NRK Meny
Normal

Cavendish ut av Tour de France: – Jeg er knust

Etter å ha veltet stygt i spurten på første etappe ble det søndag formiddag bekreftet at Mark Cavendish står av årets Tour de France.

Cavendish liggende på bakken etter velt.

Mark Cavendish skadet seg i innspurten i den første Tour de France-etappen

Foto: FRED MONS / Afp

Cavendish lener seg inn til gjerdet skadet

Cavendish lener seg inn til gjerdet skadet

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Det var ikke mulig å starte i dag. Jeg er knust. Velten var min skyld, sa Mark Cavendish til pressen utenfor lagbussen før starten på andre etappe.

Mark Cavendish veltet stygt i spurten og fikk skulderen ut av ledd da Marcel Kittel vant den første etappen i årets Tour de France.

Briten kom seg i mål, men det var lenge knyttet stor usikkerhet til om han kom til å starte eller ikke. Søndag morgen tok han avgjørelsen om å stå av det prestisjetunge rittet.

– Klarer ikke løfte armen

Det var et enormt presseoppbud utenfor lagbussen da Isle of Man-rytteren møtte pressen søndag formiddag.

– Det har blitt verre i dag enn det var i går. Vi bestemte oss på en måte i går, men det ble endelig bestemt i morges, sa Cavendish til TV 2.

Den skuffede sprinteren forklarte at dette var et tungt slag for ham. Spesielt fordi Tour de France-starten går i England

– Det var utrolig å se støtten hos publikum i går. Jeg kommer til å savne det som en gal

– Det er en kjempeskuffelse, men jeg må sette det i perspektiv. Det kunne vært mye verre. Jeg har venner som har mistet ben og armer i Afghanistan, sa en sindig, rolig og skuffet Cavendish.

Laster Twitter-innhold

– Utrolig lei meg

Cavendish deiset i bakken i høy fart i innspurten på etappen. Og det var ikke bare ham selv det gikk ut over.

Simon Gerrans fra Australia ble også tatt med i fallet og Cavendish beklaget hendelsen i etterkant.

– Jeg er utrolig lei meg for velten i dag. Det var min feil. Jeg vil personlig beklage til Simon Gerrans så fort jeg får sjansen, sa Cavendish i en uttalelse sendt ut lørdag kveld.

Cavendish står med 25 etappeseire i Tour de France. Med det er han på tredjeplass i historien. Han hadde håpet å korte ned avstanden til Bernard Hinault som står med 28 og Eddy Merckx som har 34.

Skuffelse på hjemmebane

Det var en stor skuffelse for Cavendish, som trolig ønsket å gjøre en god figur på hjemmebane i England. Etappen ble kjørt fra Leeds til Harrogate. Harrogate er hjembyen til Cavendish sin mor, Adele.

– Det er nok en stor skuffelse det, og jeg er skuffet selv. Jeg tror jeg kunne fått en god plassering hadde jeg ikke vært bak de greiene der, sa Kristoff til TV 2.

Med Cavendish ute av Tour de France har Kristoff også mistet en skarp konkurrent i kampen om etappeseire på de flatere etappene.

Marcel Kittel vil dermed kjøre i den gule trøya på søndagens etappe som leder av årets Tour de France.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag