Kalla herjet i motbakkene: – Et skremmeskudd til de norske jentene

RUKA/OSLO (NRK): Selv ikke Marit Bjørgen klarte ikke å følge da Charlotte Kalla trykket klampen i bånn. – Jeg fikk svi på sisterunden, sier Bjørgen til NRK.

Skiing - FIS Cross Country World Cup - Women's 10km Pursuit Free

HOPPENDE GLAD: Charlotte Kalla feirer seier, mens konkurrentene ligger strødd bak henne i målområdet.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Charlotte Kalla gikk ut i tet på søndagens jaktstart, men kun to sekunder bak kom Bjørgen jagende. Det ble tidlig klart at de øvrige løperne var sjanseløse, og at seieren sto mellom Bjørgen og Kalla – som så mange ganger før.

De gikk sammen helt til sisterunden, men da banket Kalla til.

Bjørgen forsøkte å slå tilbake

– Jeg følte meg rask, og tenkte å rykke i siste bakken. På toppen sa det var seks sekunder. jeg var veldig sliten, men fortsatte bare, sier Kalla i seiersintervjuet etter løpet.

– Det var en melkesyre-fest, men jeg er superfornøyd som tok seieren, sier Kalla til NRK.

– Jeg prøvde å bite tennene sammen, men hun var hvassere. Jeg trodde at jeg hadde kontroll på henne, men fikk svi på sisterunden, sier Bjørgen til NRK.

– Nå er det 1–0 til Kalla. Bjørgen hadde rett og slett ikke sjans. Hun blir en hard nøtt å knekke i vinter. Dette er et skremmeskudd til de norske jentene, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Sjanseløs mot Kalla

Allerede i sommer viste Kalla tegn til fryktelig form da hun vant Lysebotn opp på rulleski – med nesten to minutter. Søndagens seier i Ruka viser at hun virkelig blir å regne med.

– Det er som forventet, hun var sterk i sommer, og jeg visste at de tikke kom til å bli en enkel oppgave, sier Bjørgen om sin svenske rival.

– Bjørgen er sjanseløs når kalla skrur oppå farten i motbakken, sier Torgeir Bjørn.

– Dette betyr at jeg må være ekstra skjerpet. Nå må jeg gjøre jobben bedre, så får vi se etter hvert sier Bjørgen.

For den norske seiersmaskinen hadde ikke sjans til å følge da Kalla dundret oppover bakkene i de finske skoger. Damen med 110 verdenscupseire stivnet mens Kalla danset oppover bakkene.

Dermed tok Kalla sin tiende verdenscupseieren i karrieren, mens Bjørgen ble nummer to. Ragnhild Haga leverte et superløp og ble nummer tre.

Skiing - FIS Cross Country World Cup - Women's 10km Pursuit Free

PALLEN: Charlotte Kalla (i midten) vant foran Marit Bjørgen (til venstre) og Ragnhild Haga.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Siste nytt

 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk
 • Redda siger på overtid

  Elverum 29 - 28 Dinamo Bucuresti. I ei tøff batalje i eit fullsett Terningen Arena redda Simen H. Pettersen dagen for Elverum med ei straffescoring i siste sekund. Elverum har med søndagens siger framleis moglegheita til avansement i meisterligaen.

  Endre Langaas
  Foto: Hans Andreas Solbakken
 • VIF vant - la press på Storhamar

  Vålerenga vant skuddstatistikken overlegent, men trengte straffer for å slå Sparta 3-2. Manglerud Star vant bunnkampen mot Ringerike i ishockeyens eliteserie. Med én kamp mindre spilt ligger Oslo-laget nå ett poeng bak serieleder Storhamar.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse sjakkVM
Sportsrevyen