Cavendish vant landeveis-VM

Mark Cavendish var ikke uventet best i spurten og tok gullet i VM i landeveissykling i København.

Video Cavendish vant

Cavendish vant

Edvald Boasson Hagen lå fint an i spurten, men holdt ikke helt inn. Hagen satt hele tiden fint i hovedfeltet, og satt perfekt da spurten begynte.

- Jeg satt perfekt, men det ble litt for tungt på slutten. Likevel er det mitt beste VM noensinne, selv om plassen kunne vært enda bedre, sa Boasson Hagen til NRK. Han endte på åttendeplass.

- Det var kaotisk i sisterunden. Jeg lå på bahjhulet til Fabio Cancellara, men det gikk litt for fort for meg. Men jeg er fornøyd, legger han til.

Thor Hushovd ble først sperret av en velt, deretter punkterte han . Da var han ute av dansen.

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Cavendish er den beste spurteren

Boasson Hagen er full av ros om Mark Cavendish.

- Cavendish har et sterkt lag rundt seg, og han er den beste spurteren, sa Boasson.

Video: Intervjuet med Boasson Hagen

Video - Det ble tungt på slutten

- Det ble tungt på slutten

Kurt Asle Arvesen syklet sitt siste store løp, og gjorde en stor innsats som hjelperytter for Boasson Hagen.

- Det var et hektisk løp med høy fart hele veien, det var et stressende løp. Edvald sa til meg at han var sprek, og at han følte han kunne vinne. Men Storbritannia gjorde en helt utrolig innsats hele løpet, hatten av for dem, sa Arvesen til NRK.

- Jobbet for dette i to år

Cavendish selv ga all honnør til laget etter å ha tatt Storbritannias første VM-gull siden Tom Simpson vant i 1965.

- Vi hadde 8 av de beste guttene i verden, og det er første gang vi er sammen. De kjørte fra start til slutt. Jeg kan nesten ikke tro det. Da vi så løypene for et par år siden, satte vi sammen en gruppe som skulle ta gullet hjem. De kjørte perfekt, og jeg er kjempestolt, sa Cavendish etter målpassering.

Video: Cavendish takker laget for seieren

Video Cavendish takker det britiske laget for seieren

Cavendish takker det britiske laget for seieren

Ved passering to runder før mål satt Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fremst i hovedfeltet og kjørte hardt for å sprenge Hagens tøffeste konkurrenter så mye som mulig.

Ved siste passering lå tre mann litt foran feltet, og farten var høy. Men fem-seks kilometer før mål var feltet samlet, og det ble klart at det gikk mot en massespurt.

Men det 266 km lange rittet ble preget av mange bruddforsøk, stor fart i hovedfeltet og stadige skiftinger.

Uheldige Hushovd

Thor Hushovd ble først hindret av en velt, deretter punkterte han . Det tapte han mye tid på, og hans hjelperytter Gabriel Rasch var ikke nær ham da uhellet skjedde.

- Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa av meg selv. Jeg tapte plass i feltet, og akkurat den runden falt dem. Det var uflaks alt som skjedde, det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet.

- Vi fikk ikke vite med det samme at han var hindret av velten. Dermed tok det tid da vi fikk kjørt opp og gitt ham hjelp, og da hadde han også punktert, sier sportssjef Steffen Kjærgaard, som ble låst i bilkøen.

Mye tyder på ar Rash ikke fikk vite hva som hadde skjedd, fordi laget ikke hadde radiosamband. Dermed ble Hushovds jobb med å ta igjen feltet enda vanskeligere. Ikke minst fordi hovedfeltet holdt stor fart den siste halvparten av rittet.

En utbrytergruppe på sju ryttere stakk tidlig, og hadde på det meste en ledelse på åtte minutter.

Men hovedfeltet tok tidlig opp jakten og holdt stor fart. Ikke minst gjaldt dette i forhold til det britiske laget, ettersom mange var ute etter å knekke spurtkanonen og forhåndsfavoritt Mark Cavendish.

Det klarte de ikke.

Artikkelen oppdateres!

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Håndball-VM kvinner Spania 2021: Norge - Kazakhstan
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal