NRK Meny
Normal

– Cecilia den best betalte i verden

Boksedronningen Cecilia Brækhus gjorde en sensasjonell helomvending og fortsetter samarbeidet med Team Sauerland. Hun blir den best betalte kvinnelige bokseren i verden, bekrefter hennes advokat.

Brækhus

Konflikten mellom Cecilia Brækhus og Team Sauerland er nå løst. Her er Brækhus sammen med promotør Nisse Sauerland (t.h.), og trener Otto Ramin i vinter.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Morten Andreassen

Advokat Morten Andreassen er en del Team Brækhus og sier at Brækhus nå blir verdens best betalte kvinnelige bokser.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Bare én måned etter at Cecilia Brækhus brøt med promotorselskapet Team Sauerland arrangerer de igjen boksekamp sammen. Det skjer allerede 7. juni mot Jessica «The Hammer» Balogun i Tyskland.

Det skjer bare én måned etter at Brækhus selv sa til NRK.no at hun har brutt med Team Sauerland.

– Sauerland har vært villige til å innfri Cecilias ønsker og krav, og dermed har vi fått et klima for å samarbeide bra, sier Brækhus' advokat Morten Andreassen til NRK.

– Hva innebærer den nye avtalen?

– Den innebærer tre til fire kamper over ett år. Den innebærer at de blir vist på tysk TV, samt en del treningsmessige fasiliteter som var viktig for Cecilia, forklarer Andreassen.

Nettopp avtalen om at kampene skal gå på tysk TV var svært viktig for Cecilia, som da får vist seg frem for et stort publikum. I tillegg bekrefter Andreassen at det økonomiske delen heller ikke er dårlig etter enigheten.

– Økonomisk er Cecilia den best betalte kvinnelige bokseren i verden og det er hun veldig fornøyd med, bekrefter Andreassen.

Overraskende helomvending

Enigheten mellom Brækhus og Team Sauerland er anse som svært overraskende.

– Jeg er veldig glad for at vi har klart å legge bak oss uenighetene, og at vi sammen har funnet en felles vei videre som er bra for begge parter, sier Brækhus i en pressemelding.

I den samme pressemeldingen kommer det fram at Team Sauerland og Brækhus allerede har satt opp en kamp mot nigerianske Jessica «The Hammer» Balogun i Tyskland 7. juni.

– Tanken om å bryte med Sauerland begynte for en stund siden. Det har vært en følelse av frustrasjon og å ikke helt være der jeg ønsker å være. Den prosessen begynte under Holm-forhandlingene i fjor, sa Brækhus til NRK.no 24. april i år.

Den norske bokseproffen skal ikke ha vært fornøyd med de kampene Team Sauerland klarte å skaffe henne. Nå jobber de med å få til en kamp mot den amerikanske stjernen.

– Det er noe vi skal prøve å få til det neste året, og noe både Sauerland og Team Brækhus jobber med, sier Andreassen etter at enigheten mellom de to ble offentliggjort onsdag.

brækhus
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Sauerland uenig

Team Sauerland har på sin side hardnakket påstatt at de hele tiden har hatt en kontrakt med Brækhus.

– Vi har en eksklusiv kontrakt med Cecilia som fortsatt er gyldig. Vi har støttet Cecilia siden starten og synes det er synd at situasjonen er blitt som den er blitt. Vi håper å unngå at saken havner i retten, sa promotor Nisse Sauerland til NRK.no da konflikten var på det verste for en måned siden.

– Håpet på en kamp

Nå har boksedronningen altså tatt en meget overraskende helomvending og sier følgende om den forestående kampen i pressemeldingen:

– Jeg kan ikke vente med å komme tilbake i ringen. Jeg har trent hardt de fem-seks siste ukene i håp om å få en kamp før sommeren, sier Brækhus.

Det får hun når hun går i ringen 7. juni, på dagen 109 år etter at Norge gikk ut av unionen med Sverige.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk