NRK Meny
Normal

Casper Ruud: – Får grove hatmeldinger

SNARØYA (NRK): Når Casper Ruud taper tenniskamper, får han høre det fra illsinte gamblere.

Casper Ruud

FØR AVREISE: NRK møtte Casper Ruud hjemme på Snarøya i Oslo. Da snakket tennistalentet ut om hetsen fra gamblere.

Foto: Truls Telle / NRK

Det siste året har vært eventyrlig for tennistalentet Casper Ruud, men klatringen på verdensrankingen fører også med seg ulemper.

Ruud spiller større turneringer, noe som betyr at gambling med betydelige summer er involvert.

– Hvis du taper kamper du egentlig skal vinne på papiret er det ganske mye grove hatmeldinger som kommer opp. Jeg pleier ikke å ta meg nær av det hvis folk slenger dritt, sier Casper Ruud.

Den unge tennisspilleren meddeler at han også har mottatt ufine meldinger i sosiale medier.

– Det er for mange folk som har for mye tid. Jeg kan fint sitte på Facebook i 45 minutter og lese tull. Man skal være forsiktig med det; det kan bli for mye, sier Ruud.

Australsk spiller fikk drapstrusler

Meldinger fra sinte gamblere er utbredt både i internasjonal tennis. Enkelte har gått så langt som å sende drapstrusler, og australske Sam Groth meldte i fjor at hele familien hadde fått trusler fra sinte gamblere.

Ifølge Norges Tennisforbund er det uvanlig at nordmenn mottar slik hets.

Sam Groth

BLE TRUET: Australske Sam Groth.

Foto: Patrick Hamilton / AFP

– Vi leser og er godt oppdatert om slike trusler fra internasjonal tennis. Norsk tennis har hatt få spillere som Casper er nå, så det har ikke vært et ukentlig aktuelt tema for våre spillere de siste årene, sier Alexander Kjær, generalsekretær i tennisforbundet.

NRK har også vært i kontakt med NISO-leder Joachim Walltin, men også han mener at det er et lite utbredt problem i Norge.

Jakter topp 100-plass

Det er snart et år siden Ruud tok seieren i en ATP-turnering i Sevilla. Da skjøt karrieren fart, men de siste ukene har det buttet imot.

– Du forventer at det skal gå bra hele tiden, men det er ikke sånn det funker. Alle vet jo at det går opp og ned, og det må jeg ta inn over meg. Jeg forventet at det skulle stagnere eller stoppe opp, og det er ikke alltid lett å takle motgang, sier Ruud.

Casper Ruud

STERK I ÅR: Casper Ruud har levert bra det siste året. Her under Masters-turneringen i Monte Carlo.

Foto: Eric Gaillard / Reuters

Fredag reiser Ruud til USA for å forberede seg inn mot storturneringen US Open. Han er nå nummer 108 i verden, og må kvalifisere seg inn. Hadde han vært blant de 104 beste hadde han sluppet kvalifisering.

– Det var litt bittert. Men jeg er ung, og har mange andre sjanser. Det er ikke verdens undergang om det ikke går, sier Ruud.

Siste nytt

 • Kamara hjem for å få behandling

  Ola Kamara reiste lørdag hjem til USA for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen skal få en injeksjon. Det fortalte Lars Lagerbäck etter treningsøkta på Ullevaal dagen etter 4-1-seieren over Australia, der Kamara scoret tre mål.

  PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters
 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er 76 hundredeler bak etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale kombinert: 10 km langrenn
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner