NRK Meny
Normal

Cavendish på samme lag som Boasson Hagen

Mark Cavendish har skrevet under for Edvald Boasson Hagens lag, MTN-Qhubeka.

Edvald Boason Hagen og Mark Cavendish

PÅ SAMME LAG: Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish.

Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag ble det bekreftet at den tidligere verdensmesteren er klar for det sør-afrikanske laget, som blir hetende Team Dimension Data neste sesong.

I laget gjenforenes han med Edvald Boasson Hagen, som han syklet sammen med i Team Sky. Han syklet også sammen med nordmannen i HTC.

– Edvald er en av verdens beste hjelperyttere. En bra mann som alltid er lojal og stiller opp for meg, har Cavendish en gang sagt om Edvald.

– Var på sitt beste med Mark

Det har en stund gått rykter om en overgang.

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mente en gjenforening mellom de to tidligere lagkameratene ville slå positivt ut da han ble bedt om å kommentere ryktene forrige uke.

– Jeg tror dette er bra for Edvald. Husk at han vant ritt og var på sitt beste da han syklet med Mark i HTC og Sky. Da vant lillehamringen mange ritt, sa han.

Med seg inn i det sørafrikanske laget får Cavendish sine faste hjelpere Mark Renshaw og Bernhard Eisel.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette laget i 2016. Dette er et lag jeg har sett vokse, særlig denne sesongen, og jeg er imponert over lagånden, styrken og dynamikken i gruppen, sier Cavendish i en uttalelse.

– Det blir mer kniving

Mark Cavendish har de siste årene vært en av verdens mest profilerte sykkelryttere. Briten står blant annet med 26 etappeseirer i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen selv tok imidlertid en forestående gjenforening med Cavendish med knusende ro da NRK snakket med ham fredag forrige uke.

– I HTC hadde jeg mine beste sesonger med Cav på laget. Dette kan bli bra, men selvfølgelig blir det mer kniving om hvem det skal kjøres for på de lettere etappene, sa han.

Boasson Hagen hjalp Alexander Kristoff inn til en 4. plass i VM søndag.

Siste nytt

 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag