Cavendish vant landeveis-VM

Mark Cavendish var ikke uventet best i spurten og tok gullet i VM i landeveissykling i København.

Video Cavendish vant

Cavendish vant

Edvald Boasson Hagen lå fint an i spurten, men holdt ikke helt inn. Hagen satt hele tiden fint i hovedfeltet, og satt perfekt da spurten begynte.

- Jeg satt perfekt, men det ble litt for tungt på slutten. Likevel er det mitt beste VM noensinne, selv om plassen kunne vært enda bedre, sa Boasson Hagen til NRK. Han endte på åttendeplass.

- Det var kaotisk i sisterunden. Jeg lå på bahjhulet til Fabio Cancellara, men det gikk litt for fort for meg. Men jeg er fornøyd, legger han til.

Thor Hushovd ble først sperret av en velt, deretter punkterte han . Da var han ute av dansen.

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Cavendish er den beste spurteren

Boasson Hagen er full av ros om Mark Cavendish.

- Cavendish har et sterkt lag rundt seg, og han er den beste spurteren, sa Boasson.

Video: Intervjuet med Boasson Hagen

Video - Det ble tungt på slutten

- Det ble tungt på slutten

Kurt Asle Arvesen syklet sitt siste store løp, og gjorde en stor innsats som hjelperytter for Boasson Hagen.

- Det var et hektisk løp med høy fart hele veien, det var et stressende løp. Edvald sa til meg at han var sprek, og at han følte han kunne vinne. Men Storbritannia gjorde en helt utrolig innsats hele løpet, hatten av for dem, sa Arvesen til NRK.

- Jobbet for dette i to år

Cavendish selv ga all honnør til laget etter å ha tatt Storbritannias første VM-gull siden Tom Simpson vant i 1965.

- Vi hadde 8 av de beste guttene i verden, og det er første gang vi er sammen. De kjørte fra start til slutt. Jeg kan nesten ikke tro det. Da vi så løypene for et par år siden, satte vi sammen en gruppe som skulle ta gullet hjem. De kjørte perfekt, og jeg er kjempestolt, sa Cavendish etter målpassering.

Video: Cavendish takker laget for seieren

Video Cavendish takker det britiske laget for seieren

Cavendish takker det britiske laget for seieren

Ved passering to runder før mål satt Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fremst i hovedfeltet og kjørte hardt for å sprenge Hagens tøffeste konkurrenter så mye som mulig.

Ved siste passering lå tre mann litt foran feltet, og farten var høy. Men fem-seks kilometer før mål var feltet samlet, og det ble klart at det gikk mot en massespurt.

Men det 266 km lange rittet ble preget av mange bruddforsøk, stor fart i hovedfeltet og stadige skiftinger.

Uheldige Hushovd

Thor Hushovd ble først hindret av en velt, deretter punkterte han . Det tapte han mye tid på, og hans hjelperytter Gabriel Rasch var ikke nær ham da uhellet skjedde.

- Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa av meg selv. Jeg tapte plass i feltet, og akkurat den runden falt dem. Det var uflaks alt som skjedde, det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet.

- Vi fikk ikke vite med det samme at han var hindret av velten. Dermed tok det tid da vi fikk kjørt opp og gitt ham hjelp, og da hadde han også punktert, sier sportssjef Steffen Kjærgaard, som ble låst i bilkøen.

Mye tyder på ar Rash ikke fikk vite hva som hadde skjedd, fordi laget ikke hadde radiosamband. Dermed ble Hushovds jobb med å ta igjen feltet enda vanskeligere. Ikke minst fordi hovedfeltet holdt stor fart den siste halvparten av rittet.

En utbrytergruppe på sju ryttere stakk tidlig, og hadde på det meste en ledelse på åtte minutter.

Men hovedfeltet tok tidlig opp jakten og holdt stor fart. Ikke minst gjaldt dette i forhold til det britiske laget, ettersom mange var ute etter å knekke spurtkanonen og forhåndsfavoritt Mark Cavendish.

Det klarte de ikke.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

 • Protest før Arsenal-kamp

  Det har samlet seg en stor folkemengde utenfor Arsenals hjemmebane fredag kveld. Fansen protesterer mot Stan Kroenke, klubbens eier, i kjølvannet av superligafadesen. Kroenke er en upoplær mann blant Arsenal-supporterne, og nå krever mange at han selger seg ut av Premier League-klubben.

  Arsenal tar imot Everton klokken 21. Martin Ødegaard og Joshua King starter på benken for hvert sitt lag.

  Protest mot Stan Kroenke
  Foto: HENRY NICHOLLS / Reuters
 • Giggs tiltalt for voldsepisoder

  Wales-trener og Manchester United-legende Ryan Giggs må møte i retten og svare på anklager om overfall mot to kvinner.

  Manchester-politiet opplyser at Giggs er tiltalt for vold mot en kvinne i 30-årene og en annen i 20-årene. Det melder flere britiske medier, deriblant BBC.

  Det er i alt tatt ut tre tiltalepunkter mot Giggs. I tillegg til voldsepisoden er han også anklaget for kontrollerende og påtrengende atferd.

  Manchester United-legenden ble pågrepet i sitt eget hjem i november i fjor. Det skjedde etter at politiet hadde fått meldinger om en påstått voldsepisode som involverte kjæresten hans.

  47-åringen har ikke ledet det walisiske fotballandslaget for menn siden saken ble kjent. Wales bekrefter fredag også at Giggs ikke skal lede nasjonen i EM til sommeren.

  Wales' fotballforbund skriver i en pressemelding at de tar tiltalen til etterretning og at Giggs ikke får lede landslaget i EM.

  Robert Page har vært midlertidig landslagssjef, og han fortsetter i den rollen også i EM.

  Giggs må svare for seg i retten i Manchester førstkommende onsdag. Han har hittil bestridt alle anklager.

  Bulgaria Wales Nations League Soccer
  Foto: Str / AP
 • Mol/Sørum åpnet med seier

  Anders Mol og Christian Sørum tok seg til gruppefinalen i den pågående verdensserieturneringen i Cancún. Stjerneduoen vant 21-12, 18-21 og 15-9 over José Angel Cardenas/Juan Jesus Espinoza fra Mexico.

  Neste kamp spilles 01.00 natt til lørdag.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal