyol

John Terry dro nytte av sin erfaring fra oppgjør i Mesterligaen mot blant annet Barcelona og Busquet og Puyol når han måtte knekke den taktiske koden mot fotrappe åtteåringer.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Like etterpå tok de rutinerte spillerne en taktisk prat og fant resepten mot kortvokste åtteåringer: hold ballen i lufta.

John Terry er sist etter fem trekk på rad med headinger og stanger inn målet for de fullvokste – og feirer som om Champions League er vunnet.

Deretter går det fort. En liten tekniker med nisselue enkelt drar av Terry og går gjennom hele forsvaret og dunker ballen i lengste hjørnet bak en utspilt keeper. Like etterpå vinner smågutta ballen i farlig posisjon banker ballen utagbart for keeper.

– Det er et flott solo-raid og et utrolig mål, sier kommentatorene etter det andre U8-målet og lar seg tydelig imponere av ungguttene.

Spennende Premier League-innspurt

Med bare fire kamper igjen av årets Premier League er det helt jevnt i toppen, selv om Liverpool har et lite forsprang og er bookmakernes favoritter.

Chelsea møter Sunderland lørdag kveld, og neste helg venter et oppgjør på Anfield mot serieleder Liverpool. Vinner Chelsea den og de resterende kampene, vinner de også serien.

– Sunderland var meget gode mot City i midtuken og var bare minutter unna å bli lag nummer to som vinner borte mot dem i år. Kampen kommer til å bli meget tøff, sa førstelagstrener Holland på pressekonferansen før kampen.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport