NRK Meny
Normal

Casper Ruud: – Får grove hatmeldinger

SNARØYA (NRK): Når Casper Ruud taper tenniskamper, får han høre det fra illsinte gamblere.

Casper Ruud

FØR AVREISE: NRK møtte Casper Ruud hjemme på Snarøya i Oslo. Da snakket tennistalentet ut om hetsen fra gamblere.

Foto: Truls Telle / NRK

Det siste året har vært eventyrlig for tennistalentet Casper Ruud, men klatringen på verdensrankingen fører også med seg ulemper.

Ruud spiller større turneringer, noe som betyr at gambling med betydelige summer er involvert.

– Hvis du taper kamper du egentlig skal vinne på papiret er det ganske mye grove hatmeldinger som kommer opp. Jeg pleier ikke å ta meg nær av det hvis folk slenger dritt, sier Casper Ruud.

Den unge tennisspilleren meddeler at han også har mottatt ufine meldinger i sosiale medier.

– Det er for mange folk som har for mye tid. Jeg kan fint sitte på Facebook i 45 minutter og lese tull. Man skal være forsiktig med det; det kan bli for mye, sier Ruud.

Australsk spiller fikk drapstrusler

Meldinger fra sinte gamblere er utbredt både i internasjonal tennis. Enkelte har gått så langt som å sende drapstrusler, og australske Sam Groth meldte i fjor at hele familien hadde fått trusler fra sinte gamblere.

Ifølge Norges Tennisforbund er det uvanlig at nordmenn mottar slik hets.

Sam Groth

BLE TRUET: Australske Sam Groth.

Foto: Patrick Hamilton / AFP

– Vi leser og er godt oppdatert om slike trusler fra internasjonal tennis. Norsk tennis har hatt få spillere som Casper er nå, så det har ikke vært et ukentlig aktuelt tema for våre spillere de siste årene, sier Alexander Kjær, generalsekretær i tennisforbundet.

NRK har også vært i kontakt med NISO-leder Joachim Walltin, men også han mener at det er et lite utbredt problem i Norge.

Jakter topp 100-plass

Det er snart et år siden Ruud tok seieren i en ATP-turnering i Sevilla. Da skjøt karrieren fart, men de siste ukene har det buttet imot.

– Du forventer at det skal gå bra hele tiden, men det er ikke sånn det funker. Alle vet jo at det går opp og ned, og det må jeg ta inn over meg. Jeg forventet at det skulle stagnere eller stoppe opp, og det er ikke alltid lett å takle motgang, sier Ruud.

Casper Ruud

STERK I ÅR: Casper Ruud har levert bra det siste året. Her under Masters-turneringen i Monte Carlo.

Foto: Eric Gaillard / Reuters

Fredag reiser Ruud til USA for å forberede seg inn mot storturneringen US Open. Han er nå nummer 108 i verden, og må kvalifisere seg inn. Hadde han vært blant de 104 beste hadde han sluppet kvalifisering.

– Det var litt bittert. Men jeg er ung, og har mange andre sjanser. Det er ikke verdens undergang om det ikke går, sier Ruud.

Siste nytt

 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale