Casper Ruud lettet etter legesjekk

Casper Ruud ble svimmel og måtte trekke seg under en tennisturnering nylig. Resultatet av de medisinske testene er imidlertid godt nytt for tenniskometen.

Casper Ruud

BLE SVIMMEL: Casper Ruud føler seg bedre etter at han ble svimmel under en tennisturnering i Sevilla.

Foto: Julian Finney / AFP

– Jeg føler meg bedre nå. Formen er fin igjen og jeg føler meg pigg og klar og fin for å trene og spille igjen, sier Ruud til NRK.

Det var under ATP Challenger-turneringen i Sevilla tirsdag at nordmannen plutselig måtte trekke seg i andre sett på grunn av svimmelhet.

– Det har skjedd noen ganger i karrieren hans, spesielt når det er veldig varmt, opplyste faren Christian Ruud.

– Voldsomt varmt

Tidligere i uken ble det tatt blodprøver av 18-åringen og nå foreligger resultatene.

– Vi tok en legesjekk for å sjekke om det var noe mangler av noe viktig eller avgjørende for meg å kunne prestere på mitt beste, og det var ikke det, noe som vi ser på som positivt selvfølgelig, sier Casper Ruud.

– Hva er grunnen til svimmelheten?

– Grunnen er nok ikke bare en ting, men at det er flere faktorer som spiller inn. Det var voldsomt varmt, rundt 35 grader i skyggen og antagelig mer i varmen. Jeg har heller ikke klart å fylle opp kroppen med nok og riktig næring, forteller han.

Ny turnering i Polen

– Det blir antagelig å få mer og nyttige tilskudd som for eksempel sportsdrikker med elektrolytter, proteindrikk etter lange treninger og den slags.

Nå venter nye turneringer på tennisspilleren, som er ranket som nummer 112 i verden.

– Som sagt så føler jeg meg pigg, så jeg skal spille igjen neste uke i en Challenger-turnering i Polen. Der er det ikke så ekstremt varmt, heldigvis, sier Casper Ruud.

Siste nytt

 • EM-finalen røk for Løyning

  Den norske svømmeren Ingeborg Vassbakk Løyning havnet på femteplass i det første semifinaleheatet på 50 meter rygg. Tiden ble 28.06, men det holdt ikke til finale og hun endte til slutt på 11 plass.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB
 • Federer røk ut i gruscomebacket

  I sin første kamp på to måneder tapte Roger Federer mot spanjolen Pablo Andujar i grusturneringen Genève Open. Sveitseren røk ut med sifrene 4-6, 6-4, 4-6.

  Kampen mot Andujar var Federers første på grus siden semifinalen i Roland-Garros i 2019.

  Switzerland Tennis
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP
 • Tror på skiflyging for kvinner

  Etter tirsdagens møte i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har Bertil Pålsrud tro på skiflyging for kvinner i 2023, melder NTB. Sarah Hendrickson, vinneren av det første verdenscuprennet i hopp for kvinner i 2011, talte utøvernes sak på møtet.

  – Det blir ingen endring angående 2022, men vi holder datoene åpne for 2023. Det gir en stor mulighet, sier Pålsrud til NTB.

  Store hoppnasjoner som Østerrike, Slovenia, Polen og Tyskland var blant de ni landene som stemte mot forslaget da saken var oppe tidligere i år, men Pålsrud tror flere av landene kan bli overbevist etter verdenscuprennet i Willingen i 2022. Der får kvinnene sjansen i den største bakken i verdenscupsirkuset som ikke er definert som skiflygingsbakke.

  UKE4920 Hopp kvinner norgescup Lillehammer K90 CF

Sendeplan

Kl. Program Kanal