Cavendish vant landeveis-VM

Mark Cavendish var ikke uventet best i spurten og tok gullet i VM i landeveissykling i København.

Video Cavendish vant

Cavendish vant

Edvald Boasson Hagen lå fint an i spurten, men holdt ikke helt inn. Hagen satt hele tiden fint i hovedfeltet, og satt perfekt da spurten begynte.

- Jeg satt perfekt, men det ble litt for tungt på slutten. Likevel er det mitt beste VM noensinne, selv om plassen kunne vært enda bedre, sa Boasson Hagen til NRK. Han endte på åttendeplass.

- Det var kaotisk i sisterunden. Jeg lå på bahjhulet til Fabio Cancellara, men det gikk litt for fort for meg. Men jeg er fornøyd, legger han til.

Thor Hushovd ble først sperret av en velt, deretter punkterte han . Da var han ute av dansen.

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Cavendish er den beste spurteren

Boasson Hagen er full av ros om Mark Cavendish.

- Cavendish har et sterkt lag rundt seg, og han er den beste spurteren, sa Boasson.

Video: Intervjuet med Boasson Hagen

Video - Det ble tungt på slutten

- Det ble tungt på slutten

Kurt Asle Arvesen syklet sitt siste store løp, og gjorde en stor innsats som hjelperytter for Boasson Hagen.

- Det var et hektisk løp med høy fart hele veien, det var et stressende løp. Edvald sa til meg at han var sprek, og at han følte han kunne vinne. Men Storbritannia gjorde en helt utrolig innsats hele løpet, hatten av for dem, sa Arvesen til NRK.

- Jobbet for dette i to år

Cavendish selv ga all honnør til laget etter å ha tatt Storbritannias første VM-gull siden Tom Simpson vant i 1965.

- Vi hadde 8 av de beste guttene i verden, og det er første gang vi er sammen. De kjørte fra start til slutt. Jeg kan nesten ikke tro det. Da vi så løypene for et par år siden, satte vi sammen en gruppe som skulle ta gullet hjem. De kjørte perfekt, og jeg er kjempestolt, sa Cavendish etter målpassering.

Video: Cavendish takker laget for seieren

Video Cavendish takker det britiske laget for seieren

Cavendish takker det britiske laget for seieren

Ved passering to runder før mål satt Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fremst i hovedfeltet og kjørte hardt for å sprenge Hagens tøffeste konkurrenter så mye som mulig.

Ved siste passering lå tre mann litt foran feltet, og farten var høy. Men fem-seks kilometer før mål var feltet samlet, og det ble klart at det gikk mot en massespurt.

Men det 266 km lange rittet ble preget av mange bruddforsøk, stor fart i hovedfeltet og stadige skiftinger.

Uheldige Hushovd

Thor Hushovd ble først hindret av en velt, deretter punkterte han . Det tapte han mye tid på, og hans hjelperytter Gabriel Rasch var ikke nær ham da uhellet skjedde.

- Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa av meg selv. Jeg tapte plass i feltet, og akkurat den runden falt dem. Det var uflaks alt som skjedde, det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet.

- Vi fikk ikke vite med det samme at han var hindret av velten. Dermed tok det tid da vi fikk kjørt opp og gitt ham hjelp, og da hadde han også punktert, sier sportssjef Steffen Kjærgaard, som ble låst i bilkøen.

Mye tyder på ar Rash ikke fikk vite hva som hadde skjedd, fordi laget ikke hadde radiosamband. Dermed ble Hushovds jobb med å ta igjen feltet enda vanskeligere. Ikke minst fordi hovedfeltet holdt stor fart den siste halvparten av rittet.

En utbrytergruppe på sju ryttere stakk tidlig, og hadde på det meste en ledelse på åtte minutter.

Men hovedfeltet tok tidlig opp jakten og holdt stor fart. Ikke minst gjaldt dette i forhold til det britiske laget, ettersom mange var ute etter å knekke spurtkanonen og forhåndsfavoritt Mark Cavendish.

Det klarte de ikke.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

 • – Klarte nesten ikke å puste

  Juventus-stjernen Paulo Dybala er på bedringens vei etter å ha fått påvist koronaviruset. Han forteller om dager med sterke symptomer og trøbbel med pusten.

  Argentineren omtaler framgangen og hvordan virussykdommen har påvirket ham i klubbens sosiale medier:

  – Jeg føler meg bra, mye bedre faktisk. Jeg prøvde å trene de dagene symptomene var sterke, og da følte jeg meg ukomfortabel med én gang og klarte nesten ikke å puste. Etter fem minutter måtte jeg stoppe, sier Dybala.

  H1myFs-ACmk
  Foto: Laurent Cipriani / Laurent Cipriani
 • Svahn hoppet ut vinduet for å trene

  I gårsdagens «Skavlan» forteller den svenske sprintyndlingen Linn Svahn at hun var svært ivrig på å trene. I en alder av 20 år vant Svahn årets sprintcup.

  I intervjuet gjengitt av Aftonbladet forteller hun at hun som ung løper på skigymnas gikk over «grensen» flere ganger og ble advart. De rundt henne ønsket at hun skulle hvile i en periode hun var overtrent.

  Det hindret henne likevel ikke. På kveldstid hoppet hun bare ut gjennom vinduet for å smugtrene.

  – Jeg forsøkte å fortrenge det. Tenke at det går over på en uke, at jeg behøver å ligge på sofaen og se på serier. Men jeg forstod at jeg måtte forandre tankesettet, for det handler ikke bare om å trene mest uten å trene best. Det har pushet meg til det jeg er i dag, sier Svahn.

  kVwnm-ADKy8
  Foto: Terje Pedersen / NTB sc
 • Lampard innrømmer trøbbel

  Frank Lampard innrømmer at Chelsea-spillerne har slitt med å være motiverte og fokuserte den siste tiden grunnet koronaviruset.

  Han sier det er tøffe tider for spillerne fordi de ikke vet hva som skjer i fremtiden.

  – Vi har sett at ting forandrer seg veldig kjapt. Vi må bare forholde oss til datoene som har blitt satt. Men det er vanskelig. Det siste jeg vil er å bare pushe spillerne til å gjøre det og det, uten noe særlig plan, sier Lampard.

  smLxs8JsphI
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Sendeplan

Kl. Program Kanal