Cavendish ut av Tour de France: – Jeg er knust

Etter å ha veltet stygt i spurten på første etappe ble det søndag formiddag bekreftet at Mark Cavendish står av årets Tour de France.

Cavendish liggende på bakken etter velt.

Mark Cavendish skadet seg i innspurten i den første Tour de France-etappen

Foto: FRED MONS / Afp

Cavendish lener seg inn til gjerdet skadet

Cavendish lener seg inn til gjerdet skadet

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Det var ikke mulig å starte i dag. Jeg er knust. Velten var min skyld, sa Mark Cavendish til pressen utenfor lagbussen før starten på andre etappe.

Mark Cavendish veltet stygt i spurten og fikk skulderen ut av ledd da Marcel Kittel vant den første etappen i årets Tour de France.

Briten kom seg i mål, men det var lenge knyttet stor usikkerhet til om han kom til å starte eller ikke. Søndag morgen tok han avgjørelsen om å stå av det prestisjetunge rittet.

– Klarer ikke løfte armen

Det var et enormt presseoppbud utenfor lagbussen da Isle of Man-rytteren møtte pressen søndag formiddag.

– Det har blitt verre i dag enn det var i går. Vi bestemte oss på en måte i går, men det ble endelig bestemt i morges, sa Cavendish til TV 2.

Den skuffede sprinteren forklarte at dette var et tungt slag for ham. Spesielt fordi Tour de France-starten går i England

– Det var utrolig å se støtten hos publikum i går. Jeg kommer til å savne det som en gal

– Det er en kjempeskuffelse, men jeg må sette det i perspektiv. Det kunne vært mye verre. Jeg har venner som har mistet ben og armer i Afghanistan, sa en sindig, rolig og skuffet Cavendish.

Laster Twitter-innhold

– Utrolig lei meg

Cavendish deiset i bakken i høy fart i innspurten på etappen. Og det var ikke bare ham selv det gikk ut over.

Simon Gerrans fra Australia ble også tatt med i fallet og Cavendish beklaget hendelsen i etterkant.

– Jeg er utrolig lei meg for velten i dag. Det var min feil. Jeg vil personlig beklage til Simon Gerrans så fort jeg får sjansen, sa Cavendish i en uttalelse sendt ut lørdag kveld.

Cavendish står med 25 etappeseire i Tour de France. Med det er han på tredjeplass i historien. Han hadde håpet å korte ned avstanden til Bernard Hinault som står med 28 og Eddy Merckx som har 34.

Skuffelse på hjemmebane

Det var en stor skuffelse for Cavendish, som trolig ønsket å gjøre en god figur på hjemmebane i England. Etappen ble kjørt fra Leeds til Harrogate. Harrogate er hjembyen til Cavendish sin mor, Adele.

– Det er nok en stor skuffelse det, og jeg er skuffet selv. Jeg tror jeg kunne fått en god plassering hadde jeg ikke vært bak de greiene der, sa Kristoff til TV 2.

Med Cavendish ute av Tour de France har Kristoff også mistet en skarp konkurrent i kampen om etappeseire på de flatere etappene.

Marcel Kittel vil dermed kjøre i den gule trøya på søndagens etappe som leder av årets Tour de France.

Siste nytt

 • Rekordtidlig friidretts-VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året.

  Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt i august neste år, men det måtte utsettes som følge av at sommer-OL i Tokyo ble utsatt i et år.

  Den nye terminlisten gjør at det ikke blir kollisjoner mellom VM, EM og Samveldelekene, som alle skal holdes i juli/august 2022.

  – Dette blir en bonanza for friidrettsfans verden rundt, sier president i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud
 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt

Sendeplan

Kl. Program Kanal