NRK Meny
Normal

Casper Ruud lettet etter legesjekk

Casper Ruud ble svimmel og måtte trekke seg under en tennisturnering nylig. Resultatet av de medisinske testene er imidlertid godt nytt for tenniskometen.

Casper Ruud

BLE SVIMMEL: Casper Ruud føler seg bedre etter at han ble svimmel under en tennisturnering i Sevilla.

Foto: Julian Finney / AFP

– Jeg føler meg bedre nå. Formen er fin igjen og jeg føler meg pigg og klar og fin for å trene og spille igjen, sier Ruud til NRK.

Det var under ATP Challenger-turneringen i Sevilla tirsdag at nordmannen plutselig måtte trekke seg i andre sett på grunn av svimmelhet.

– Det har skjedd noen ganger i karrieren hans, spesielt når det er veldig varmt, opplyste faren Christian Ruud.

– Voldsomt varmt

Tidligere i uken ble det tatt blodprøver av 18-åringen og nå foreligger resultatene.

– Vi tok en legesjekk for å sjekke om det var noe mangler av noe viktig eller avgjørende for meg å kunne prestere på mitt beste, og det var ikke det, noe som vi ser på som positivt selvfølgelig, sier Casper Ruud.

– Hva er grunnen til svimmelheten?

– Grunnen er nok ikke bare en ting, men at det er flere faktorer som spiller inn. Det var voldsomt varmt, rundt 35 grader i skyggen og antagelig mer i varmen. Jeg har heller ikke klart å fylle opp kroppen med nok og riktig næring, forteller han.

Ny turnering i Polen

– Det blir antagelig å få mer og nyttige tilskudd som for eksempel sportsdrikker med elektrolytter, proteindrikk etter lange treninger og den slags.

Nå venter nye turneringer på tennisspilleren, som er ranket som nummer 112 i verden.

– Som sagt så føler jeg meg pigg, så jeg skal spille igjen neste uke i en Challenger-turnering i Polen. Der er det ikke så ekstremt varmt, heldigvis, sier Casper Ruud.

Siste nytt

 • Liverpool herjet med West Ham

  Liverpool er oppe på andreplass på tabellen etter lørdagens nedsabling av West Ham. Scoringer av Emre Can, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde at Michail Antonios nettkjenning ikke ble noe annet enn et trøstemål. Kampen endte 4-1.

  FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WEST HAM
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Danske vant vårklassiker

  Michael Valgren Andersen overrasket med seier i Omloop Het Nieuwsblad. Amund Grøndahl Jansen ble beste norske på 19.-plass. Truls Korsæth ble nummer 94, mens både Edvald Boasson Hagen og Daniel Hoelgaard brøt sesongens første klassiker, ifølge NTB.

  Belgium Cycling Omloop Het Nieuwsblad
  Foto: Francois Walschaerts / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin