Chelsea-supporter mistet jobben etter Sterling-hets

Rasismedebatten har rast i England etter at Raheem Sterling angivelig ble utsatt for grov, rasistisk hets. Nå har supporteren som startet det hele mistet jobben.

40128175

RASISMEDEBATT: Raheem Sterling ble grovt hetset av Chelsea-supportere under lørdagens kamp.

Foto: Steven Paston / Pa Photos

TV-bildene fra helgens kamp mellom Chelsea og Manchester City, viser det som kan se ut som grove rasistiske tilrop fra spesielt én supporter. Mannen har blitt identifisert som 60 år gamle Colin Wing.

Wing selv nekter for at han kom med rasistiske kommentarer mot Sterling, likevel har han nå mistet jobben. I tillegg er han sammen med tre andre supportere nektet adgang på Chelseas kommende kamper, mens etterforskningen pågår.

– Jeg har mistet jobben min og sesongkortet, så alle fikk det de ønsket. Så hvorfor kan de ikke la meg være i fred? Sa Wing til Daily Mail tirsdag.

Skuffet over egen oppførsel

Selv om Chelsea-supporteren nekter for de rasistiske ropene, erkjenner han at han kom med sterke gloser mot Manchester City-spilleren og at han kalte ham en «skam for England».

– Jeg skammer meg dypt over min egen oppførsel og jeg føler meg dårlig, sier Wing.

– Jeg tilbyr ham en uforbeholden unnskyldning. Selv om det ikke var rasistisk, så er det ikke riktig det jeg sa. Til og med banningen er ille – men jeg ble revet med.

Til angrep på mediene

Sterling skal ha bekreftet ovenfor politiet at han mottok rasistisk hets under kampen. Lørdag kom han med en uttalelse på bildedelingstjenesten Instagram, der han først sier at han bare måtte le av situasjonen der og da. Grunnen til det var at han «ikke forventet noe bedre».

Deretter gikk han til angrep på mediene, som han mener fyrer opp under rasistiske holdninger.

– Til alle aviser som ikke skjønner hvorfor folk er rasistiske nå for tiden. Tenk ekstra nøye over hvordan dere fremstiller saken og gi alle spillere like muligheter.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal