Chelsea-supporter mistet jobben etter Sterling-hets

Rasismedebatten har rast i England etter at Raheem Sterling angivelig ble utsatt for grov, rasistisk hets. Nå har supporteren som startet det hele mistet jobben.

40128175

RASISMEDEBATT: Raheem Sterling ble grovt hetset av Chelsea-supportere under lørdagens kamp.

Foto: Steven Paston / Pa Photos

TV-bildene fra helgens kamp mellom Chelsea og Manchester City, viser det som kan se ut som grove rasistiske tilrop fra spesielt én supporter. Mannen har blitt identifisert som 60 år gamle Colin Wing.

Wing selv nekter for at han kom med rasistiske kommentarer mot Sterling, likevel har han nå mistet jobben. I tillegg er han sammen med tre andre supportere nektet adgang på Chelseas kommende kamper, mens etterforskningen pågår.

– Jeg har mistet jobben min og sesongkortet, så alle fikk det de ønsket. Så hvorfor kan de ikke la meg være i fred? Sa Wing til Daily Mail tirsdag.

Skuffet over egen oppførsel

Selv om Chelsea-supporteren nekter for de rasistiske ropene, erkjenner han at han kom med sterke gloser mot Manchester City-spilleren og at han kalte ham en «skam for England».

– Jeg skammer meg dypt over min egen oppførsel og jeg føler meg dårlig, sier Wing.

– Jeg tilbyr ham en uforbeholden unnskyldning. Selv om det ikke var rasistisk, så er det ikke riktig det jeg sa. Til og med banningen er ille – men jeg ble revet med.

Til angrep på mediene

Sterling skal ha bekreftet ovenfor politiet at han mottok rasistisk hets under kampen. Lørdag kom han med en uttalelse på bildedelingstjenesten Instagram, der han først sier at han bare måtte le av situasjonen der og da. Grunnen til det var at han «ikke forventet noe bedre».

Deretter gikk han til angrep på mediene, som han mener fyrer opp under rasistiske holdninger.

– Til alle aviser som ikke skjønner hvorfor folk er rasistiske nå for tiden. Tenk ekstra nøye over hvordan dere fremstiller saken og gi alle spillere like muligheter.

Siste nytt

 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal