NRK Meny
Normal

– Vil ikke kalle meg superfavoritt, men tror jeg vil gjøre det bra

Casper Ruud var en kamp unna målet om kvartfinale i French Open, men tror mulighetene er enda større når han debuterer i Wimbledon dene helga.

Casper Ruud

SELVSIKKER: Casper Ruud føler seg i form før sin aller første Wimbledon-turnering.

Foto: Espen Hildrup

Det blir to norske innslag i Wimbledon-turneringen i år. Både Casper Ruud og Viktor Durasovic stiller i juniorturneringen som begynner førstkommende lørdag.

Durasovic er seedet som nummer 8 i turneringen, Ruud som nummer 14. I første runde skal Durasovic møte Hubert Hurkacz fra Polen. Ruud skal møte japaneren Jumpei Yamasaki. Begge nordmennenes motstandere er useedede.

Mens Durasovic har gått helt til finalen i en oppkjøringsturnering, har Ruud valgt å bruke de siste dagene til gresstrening på en klubb like i nærheten av Wimbledon-anlegget.

Ruud i aksjon

Casper Ruud brukte perioden etter French Open blant annet til å spille divisjonstennis i Norge.

Foto: Espen Hildrup

Noe av grunnen er selvsagt at det er få gressbaner i Norge.

– Det er de første ordentlige treningene jeg har hatt på gress, i alle fall på flere år. Det blir nesten et helt annet spill, forklarer han til NRK før han smilende legger på en liten selvfølgelighet.

– Det er noe av det samme altså. Den som misser minst, går lengst, sier han.

Liker å leke seg

Gress er regnet som det aller raskeste dekket, og da er det viktig å være aggressiv. Serve og volley-spillet er enda viktigere enn på andre underlag.

– Jeg har servet bra i det siste, og jeg liker å gå på nettet og leke meg litt. Jeg skal ikke si at jeg er noen superfavoritt, men jeg tror jeg kan gjøre det ganske bra, for å være ærlig, sier han.

Turneringen er Ruuds andre Grand Slam-opplevelse i år. Han deltok også i French Open i begynnelsen av juni. Der gikk han til tredje runde, etter en «syk» snuoperasjon.

Denne gangen er målet kvartfinale.

– Utrolig klokt

Jan Frode Andersen var på det beste rangert som nummer 135 i verden, og han mener turneringer som Wimbledon er svært viktig læring for de norske gutta.

– Jeg tror det er utrolig klokt for karrieren å være der i år. Jeg spilte min første French Open da jeg var 25. Det er altfor sent. Du må være med og være der ute, allerede nå som 16-17 åring, sier han.

Han forteller at det mange andre erfaringer enn bare tennisspillet, som gjør det til en viktig opplevelse.

– Det å få prøvd seg her på Wimbledon, å sitte i garderoben med de største gutta, å spille på det som er den viktigste turneringen i verden. De er akkurat der de skal være for å bli veldig, veldig gode tennisspillere begge to, og det er fantastisk for Norge, sier han.

Siste nytt

 • Svømmestjerne blir utestengt

  Ryan Lochte er utelukket fra all konkurranse fram til juli neste år. Lochte la ut et bilde på sosiale medier hvor han fikk intravenøs behandling. Bildet førte til en etterforskning av USADA, som fant at mengden intravenøst var over tillatt nivå.

  Brazil Ryan Lochte
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Monika Kørra er ny landslagstrener

  Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Monika Kørra (28) som ny juniorlandslagstrener etter Geir Endre Rogn.

  Kørra ser frem til å ta fatt på utfordringen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk i rollen som ny juniorlandslagstrener.

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal