NRK Meny
Normal

Kalla herjet i motbakkene: – Et skremmeskudd til de norske jentene

RUKA/OSLO (NRK): Selv ikke Marit Bjørgen klarte ikke å følge da Charlotte Kalla trykket klampen i bånn. – Jeg fikk svi på sisterunden, sier Bjørgen til NRK.

Skiing - FIS Cross Country World Cup - Women's 10km Pursuit Free

HOPPENDE GLAD: Charlotte Kalla feirer seier, mens konkurrentene ligger strødd bak henne i målområdet.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Charlotte Kalla gikk ut i tet på søndagens jaktstart, men kun to sekunder bak kom Bjørgen jagende. Det ble tidlig klart at de øvrige løperne var sjanseløse, og at seieren sto mellom Bjørgen og Kalla – som så mange ganger før.

De gikk sammen helt til sisterunden, men da banket Kalla til.

Bjørgen forsøkte å slå tilbake

– Jeg følte meg rask, og tenkte å rykke i siste bakken. På toppen sa det var seks sekunder. jeg var veldig sliten, men fortsatte bare, sier Kalla i seiersintervjuet etter løpet.

– Det var en melkesyre-fest, men jeg er superfornøyd som tok seieren, sier Kalla til NRK.

– Jeg prøvde å bite tennene sammen, men hun var hvassere. Jeg trodde at jeg hadde kontroll på henne, men fikk svi på sisterunden, sier Bjørgen til NRK.

– Nå er det 1–0 til Kalla. Bjørgen hadde rett og slett ikke sjans. Hun blir en hard nøtt å knekke i vinter. Dette er et skremmeskudd til de norske jentene, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Sjanseløs mot Kalla

Allerede i sommer viste Kalla tegn til fryktelig form da hun vant Lysebotn opp på rulleski – med nesten to minutter. Søndagens seier i Ruka viser at hun virkelig blir å regne med.

– Det er som forventet, hun var sterk i sommer, og jeg visste at de tikke kom til å bli en enkel oppgave, sier Bjørgen om sin svenske rival.

– Bjørgen er sjanseløs når kalla skrur oppå farten i motbakken, sier Torgeir Bjørn.

– Dette betyr at jeg må være ekstra skjerpet. Nå må jeg gjøre jobben bedre, så får vi se etter hvert sier Bjørgen.

For den norske seiersmaskinen hadde ikke sjans til å følge da Kalla dundret oppover bakkene i de finske skoger. Damen med 110 verdenscupseire stivnet mens Kalla danset oppover bakkene.

Dermed tok Kalla sin tiende verdenscupseieren i karrieren, mens Bjørgen ble nummer to. Ragnhild Haga leverte et superløp og ble nummer tre.

Skiing - FIS Cross Country World Cup - Women's 10km Pursuit Free

PALLEN: Charlotte Kalla (i midten) vant foran Marit Bjørgen (til venstre) og Ragnhild Haga.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd blir med det liggende på en ellevte plass. Tre poeng foran Bodø/Glimt på 12. plass.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret for hjemmelaget, mens både Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken hele kampen.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd