Hopp til innhold

Danske aviser harselerer med Ruud: «Holger er den nye kongen av norden»

For første gang siden krangelen i Roland-Garros spilte Casper Ruud (24) mot danske Holger Rune (20). Og denne gangen var det danskens tur til å juble.

Italy Tennis Open

BRØT MARERITTREKKE: Casper Ruud hadde vunnet fire av fire mot Holger Rune før lørdagens oppgjør. Nå slo dansken tilbake.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

– Det er galskap. Jeg spilte noe av min beste tennis i kampen. Jeg måtte finne frem til min beste tennis, men klarte det ikke før helt mot slutten av kampen, sier Rune til Eurosport.

I semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i tennis Roma lørdag var det omsider dansken som trakk det lengste strået. Han sto på forhånd med 0–4 mot Ruud i kamper.

Lørdag slo han tilbake med 6–7, 6–4, 6–2 og vant.

– Det er bortimot full kollaps fra Casper, dessverre, uttalte Eurosport-kommentator Svein Espen Lindås Olsen på stillingen 5–2 til Rune i det tredje settet.

Ruud slet med å få førsteserven til å stemme og mistet rytmen i spillet, mens Rune fortsatte å hamre inn returene og dominere på banen.

Nordmannen hadde initiativet i kampen etter å ha stukket av med første settet, og fikk to muligheter til å bryte Runes serve på stillingen 4–4 i det andre. I stedet hentet dansken seg inn igjen og tok fire strake poeng på Ruuds serve.

Deretter handlet det meste om Rune i Roma. Og i de danske avisene:

 • «Ciao, Casper! Holger er den nye kongen av Norden» – Ekstra Bladet
 • «Holger Rune gjør et stort comeback og moser Casper Ruud i Roma» – BT
 • «Nå er han finaleklar etter å ha fått has på sin norske nemesis med vilt comeback» – Politiken
 • «Holger Rune knekte sin store rival» – Jyllands-Posten

Nå venter finale mot Daniil Medvedev eller Stefanos Tsitsipas for Rune i den ærverdige turneringen søndag. Det avgjøres når de to spiller semifinale senere lørdag ettermiddag.

Les også: Rune om Ruud-feiden før ny duell: – Som om vi var i krig med hverandre

France Tennis French Open
France Tennis French Open

Ruud og Rune hadde ikke møttes siden kvartfinalen i Roland-Garros for nesten ett år siden. I etterkant av oppgjøret fulgte en heftig krangel etter at Ruud vant kampen

De har begge uttalt i etterkant at de har skværet opp, og foran semifinalen i Roma meldte Ruud at de skulle prøve å «gjøre det litt mer vennlig denne gangen».

Rune snudde kampen

Ruud spilte tidvis strålende tennis lørdag mot en danske som virket å slite veldig med skulderen. Flere ganger i andre sett måtte han få behandling og massasje.

Casper Ruud vant det første settet i tiebreak etter at de begge holdt egne servegame hele veien til 6-6.

I andre sett hadde Ruud to breakballer på stillingen 4–4, men Rune klarte å ro inn settet. Deretter tok dansken fire kjappe poeng og brøt til 6–4 på nordmannens serve.

Casper Ruud

TIDVIS PÅ HUGGET: Casper Ruud spilte periodevis god tennis og holdt Holger Rune på avstand, men fikk det til slutt tøft.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Det avgjørende tredjesettet ble en parademarsj for den fremadstormende dansken.

Mangler seier i storturnering

Ruud har kommet seg til semifinale i Roma de tre siste gangene han har deltatt (sto over i 2021). Han tapte for Novak Djokovic både i 2020 og 2022.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler, finale i ATP-sluttspillet og en Masters-finale. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden.

23-åringen har vunnet ti ATP-turneringer tidligere, samtlige på 250-nivå. Hans hittil eneste Masters-finale endte med tap 5–7, 4–6 mot Carlos Alcaraz i Miami i fjor.

Italy Tennis Open

ADJØ, ROMA – HALLO, PARIS! Casper Ruud takket for kampen og skal nå forberede seg til ny storturnering.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Neste uke starter nordmannen jakten på en ny Grand Slam-finale under Roland-Garros i Paris.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste