Chelsea-krisen fortsetter – tapte med seks mål mot City

Manchester City knuste Chelsea i Premier League søndag, og ga seg ikke før det stod 6–0. Det er det største Chelsea-tapet på 28 år.

Laster innhold, vennligst vent..

Kampen var allerede avgjort etter 19 minutter da City ledet 3–0. Sergio Agüero (3), Raheem Sterling (2) og Ilkay Gündogan sørget for at Chelsea fikk en blytung hjemreise med seks baklengs i bagasjen.

– For øyeblikket klarer jeg ikke å forklare det. Gjennom uka hadde jeg en god følelse på trening, sier Chelseas manager, Maurizio Sarri, til Sky Sports etter søndagens kamp.

Chelsea var simpelthen ikke tilstedeværende i åpningen i Manchester. Etter fire minutter utnyttet Kevin De Bruyne et sovende forsvar og sendte av gårde en smart stikker som resulterte i 1–0 signert Sterling.

Verste Chelsea-omgang siden 1999

Agüero skulle doblet ledelsen etter sju minutter, men argentineren klarte utrolig nok å sette ballen utenfor på blank kasse fra fire meter. Likevel slo argentineren knallhardt tilbake da han måkte inn 2–0 i nettaket fra 20 meter.

Etter 19 minutter holdt Ross Barkley kurs i hvordan det ikke skal klareres. Midtbanespilleren headet ballen inn i feltet, der Agüero takket og bukket ved å sette inn 3–0 fra kort hold.

City knuste Chelsea.

SUVERENE: Manchester City feirer etter 6-0-scoringen.

Foto: Jon Super / AP

Fadesen var komplett seks minutter senere da Gündogan curlet ballen lavt i lengst hjørne. Forrige gang Chelsea slapp inn fire mål i første omgang var mot Sunderland i desember 1999. Da spilte Tore André Flo hele kampen, som endte 1–4 for blåtrøyene.

Agüero tangerte Shearer

Agüero gjorde vondt til verre for gjestene ti minutter etter pause. Fra straffemerket var spissen kald som en fisk og fullførte hat tricket sitt. Det var bare et tidsspørsmål før Agüero skulle sette sitt tredje for dagen etter å ha truffet tverrliggeren like før.

Straffescoringen sørget for at Agüeros 11. hat trick i Premier League. Dermed tangerte han Alan Shearers rekord.

Sterling strødde mer salt i Chelsea-sårene da han fastsatte resultatet til 6–0 elleve minutter før slutt.

Dermed står Chelsea med tre tap på de fire siste kampene i ligaen. London-laget er nå på sjetteplass på tabellen, etter at det er spilt 26 ligarunder.

Blåtrøyene er ett poeng bak Manchester United, som ligger på den viktige fjerdeplassen i skrivende stund. Fjerdeplassen gir plass i neste års Champions League.

Om to uker møtes lagene i finalen i den engelske ligacupen.

Manchester City leder Premier League på bedre målforskjell enn Liverpool, men rødtrøyene har en kamp mindre spilt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal