NRK Meny
Normal

Chavanel overtok ledertrøya

Med sin andre etappeseier i årets Tour de France overtok franske Sylvain Chavanel den gule ledertrøya.

Sylvain Chavanel

31 år gamle Sylvain Chavanel vant sin tredje etappe i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Etter en uke med nesten utelukkende flate etapper, tok rytterne for første gang fatt på en fjelletappe. Fra Tournus til Station des Rousses skulle feltet over seks stigninger, hvor av de tre siste med kategori 2.

Quick Step-rytter Chavanel rykket fra en utbrytergruppe med drøye 17 kilometer igjen og brukte ikke lang tid på å hente inn lagkamerat Jerome Pineau.

Sistnevnte var sluttkjørt etter å ha syklet for å samle flest mulig klatrepoeng for å forsvare sin prikkete klatretrøye.

- Ettersom vi kom lenger ut i Touren ergret jeg meg mer og mer over å ha mistet den gule trøya, sa en glad Chavanel etter målpassering.

Franskmannen fikk ledertrøye etter å ha vunnet 2. etappe, men mistet den igjen på den neste etter flere ubeleilige punkteringer på den mye omtalte brusteinen.

Favorittene to minutter bak

Rafael Valls Ferri fra Footon-Servetto gjorde et forsøk på å hente inn Chavanel ved
å støte fra den samme gruppen som franske Chavanel var en del av, men spanjolen maktet ikke å komme nærmere enn rundt et minutt bak.

En annen spanjol, Juan Manuel Garate fra Rabobank tok tredjeplassen.

Restene av hovedfeltet med alle sammenlagtfavorittene passerte målstreken snaue to minutter etter Chavanel.

Franskmannen leder nå sammenlagt med 1,25 minutter på Cadel Evans, mens canadieren med norske aner, Ryder Hesjedal er nummer tre ytterligere sju sekunder bak.

Nordmennene falt av

Edvald Boasson Hagen falt av hovedfeltet i den siste stigningen og kom til slutt i mål som nummer 101, nesten 19 minutter etter etappevinneren.

Thor Hushovd måtte melde pass noe tidligere og syklet inn med gruppettoen 22,17 bak Chavanel. Den sjuende etappen gikk over 165,5 kilometer fra Tournus til Station des Rousses, og hadde to 2. kategoristigninger.

Hushovd: - Beina var ikke overraskende bra

Video Hushovd reax etter 7. etappe

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin