NRK Meny
Normal

Chavanel overtok ledertrøya

Med sin andre etappeseier i årets Tour de France overtok franske Sylvain Chavanel den gule ledertrøya.

Sylvain Chavanel

31 år gamle Sylvain Chavanel vant sin tredje etappe i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Etter en uke med nesten utelukkende flate etapper, tok rytterne for første gang fatt på en fjelletappe. Fra Tournus til Station des Rousses skulle feltet over seks stigninger, hvor av de tre siste med kategori 2.

Quick Step-rytter Chavanel rykket fra en utbrytergruppe med drøye 17 kilometer igjen og brukte ikke lang tid på å hente inn lagkamerat Jerome Pineau.

Sistnevnte var sluttkjørt etter å ha syklet for å samle flest mulig klatrepoeng for å forsvare sin prikkete klatretrøye.

- Ettersom vi kom lenger ut i Touren ergret jeg meg mer og mer over å ha mistet den gule trøya, sa en glad Chavanel etter målpassering.

Franskmannen fikk ledertrøye etter å ha vunnet 2. etappe, men mistet den igjen på den neste etter flere ubeleilige punkteringer på den mye omtalte brusteinen.

Favorittene to minutter bak

Rafael Valls Ferri fra Footon-Servetto gjorde et forsøk på å hente inn Chavanel ved
å støte fra den samme gruppen som franske Chavanel var en del av, men spanjolen maktet ikke å komme nærmere enn rundt et minutt bak.

En annen spanjol, Juan Manuel Garate fra Rabobank tok tredjeplassen.

Restene av hovedfeltet med alle sammenlagtfavorittene passerte målstreken snaue to minutter etter Chavanel.

Franskmannen leder nå sammenlagt med 1,25 minutter på Cadel Evans, mens canadieren med norske aner, Ryder Hesjedal er nummer tre ytterligere sju sekunder bak.

Nordmennene falt av

Edvald Boasson Hagen falt av hovedfeltet i den siste stigningen og kom til slutt i mål som nummer 101, nesten 19 minutter etter etappevinneren.

Thor Hushovd måtte melde pass noe tidligere og syklet inn med gruppettoen 22,17 bak Chavanel. Den sjuende etappen gikk over 165,5 kilometer fra Tournus til Station des Rousses, og hadde to 2. kategoristigninger.

Hushovd: - Beina var ikke overraskende bra

Video Hushovd reax etter 7. etappe

Siste nytt

 • Klæbo med suveren seier

  Johannes Høsflot Klæbo knuste verdenseliten og tok en helt suveren seier på sprinten i Ruka. Pål Golberg sørget for dobbelt norsk. Svenske Calle Halfvarsson på tredje.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
Sport i dag
Sport i dag