NRK Meny
Normal

Chavanel overtok ledertrøya

Med sin andre etappeseier i årets Tour de France overtok franske Sylvain Chavanel den gule ledertrøya.

Sylvain Chavanel

31 år gamle Sylvain Chavanel vant sin tredje etappe i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Etter en uke med nesten utelukkende flate etapper, tok rytterne for første gang fatt på en fjelletappe. Fra Tournus til Station des Rousses skulle feltet over seks stigninger, hvor av de tre siste med kategori 2.

Quick Step-rytter Chavanel rykket fra en utbrytergruppe med drøye 17 kilometer igjen og brukte ikke lang tid på å hente inn lagkamerat Jerome Pineau.

Sistnevnte var sluttkjørt etter å ha syklet for å samle flest mulig klatrepoeng for å forsvare sin prikkete klatretrøye.

- Ettersom vi kom lenger ut i Touren ergret jeg meg mer og mer over å ha mistet den gule trøya, sa en glad Chavanel etter målpassering.

Franskmannen fikk ledertrøye etter å ha vunnet 2. etappe, men mistet den igjen på den neste etter flere ubeleilige punkteringer på den mye omtalte brusteinen.

Favorittene to minutter bak

Rafael Valls Ferri fra Footon-Servetto gjorde et forsøk på å hente inn Chavanel ved
å støte fra den samme gruppen som franske Chavanel var en del av, men spanjolen maktet ikke å komme nærmere enn rundt et minutt bak.

En annen spanjol, Juan Manuel Garate fra Rabobank tok tredjeplassen.

Restene av hovedfeltet med alle sammenlagtfavorittene passerte målstreken snaue to minutter etter Chavanel.

Franskmannen leder nå sammenlagt med 1,25 minutter på Cadel Evans, mens canadieren med norske aner, Ryder Hesjedal er nummer tre ytterligere sju sekunder bak.

Nordmennene falt av

Edvald Boasson Hagen falt av hovedfeltet i den siste stigningen og kom til slutt i mål som nummer 101, nesten 19 minutter etter etappevinneren.

Thor Hushovd måtte melde pass noe tidligere og syklet inn med gruppettoen 22,17 bak Chavanel. Den sjuende etappen gikk over 165,5 kilometer fra Tournus til Station des Rousses, og hadde to 2. kategoristigninger.

Hushovd: - Beina var ikke overraskende bra

Video Hushovd reax etter 7. etappe

Siste nytt

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

Sendeplan

Kl. Program Kanal