Hopp til innhold

Cavendish sterkest igjen

- Jeg må innse at han er en veldig god spurter.

Mark Cavendish foran Thor Hushovd
Foto: LAURENT REBOURS / AP

Mark Cavendish vant den 194,5 km lange 10. etappen i Tour de France etter at han spurtslo Thor Hushovd som kom på 2. plass.

Dette er den tredje etappeseieren til Cavendish i årets Tour, men Hushovd beholder den grønen poengtrøya seks poeng foran briten (147p - 141p).

LES: Resultater 10. etappe

- Ikke nær nok

Colombia-toget linet stort opp fram mot mål, mens Hushovd måtte klare seg alene. Da blir det ikke enkelt.

Omtrent 400 meter fra mål måtte Hushovd tette en liten luke opp til Cavendish og det kostet nok litt for mye slik at nordmannen stivnet på de siste meterne.

- I dag var jeg ikke nærme nok. De har utrolig god hjelp av Erik Zabel som
sykler igjennom løypa på forhånd, men selvsagt er han (Cavendish) kjapp også, sa Hushovd til TV 2 etter målgang.

- Jeg må bare innse at han er en veldig god spurter.

Går for grønn trøye

Da Mark Cavendish passerte mållinjen først tok han av seg sine grønne briller og viste dem fram for å vise at «jeg er fortsatt med i kampen om den grønne trøya».

- Jeg kom nærmere den grønne trøya etter dagens seier, sa Cavendish.

Det er bare fem dager siden, etter at Hushovd vant den 6. etappen, spurkanonen fra Isle of Man sa at det er vitkigere for han å fullføre rittet enn å vinne poengtrøya. Nå er det altså hevet over enhver tvil at han ikke mener det.

- Beina var OK i dag, jeg følte meg frisk, men det var et tøft oppløp, sa Cavendish.

Tyler Farrar kom på 3. plass på tirsdagens etappe.

14. juli er Frankrikes nasjonaldag og det er stor prestisje å vinne etappen denne dagen, spesielt for de franske rytterne.

Italienske Rinaldo Nocentini, (AG2R) leder fortsatt sammenlagt foran Alberto Contador (Astana) (6 sekunder bak) og Lance Armstrong (Astana) (8 sekunder bak).

- Frykter Arvesen er ferdig

Kurt Asle Arvesen
Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX

Det ble dramatikk på den 10. etappen av Tour de France da Kurt Asle Arvesen gikk i bakken 105 km før mål. Det så ut som om veltet ble forårsaket av en annen rytter som kom borti en tilskuer.

LES: Stygt fall for Arvesen

Arvesen ble skadet i venstre skulder/kragebein og hadde det tydelig vondt etter veltet. To ganger fikk han hjelp av legebilen som blant annet ga ham smertestillende tabletter. Sportsdirektør i Saxo Bank-laget, Bjarne Riis, så ikke lyst på situasjonen etter etappen.

- Jeg tror Kurt har brukket kragebeinet og frykter han er ferdig i årets ritt, sa Bjarne Riis til NRK.

Også Arvesen selv fryktet det verste:

- Jeg tror det er brudd, sa Kurt Asle Arvesen (34) til NTB etter smertehelvetet i Tour de France tirsdag.

Nordmannen beit tennene sammen og kom seg til mål, men det er uvisst hvor alvorlig skaden er. Han undersøkes av lege etter målgang.

Identisk etappe

Den 11. etappen onsdag er nærmest identisk med tirsdagens etappe, og de spurtsterke rytterne får nok en sjanse til å vise seg fram.

Les om den 192 km lange 11. etappen HER .

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal