NRK Meny
Normal

Chavanel overtok ledertrøya

Med sin andre etappeseier i årets Tour de France overtok franske Sylvain Chavanel den gule ledertrøya.

Sylvain Chavanel

31 år gamle Sylvain Chavanel vant sin tredje etappe i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Etter en uke med nesten utelukkende flate etapper, tok rytterne for første gang fatt på en fjelletappe. Fra Tournus til Station des Rousses skulle feltet over seks stigninger, hvor av de tre siste med kategori 2.

Quick Step-rytter Chavanel rykket fra en utbrytergruppe med drøye 17 kilometer igjen og brukte ikke lang tid på å hente inn lagkamerat Jerome Pineau.

Sistnevnte var sluttkjørt etter å ha syklet for å samle flest mulig klatrepoeng for å forsvare sin prikkete klatretrøye.

- Ettersom vi kom lenger ut i Touren ergret jeg meg mer og mer over å ha mistet den gule trøya, sa en glad Chavanel etter målpassering.

Franskmannen fikk ledertrøye etter å ha vunnet 2. etappe, men mistet den igjen på den neste etter flere ubeleilige punkteringer på den mye omtalte brusteinen.

Favorittene to minutter bak

Rafael Valls Ferri fra Footon-Servetto gjorde et forsøk på å hente inn Chavanel ved
å støte fra den samme gruppen som franske Chavanel var en del av, men spanjolen maktet ikke å komme nærmere enn rundt et minutt bak.

En annen spanjol, Juan Manuel Garate fra Rabobank tok tredjeplassen.

Restene av hovedfeltet med alle sammenlagtfavorittene passerte målstreken snaue to minutter etter Chavanel.

Franskmannen leder nå sammenlagt med 1,25 minutter på Cadel Evans, mens canadieren med norske aner, Ryder Hesjedal er nummer tre ytterligere sju sekunder bak.

Nordmennene falt av

Edvald Boasson Hagen falt av hovedfeltet i den siste stigningen og kom til slutt i mål som nummer 101, nesten 19 minutter etter etappevinneren.

Thor Hushovd måtte melde pass noe tidligere og syklet inn med gruppettoen 22,17 bak Chavanel. Den sjuende etappen gikk over 165,5 kilometer fra Tournus til Station des Rousses, og hadde to 2. kategoristigninger.

Hushovd: - Beina var ikke overraskende bra

Video Hushovd reax etter 7. etappe

Siste nytt

 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-kjører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld