NRK Meny
Normal

Cavendish gikk amok i lagbussen: – Han var sinnssyk

Mark Cavendish kokte over og skjelte ut hele laget sitt etter at han ble nummer fire på dagens tour-etappe.

CYCLING-TOUR/ Omega Pharma-Quick Step team rider Mark Cavendish of Britain walks with his bicycle after he fall during the 176.5 km fifth stage of the centenary Tour de France cycling race from Aix-En-Provence to Montpellier

Mark Cavendish måtte bytte sykkel etter å ha falt under torsdagens etappe av Tour de France, men skal ikke ha vært fornøyd med reserveløsningen han fikk. Han klarte likevel å kjempe seg tilbake til hovedfeltet etter fallet.

Foto: STRINGER / Reuters

– Patrick Lefevre (lagsjef) kom nettopp flyktende ut av bussen. Han sa han (Cavendish) var fullstendig sinnssyk. Han hadde gått helt bananas, sier Brian Holm, sportsdirektør i Omega Pharma-Quick Step, til tv2.dk.

Sjokkerte tilskuere og ventende pressefolk ble vitne til at Mark Cavendish ga lagkamerater og team en høylytt skjennepreken inne i lagbussen.

Det var ikke vanskelig å høre hva som ble sagt, men lite av det egner seg på trykk.

Sint etter fall

Briten skal ha vært rasende på det meste og de fleste etter å «bare» ha blitt nummer fire på torsdagens etappe av Tour de France.

Cavendish fikk riktignok en svært tøff etappe, ettersom han falt halvveis og måtte kjempe seg tilbake til hovedfeltet. Det klarte han, og Cavendish var heller ikke langt unna da erkerivalen André Greipel spurtet inn til etappeseier.

Utskjellingen vitner om at Cavendish likevel var alt annet enn fornøyd. Han skal blant annet være misfornøyd med reservesykkelen han fikk tildelt og spurtopptrekkerne sine.

– Jeg skal holde meg unna ham i et par timer. Han er gått helt amok, men han roer seg snart. Han er en god gutt, det må du tro meg på, sier Holm til tv2.no.

Vant i går

Cavendish gikk etter hvert ut av bussen og møtte pressen, men ville ikke si så mye om opptrinnet like før.

– Det er ikke akkurat sånn at vi synger og danser når vi ikke vinner, sa han, ifølge tv2.no.

Tonen var en annen senest i går, da Cavendish spurtet inn til sin første etappeseier i årets tour.

Kjent for hissig temperament

28-åringen regnes som verdens beste spurter i landeveissykling, men er blitt nesten like kjent for sitt hissige temperament. Det har han ofte tatt ut på andre mens media har vært tilstede.

Han hadde blant annet en feide med Thor Hushovd i 2009. Den startet da Cavendish dyttet Hushovd i en spurt og begge ble disket fra sprinten. Etterpå fulgte en periode der det ble tydelig at de to hadde et anspent forhold.

For to år siden vakte det også oppsikt da Cavendish først skjelte ut flere journalister under Tour de France, før han dediserte en etappeseier til sin avdøde hund.

Cavendish har imidlertid roet seg de siste årene, og har selv forklart dette med at han forandret seg da han ble far for første gang.

Siste nytt

 • Carlsens tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08