NRK Meny
Normal

Cavendish på samme lag som Boasson Hagen

Mark Cavendish har skrevet under for Edvald Boasson Hagens lag, MTN-Qhubeka.

Edvald Boason Hagen og Mark Cavendish

PÅ SAMME LAG: Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish.

Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag ble det bekreftet at den tidligere verdensmesteren er klar for det sør-afrikanske laget, som blir hetende Team Dimension Data neste sesong.

I laget gjenforenes han med Edvald Boasson Hagen, som han syklet sammen med i Team Sky. Han syklet også sammen med nordmannen i HTC.

– Edvald er en av verdens beste hjelperyttere. En bra mann som alltid er lojal og stiller opp for meg, har Cavendish en gang sagt om Edvald.

– Var på sitt beste med Mark

Det har en stund gått rykter om en overgang.

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mente en gjenforening mellom de to tidligere lagkameratene ville slå positivt ut da han ble bedt om å kommentere ryktene forrige uke.

– Jeg tror dette er bra for Edvald. Husk at han vant ritt og var på sitt beste da han syklet med Mark i HTC og Sky. Da vant lillehamringen mange ritt, sa han.

Med seg inn i det sørafrikanske laget får Cavendish sine faste hjelpere Mark Renshaw og Bernhard Eisel.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette laget i 2016. Dette er et lag jeg har sett vokse, særlig denne sesongen, og jeg er imponert over lagånden, styrken og dynamikken i gruppen, sier Cavendish i en uttalelse.

– Det blir mer kniving

Mark Cavendish har de siste årene vært en av verdens mest profilerte sykkelryttere. Briten står blant annet med 26 etappeseirer i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen selv tok imidlertid en forestående gjenforening med Cavendish med knusende ro da NRK snakket med ham fredag forrige uke.

– I HTC hadde jeg mine beste sesonger med Cav på laget. Dette kan bli bra, men selvfølgelig blir det mer kniving om hvem det skal kjøres for på de lettere etappene, sa han.

Boasson Hagen hjalp Alexander Kristoff inn til en 4. plass i VM søndag.

Siste nytt

 • Tre tusendeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen endte på den sure fjerdeplassen på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i tyske Erfurt. Pallen glapp med tre tusendeler.

  Lorentzen falt i lagtempo
  Foto: NRK
 • Kirkevold-mål for Hobro

  Pål Aleksander Kirkevold har dratt med seg målformen inn i det nye året. Han scoret 1–0 målet for Hobro da de spilte 2–2 i en treningskamp mot Midtjylland fredag.

  Midtjyllands Rafael van der Vaart reddet 2–2 med en scoring etter 90 minutter.

  Fotballandslaget i Makedonia.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Berget klar for New York City FC

  Jo Inge Berget er klar for den amerikanske klubben New York City FC. Der blir han lagkamerat med blant annet David Villa.

  – Jeg gleder meg til å komme til New York, og spille i MLS for et av ligaens beste lag, sier Berget til klubbens nettside.

  Berget
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn
VM skiflyging
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1500 m menn
Sport i dag
Sport i dag
EM kunstløp: Friløp menn
EM kunstløp: Friløp menn