NRK Meny
Normal

– Vil ikke kalle meg superfavoritt, men tror jeg vil gjøre det bra

Casper Ruud var en kamp unna målet om kvartfinale i French Open, men tror mulighetene er enda større når han debuterer i Wimbledon dene helga.

Casper Ruud

SELVSIKKER: Casper Ruud føler seg i form før sin aller første Wimbledon-turnering.

Foto: Espen Hildrup

Det blir to norske innslag i Wimbledon-turneringen i år. Både Casper Ruud og Viktor Durasovic stiller i juniorturneringen som begynner førstkommende lørdag.

Durasovic er seedet som nummer 8 i turneringen, Ruud som nummer 14. I første runde skal Durasovic møte Hubert Hurkacz fra Polen. Ruud skal møte japaneren Jumpei Yamasaki. Begge nordmennenes motstandere er useedede.

Mens Durasovic har gått helt til finalen i en oppkjøringsturnering, har Ruud valgt å bruke de siste dagene til gresstrening på en klubb like i nærheten av Wimbledon-anlegget.

Ruud i aksjon

Casper Ruud brukte perioden etter French Open blant annet til å spille divisjonstennis i Norge.

Foto: Espen Hildrup

Noe av grunnen er selvsagt at det er få gressbaner i Norge.

– Det er de første ordentlige treningene jeg har hatt på gress, i alle fall på flere år. Det blir nesten et helt annet spill, forklarer han til NRK før han smilende legger på en liten selvfølgelighet.

– Det er noe av det samme altså. Den som misser minst, går lengst, sier han.

Liker å leke seg

Gress er regnet som det aller raskeste dekket, og da er det viktig å være aggressiv. Serve og volley-spillet er enda viktigere enn på andre underlag.

– Jeg har servet bra i det siste, og jeg liker å gå på nettet og leke meg litt. Jeg skal ikke si at jeg er noen superfavoritt, men jeg tror jeg kan gjøre det ganske bra, for å være ærlig, sier han.

Turneringen er Ruuds andre Grand Slam-opplevelse i år. Han deltok også i French Open i begynnelsen av juni. Der gikk han til tredje runde, etter en «syk» snuoperasjon.

Denne gangen er målet kvartfinale.

– Utrolig klokt

Jan Frode Andersen var på det beste rangert som nummer 135 i verden, og han mener turneringer som Wimbledon er svært viktig læring for de norske gutta.

– Jeg tror det er utrolig klokt for karrieren å være der i år. Jeg spilte min første French Open da jeg var 25. Det er altfor sent. Du må være med og være der ute, allerede nå som 16-17 åring, sier han.

Han forteller at det mange andre erfaringer enn bare tennisspillet, som gjør det til en viktig opplevelse.

– Det å få prøvd seg her på Wimbledon, å sitte i garderoben med de største gutta, å spille på det som er den viktigste turneringen i verden. De er akkurat der de skal være for å bli veldig, veldig gode tennisspillere begge to, og det er fantastisk for Norge, sier han.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag