NRK Meny
Normal

Sjukdomsplaga Falla røyk ut av prologen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var best i prologen, men det mest overraskande: verdscupleiar i sprint, Maiken Caspersen Falla røyk rett ut av prologen.

Falla skuffa

SKUFFA: Maiken Caspersen Falla her frå Kuusamo tidlegare i vinter har hatt ein sterk sesong, men i dag blei ein svart dag etter at 25-åringen røyk rett ut av prologen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Maiken var i dialog med lege før start. Ho fortalde at ho ikkje var i toppform, men det blei bestemt at ho likevel skulle gå, seier medieansvarleg for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide, til NTB.

Maiken Caspersen Falla er stort sett alltid blant dei fyrste etter prologen. Men i dagens sprintprolog i Planica enda den olympiske meisteren heilt nede på ein 45.-plass.

Det betyr at Falla er ute av dagens sprint og får ingen moglegheit til å forsvare leiinga i sprintcupen. Den har ho etter siger både i Kuusamo og Toblach før jul, i tillegg til etappesiger på opningsdistansen i Tour de Ski, skøytesprinten i Lenzerheide.

Falla reiser nå heim igjen til Norge og går ikkje morgondagens lagsprint, ifølgje NTB.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var derimot raskast i prologen og var heile 2,8 sekund framfor nummer to Nadine Faendrich frå Sveits.

Berre tre andre norske kvinner kom seg vidare frå prologen. Ingvild Flugstad Østberg blei nummer 5, Kathrine Harsem nummer 17 og Heidi Weng gjekk inn til ein 24.-plass.

Mari Eide og Kari Vikhagen Gjeitnes på høvesvis 33 og 38.-plass får me ikkje sjå meir av på dagens skøytesprint i Planica.

Gløersen og Golberg ute

I herranes prolog var det ingen nordmenn heilt i tet. Sondre Turvoll Fossli blei beste nordmann på sjuandeplass, 2,9 sekund bak bestemann Federico Pellegrino.

Fossli i Davos

BESTE NORDMANN: Sondre Turvoll Fossli har hatt ein sterk sesong så langt og er nummer to i sprintcupen samanlagt, bak suverene Federico Pellegrino.

Foto: Gian Ehrenzeller / Ap

Ytterlegare fem nordmenn er vidare til kvartfinaleheata. Eirik Brandsdal blei nummer åtte, Andreas Myran Stenn nummer ni, Ola Vigen Hattestad på 25.-plass og Eivind Bakkene som debuterer i verdscupsamanheng i utlandet blei nummer 28.

Håvard Solås Taugbøl, Anders Gløersen og Pål Golberg røyk ut av prologen av dei norske.

Kvartfinalane ser du på NRK 1 og nrk.no frå 10.50.

Siste nytt

 • Svømmestjerne blir utestengt

  Ryan Lochte er utelukket fra all konkurranse fram til juli neste år. Lochte la ut et bilde på sosiale medier hvor han fikk intravenøs behandling. Bildet førte til en etterforskning av USADA, som fant at mengden intravenøst var over tillatt nivå.

  Brazil Ryan Lochte
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Monika Kørra er ny landslagstrener

  Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Monika Kørra (28) som ny juniorlandslagstrener etter Geir Endre Rogn.

  Kørra ser frem til å ta fatt på utfordringen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk i rollen som ny juniorlandslagstrener.

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal