NRK Meny
Normal

Celtics holdt unna Boston

En sterk sluttspurt fra Los Angeles Lakers var ikke nok. Boston Celtics vant også annen kamp i NBA-finalen søndag.

Paul Pierce

Paul Pierce på Boston Celtics ble toppscorer.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Celtics vant 108-102 på hjemmebane, men rotet nesten vekk en 24 poengs ledelse i siste periode.

Kevin Garnett og co. ledet 95-71 da 7.40 minutter gjensto av kampen, men så satte Lakers opp tempoet. I løpet av sju minutter gjorde gjestene 31 poeng mot Bostons ni og kuttet ledelsen til to poeng.

Men Celtics holdt unna og kunne til slutt juble for seier.

- Vi ble for selvtilfredse med ledelsen. Vi er fornøyd med at vi vant, men samtidig fikk vi helt klart en lærepenge i fjerde periode, sa Paul Pierce.

Han ble toppscorer for Celtics med 28 poeng. Reserven Leon Powe bidro med 20 poeng. Lakers-stjernen Kobe Bryant slet i første halvdel med bare ni poeng, men ledet an i sluttspurten. Han endte til slutt med 30 poeng.

Celtics har tatt godt vare på hjemmefordelen i de to første kampene og kan avgjøre finalen med seier i de to neste kampene i Los Angeles. Det spilles best av sju kamper.

- Vi fokuserer på å vinne kamp 3, ødelegge selvtilliten deres og avgjøre i LA, sa Pierce.

Bare tre lag i NBA-historien har klart å slå tilbake etter å ha ligget under 0-2 i finalen. Celtics er den mestvinnende klubben i NBA og kan ta sin 17. tittel. Det vil i så fall være lagets første tittel siden 1986 da Larry Bird var lagets store stjernespiller.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio