NRK Meny
Normal

Cavendish gjorde jobben alene

Team Skys opptrekk satt ikke som det skulle, men Mark Cavendish klarte likevel å sikre sin 21. etappeseier i Tour de France mandag.

Mark Cavendish

Mark Cavendish gikk seirende ut av massespurten på mandagens Tour de France-etappe, selv uten opptrekkshjelp fra lagkameratene.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Boasson Hagen og Cavendish

Edvald Boasson Hagen holdt seg i nærheten av Mark Cavendish under mandagens etappe, men da spurten gikk klarte ikke de to å finne hverandre.

Foto: Laurent Cipriani / Ap
Greipel og Cavendish

André Greipel var ikke langt unna Cavendish i spurten, men det endte med etappeseier for Team Sky.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Michael Morkov

Michael Morkov sikret nok ett poeng i klatrekonkurransen på dagens etappe. Dermed har han klatretrøya i behold.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Fabian Cancellara

Fabian Cancellara leder fortsatt sammenlagt og beholder den gule ledertrøya.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Det var i overkant hektisk på slutten. Vi mistet hverandre. Jeg og Bernhard Eisel skulle være toget, men det ble vel Mark som ordna alt selv, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

Ordnet opp alene

Boasson Hagen skulle egentlig hjelpe lagets spurtkanon Cavendish til seier på mandagens Tour de France-etappe, men slik gikk det ikke.

Da sluttspurten og opptrekkstoget skulle dampe på for alvor, klarte ikke Cavendish å finne sammen med hjelperytterne sine. Han måtte makte spurten alene. Det klarte spurtkanonen med glans.

– Jeg var helt alene på den siste kilometeren. Jeg sa til Edvald at jeg bare måtte kjøre og han fikk gjøre sitt eget løp. Det var så hektisk, sier Cavendish til TV2.

Håper på bedring

André Greipel var riktignok ikke mange centimeter fra å frata 27-åringen sin 21. etappeseier i Tour de France, men det holdt inn for Cavendish.

– Han har gjort det før og vet hva han skal gjøre. Vi får håpe vi får det til å klaffe bedre neste gang, sier Boasson Hagen.

Matt Goss spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe. Tom Veelers ble nummer fire, Alessandro Petacchi tok femteplassen.

Sagan i grønt som leder

Nummer seks ble gårsdagens etappevinner Peter Sagan. Han overtok med det ledelsen i poengkonkurransen, og får starte neste etappe med grønn trøye - denne gangen som leder.

22-åringen syklet også med den grønne trøya på dagens etappe.

Cancellara ledet poengkonkurransen ved start, men posisjonen som sammenlagtleder henger høyere og sveitseren syklet i gult. Dermed fikk Sagan den grønne trøya som nummer to i poengkonkurransen.

Mørkøv økte klatreledelsen

Michael Mørkøv startet dagens etappe i klatretrøya etter innsatsen på søndagens etappe.

Også i dag gikk dansken og brudd og tok etappens eneste klatrepoeng. Dermed får Mørkøv bære polkadott-trøya også på morgendagens etappe.

Fabian Cancellara beholdt som ventet den gule sammenlagttrøya.

Siden etappen endte i massespurt, endte flere ryttere opp med samme etappetid. Dermed var det ingen store endringer i sammendraget.

Tejay Van Garderen får fortsatt bære den hvite ungdomstrøya.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale