NRK Meny
Normal

– Har vært helt ute av meg selv

FALUN (NRK): Maiken Caspersen Falla slet med nervøsitet, spiste dårlig og sov mye før VM. Nå avslører bronsevinneren at hun trolig er vraket til lagsprint for andre år på rad.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla jublet for bronsemedaljen på sprinten torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Hun ble olympisk mester på sprinten i OL i fjor, men til tross for det var Maiken Caspersen Falla veldig nervøs før årets VM. Derfor smakte bronsemedaljen ekstremt godt.

– Jeg har vært så nervøs de siste dagene, jeg vært helt ute av meg selv. Jeg vet ikke helt hva som har foregått, men jeg har kjent at det er noe på gang, forteller hun til NRK.

– Hvordan er du når du er ute av deg selv?

OS SOTJI 2014 SKIDOR SPRINT WEB_SPORT

LYKKE: Så glad ble Maiken Caspersen Falla da hun vant gull i Sotsji i fjor. Til tross for gullet ble hun vraket på teamsprinten, men nå håper hun at torsdagens bronse skal være nok til at hun får gå.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Jeg går ut og rister litt og så spiser jeg dårlig og sover ekstremt mye, smiler hun.

– Ekstremt kjedelig i fjor

Smilet ble imidlertid hakket stivere når temaet ble skiftet over på lagsprinten på søndag. Til tross for OL-gullet ble Caspersen Falla vraket i Sotsji, og håper nå å ha gått seg inn på laget.

– Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å gå, og jeg synes det var ekstremt kjedelig å se på i fjor, forteller hun.

I fjor bestod laget av Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg. Også i år kommer Bjørgen til å gå om hun ønsker det selv, og overfor NRK avslører Falla sistemann på laget.

– Jeg vet ikke om jeg egentlig har lov til å si dette. Men jeg fikk beskjed før VM om at jeg var reserve, så jeg var innstilt på å bare gå ett løp. Jeg har forståelse for at resultater gjennom hele sesongen teller, men jeg håper veldig på å få gå, sier hun.

Usikker på hva ledelsen tenker

At formen er på plass har hun vist ved flere anledninger i det siste, både i Norge og i Östersund sist helg.

– Jeg føler meg i kjempebra form, og jeg har følt meg i bedre skøyteform enn i klassiskform egentlig. Den duathlon jeg gikk i NM viser at jeg kan holde tre runder her.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal