NRK Meny
Normal

Celtic trakk Rangers i cupen: – Full jubel i garderoben

Det ble hørt jubel fra Celtic-garderoben da Deilas menn ble trukket mot Rangers i semifinalen i den skotske cupen. De to lagene møtes dermed for første gang på nesten tre år.

Ronny Deila

Celtic skal spille sitt første Old Firm siden 2012, og Ronny Deila får trolig oppleve sitt aller første.

Foto: Ian MacNicol / Afp

– Jeg har vært på andre lokalderbyer også, som Arsenal - Tottenham for eksempel, men jeg mener det ikke er noen ting som ligner. Jeg mener Old Firm er helt unikt, sier BBC-journalist Richard Wilson til NRK.no.

Det siste møtet mellom Celtic og Rangers var i april 2012. Nå er det imidlertid duket for et nytt oppgjør, etter at de to lagene ble trukket til å møte hverandre i semifinalen i den skotske cupen.

Da semifinalen av den skotske cupen skulle trekkes lørdag var Celtic-spillerne i garderoben etter å ha slått Inverness 1-0, og Wilson forteller at man kunne høre Celtic-spillerne juble da trekningen var gjort.

– Det vil bli fantastisk og jeg ser virkelig fram til den kampen. Det er litt tidlig å prate om det som skjer i januar, men det er de kampene man trener for. Fotball handler om følelser og om supportere. Dette er et veldig stort oppgjør, sa Deila til NTB om ligacuptrekningen etter 1-0-seieren mot Inverness.

– Forstår ikke hvor stort det er

For etter at Celtic slo Partick 6-0 på onsdag og ble klare for semifinale har det ikke vært snakket om stort annet enn muligheten for et nytt Old Firm i byen, forteller Wilson.

– Muligheten for at det kunne bli ett nytt Old Firm er det eneste folk har snakket snakket om siden onsdag, så stort er det. Men det er nok mange av de nye, som Deila, som ikke forstår helt hvorfor alle snakker om det hele tiden, mener Wilson.

Wilson forteller at han forventer seg en kamp med ekstremt mye politi til stede, svært tøffe taklinger og supportere som får tre års frustrasjon av hjertet.

– Spillere som har spilt oppgjøret før har fortalt meg at de ikke hører hverandre under kampen, så man spiller på intuisjon, mest av alt, forteller han.

Ikke bestemt hvem som får hjemmekamp

Rangers har slått både Inverness og St. Johnstone på sin vei til semifinalen, så selv om de for øyeblikket befinner seg en divisjon lavere enn Celtic, vil det garantert bli en tøff oppgave for Deilas menn.

Semifinalen vil spilles på nøytral bane 31. januar eller 1. februar. Det er foreløpig ikke bestemt hvilken dag det blir. Finalen i den skotske cupen er søndag 15. mars.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene