NRK Meny
Normal

Cavendish vant landeveis-VM

Mark Cavendish var ikke uventet best i spurten og tok gullet i VM i landeveissykling i København.

Video Cavendish vant

Cavendish vant

Edvald Boasson Hagen lå fint an i spurten, men holdt ikke helt inn. Hagen satt hele tiden fint i hovedfeltet, og satt perfekt da spurten begynte.

- Jeg satt perfekt, men det ble litt for tungt på slutten. Likevel er det mitt beste VM noensinne, selv om plassen kunne vært enda bedre, sa Boasson Hagen til NRK. Han endte på åttendeplass.

- Det var kaotisk i sisterunden. Jeg lå på bahjhulet til Fabio Cancellara, men det gikk litt for fort for meg. Men jeg er fornøyd, legger han til.

Thor Hushovd ble først sperret av en velt, deretter punkterte han . Da var han ute av dansen.

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Cavendish er den beste spurteren

Boasson Hagen er full av ros om Mark Cavendish.

- Cavendish har et sterkt lag rundt seg, og han er den beste spurteren, sa Boasson.

Video: Intervjuet med Boasson Hagen

Video - Det ble tungt på slutten

- Det ble tungt på slutten

Kurt Asle Arvesen syklet sitt siste store løp, og gjorde en stor innsats som hjelperytter for Boasson Hagen.

- Det var et hektisk løp med høy fart hele veien, det var et stressende løp. Edvald sa til meg at han var sprek, og at han følte han kunne vinne. Men Storbritannia gjorde en helt utrolig innsats hele løpet, hatten av for dem, sa Arvesen til NRK.

- Jobbet for dette i to år

Cavendish selv ga all honnør til laget etter å ha tatt Storbritannias første VM-gull siden Tom Simpson vant i 1965.

- Vi hadde 8 av de beste guttene i verden, og det er første gang vi er sammen. De kjørte fra start til slutt. Jeg kan nesten ikke tro det. Da vi så løypene for et par år siden, satte vi sammen en gruppe som skulle ta gullet hjem. De kjørte perfekt, og jeg er kjempestolt, sa Cavendish etter målpassering.

Video: Cavendish takker laget for seieren

Video Cavendish takker det britiske laget for seieren

Cavendish takker det britiske laget for seieren

Ved passering to runder før mål satt Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fremst i hovedfeltet og kjørte hardt for å sprenge Hagens tøffeste konkurrenter så mye som mulig.

Ved siste passering lå tre mann litt foran feltet, og farten var høy. Men fem-seks kilometer før mål var feltet samlet, og det ble klart at det gikk mot en massespurt.

Men det 266 km lange rittet ble preget av mange bruddforsøk, stor fart i hovedfeltet og stadige skiftinger.

Uheldige Hushovd

Thor Hushovd ble først hindret av en velt, deretter punkterte han . Det tapte han mye tid på, og hans hjelperytter Gabriel Rasch var ikke nær ham da uhellet skjedde.

- Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa av meg selv. Jeg tapte plass i feltet, og akkurat den runden falt dem. Det var uflaks alt som skjedde, det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet.

- Vi fikk ikke vite med det samme at han var hindret av velten. Dermed tok det tid da vi fikk kjørt opp og gitt ham hjelp, og da hadde han også punktert, sier sportssjef Steffen Kjærgaard, som ble låst i bilkøen.

Mye tyder på ar Rash ikke fikk vite hva som hadde skjedd, fordi laget ikke hadde radiosamband. Dermed ble Hushovds jobb med å ta igjen feltet enda vanskeligere. Ikke minst fordi hovedfeltet holdt stor fart den siste halvparten av rittet.

En utbrytergruppe på sju ryttere stakk tidlig, og hadde på det meste en ledelse på åtte minutter.

Men hovedfeltet tok tidlig opp jakten og holdt stor fart. Ikke minst gjaldt dette i forhold til det britiske laget, ettersom mange var ute etter å knekke spurtkanonen og forhåndsfavoritt Mark Cavendish.

Det klarte de ikke.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal