Cavendish på samme lag som Boasson Hagen

Mark Cavendish har skrevet under for Edvald Boasson Hagens lag, MTN-Qhubeka.

Edvald Boason Hagen og Mark Cavendish

PÅ SAMME LAG: Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish.

Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag ble det bekreftet at den tidligere verdensmesteren er klar for det sør-afrikanske laget, som blir hetende Team Dimension Data neste sesong.

I laget gjenforenes han med Edvald Boasson Hagen, som han syklet sammen med i Team Sky. Han syklet også sammen med nordmannen i HTC.

– Edvald er en av verdens beste hjelperyttere. En bra mann som alltid er lojal og stiller opp for meg, har Cavendish en gang sagt om Edvald.

– Var på sitt beste med Mark

Det har en stund gått rykter om en overgang.

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mente en gjenforening mellom de to tidligere lagkameratene ville slå positivt ut da han ble bedt om å kommentere ryktene forrige uke.

– Jeg tror dette er bra for Edvald. Husk at han vant ritt og var på sitt beste da han syklet med Mark i HTC og Sky. Da vant lillehamringen mange ritt, sa han.

Med seg inn i det sørafrikanske laget får Cavendish sine faste hjelpere Mark Renshaw og Bernhard Eisel.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette laget i 2016. Dette er et lag jeg har sett vokse, særlig denne sesongen, og jeg er imponert over lagånden, styrken og dynamikken i gruppen, sier Cavendish i en uttalelse.

– Det blir mer kniving

Mark Cavendish har de siste årene vært en av verdens mest profilerte sykkelryttere. Briten står blant annet med 26 etappeseirer i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen selv tok imidlertid en forestående gjenforening med Cavendish med knusende ro da NRK snakket med ham fredag forrige uke.

– I HTC hadde jeg mine beste sesonger med Cav på laget. Dette kan bli bra, men selvfølgelig blir det mer kniving om hvem det skal kjøres for på de lettere etappene, sa han.

Boasson Hagen hjalp Alexander Kristoff inn til en 4. plass i VM søndag.

Siste nytt

 • Eikeri videre i Palermo Open

  Norske Ulrikke Eikeri og hennes partner Elixane Lechemia er videre til kvartfinale i Palermo Open etter seier 6-3, 6-2 i første runde.

  Duoen slo Elena Bogdan fra Romania og Reka-Luca Jani fra Ungarn enkelt i en kamp som ikke startet før 22.15 mandag kveld.

  Palermo Open er første turnering på øverste nivå for kvinner og menn siden all turneringsvirksomhet ble stoppet i mars.

  Norske Ulrikke Eikeri har gått videre i deoublesturneringen Palermo Open.
 • Serie A starter 19. september

  Serie A-lagene får 48 dagers hvile fra serieslutten søndag til seriestarten for 2020/21-sesongen. Det melder Fotball Italia.

  Serien starter 19. september og avsluttes 23. mai.

  I løpet av august skal Atalanta og Juventus skal spille mesterligasluttspill, mens Inter skal møte Getafe i europaligaen og Roma skal opp mot Sevilla.

  Overgangsvinduet i Serie A åpner 1. september og stenge 5. oktober.

  wv2AQDjg_iU
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal