NRK Meny
Normal

– Vil ikke kalle meg superfavoritt, men tror jeg vil gjøre det bra

Casper Ruud var en kamp unna målet om kvartfinale i French Open, men tror mulighetene er enda større når han debuterer i Wimbledon dene helga.

Casper Ruud

SELVSIKKER: Casper Ruud føler seg i form før sin aller første Wimbledon-turnering.

Foto: Espen Hildrup

Det blir to norske innslag i Wimbledon-turneringen i år. Både Casper Ruud og Viktor Durasovic stiller i juniorturneringen som begynner førstkommende lørdag.

Durasovic er seedet som nummer 8 i turneringen, Ruud som nummer 14. I første runde skal Durasovic møte Hubert Hurkacz fra Polen. Ruud skal møte japaneren Jumpei Yamasaki. Begge nordmennenes motstandere er useedede.

Mens Durasovic har gått helt til finalen i en oppkjøringsturnering, har Ruud valgt å bruke de siste dagene til gresstrening på en klubb like i nærheten av Wimbledon-anlegget.

Ruud i aksjon

Casper Ruud brukte perioden etter French Open blant annet til å spille divisjonstennis i Norge.

Foto: Espen Hildrup

Noe av grunnen er selvsagt at det er få gressbaner i Norge.

– Det er de første ordentlige treningene jeg har hatt på gress, i alle fall på flere år. Det blir nesten et helt annet spill, forklarer han til NRK før han smilende legger på en liten selvfølgelighet.

– Det er noe av det samme altså. Den som misser minst, går lengst, sier han.

Liker å leke seg

Gress er regnet som det aller raskeste dekket, og da er det viktig å være aggressiv. Serve og volley-spillet er enda viktigere enn på andre underlag.

– Jeg har servet bra i det siste, og jeg liker å gå på nettet og leke meg litt. Jeg skal ikke si at jeg er noen superfavoritt, men jeg tror jeg kan gjøre det ganske bra, for å være ærlig, sier han.

Turneringen er Ruuds andre Grand Slam-opplevelse i år. Han deltok også i French Open i begynnelsen av juni. Der gikk han til tredje runde, etter en «syk» snuoperasjon.

Denne gangen er målet kvartfinale.

– Utrolig klokt

Jan Frode Andersen var på det beste rangert som nummer 135 i verden, og han mener turneringer som Wimbledon er svært viktig læring for de norske gutta.

– Jeg tror det er utrolig klokt for karrieren å være der i år. Jeg spilte min første French Open da jeg var 25. Det er altfor sent. Du må være med og være der ute, allerede nå som 16-17 åring, sier han.

Han forteller at det mange andre erfaringer enn bare tennisspillet, som gjør det til en viktig opplevelse.

– Det å få prøvd seg her på Wimbledon, å sitte i garderoben med de største gutta, å spille på det som er den viktigste turneringen i verden. De er akkurat der de skal være for å bli veldig, veldig gode tennisspillere begge to, og det er fantastisk for Norge, sier han.

Siste nytt

 • Neymar klar for å møte Rennes

  Neymar, som dro tre dager tilbake til Brasil tidligere denne uken, bør være spilleklar for Paris Saint-Germain denne helgen, mener trener Unai Emery. Neymar fløy til Brasil på grunn av et «familieproblem» og returnerte til Paris onsdag, skriver NTB.

  Neymar
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio