Hopp til innhold

Fikk advarsel for å ikke gå på do – så snudde Ruud til seier

Dommeren likte dårlig at Casper Ruud ikke gikk på do da han fikk en toalettpause og ga nordmannen en advarsel for å bare bytte tøy. Tennisesset lot seg ikke affisere og sikret plass i kvartfinale i Montreal.

Canada Montreal Tennis

VANT: Casper Ruud slo Roberto Bautista Agut 2-1 i sett.

Foto: Paul Chiasson / AP

Casper Ruud – Roberto Bautista Agut 2-1 (6-7 (4-7), 7-6 (7-4), 6-4).

– Du må gå på toalettet også. Det er regelen, sa dommeren til Ruud, ifølge VG.

Etter at Ruud hadde tapt det første settet i kampen til spanske Roberto Bautista Agut på tiebreak, ba nordmannen om å få bruke toalettet. Men istedenfor å gjøre fra seg, brukte nordmannen tiden til å bytte undertøy.

Det likte ikke dommeren, som ga Ruud en advarsel, noe Ruud var lite fornøyd med.

National Bank Open Montréal - Day 6

UNDERTØY-BYTTE: Casper Ruud måtte bruke en dopause på å bytte undertøy.

Foto: Minas Panagiotakis / AFP

– Hvis jeg må skifte undertøy, hva skal jeg gjøre? Gjøre det på banen? spurte nordmannen.

– Nei, du gjør begge deler. Det er kalt en «bathroom break». Regelen går under «bathroom break rule», du kan skifte klær, men du må også gå på toalettet, sa dommeren.

– Så jeg må bare late som at jeg tisser?

Les også: Nadal nådeløs i Paris – Ruud tapte Roland Garros-finalen

French Open
French Open

Nye regler

Før inneværende sesong endret ATP, herrenes utøverorganisasjon, reglene for toalettbesøk. En spiller kan kun gå på do en gang i løpet av kampen. Om en spiller ønsker å bytte klær i løpet av kampen, kan dette kun gjøres i en toalettpause.

Pausen må skje mellom settene og kan ikke vare lengre enn tre minutter. Det tok torsdag elleve minutter fra første sett var over til det andre tok til.

Reglene ble endret etter at tennisprofilen Stefanos Tsitsipas ble kritisert for hyppige toalettbesøk under fjorårets US Open.

Grekeren ble blant annet buet på av publikum da han kom tilbake fra en åtte minutters toalettpause mellom tredje og fjerde sett i andre runde. Også flere motstandere reagerte på pausene.

– Dagens fakta. Det tar Stefanos Tsitsipas dobbelt så lang tid å gå på do som det tar Jeff Bezos å fly ut i verdensrommet. Interessant, skrev den britiske tennisstjernen Andy Murray, som ble slått ut av Tsitsipas i første runde av turneringen, på Twitter.

National Bank Open Toronto Tennis

HYPPIG DOBESØK: Stefanos Tsitsipas fikk publikum mot seg da han flere ganger besøkte toalettet under US Open i fjor.

Foto: Chris Young / AP

Slo tilbake i andre sett

Etter å ha tapt første sett, var det Ruuds tur til å avgjøre i tiebreak i andre sett. I det siste og avgjørende settet, som ble midlertidig stanset av regn underveis, brøt den norske 23-åringen på stillingen 2-2 og vant til slutt settet 6-4 og kampen 2-1.

– Det var en tøff kamp. De to første settene varte 2 timer og 20 minutter. Jeg kjente det i beina, sa Ruud til arrangøren.

– Heldigvis kom det noe regn som gjorde at jeg kunne ta meg inn igjen. Jeg kan takke værgudene i dag.

Dermed er han klar for kvartfinale i den canadiske ATP-1000-turneringen, nivået under de fire Grand Slam-turneringene. Der møter han vinneren av kampen mellom Cameron Norrie og Felix Auger-Aliassime.

Tennis: National Bank Open

RØK: Roberto Bautista Agut vant det første settet, men måtte til slutt se seg slått av Casper Ruud.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Frisk etter skade

Ruud kom seg til 3. runde i Montreal etter at han slo ut slovakiske Alex Molcan onsdag. Det var Ruuds første kamp siden turneringsseieren i Sveits i juli.

Han skulle forsvare fjorårets seier i Kitzbühel like etterpå, men måtte trekke seg på grunn av en vond skulder.

– Det føles bra igjen nå. Det var ikke den aller største skaden. Det var litt småsmerter som gjorde at jeg ikke ville risikere denne turneringen, at det ikke skulle bli verre, sa Ruud til NTB før kampen.

– Det er en stor turnering. Jeg gjorde det bra her i fjor og vil få en bra start på hardcourt-sesongen, så valgte vi å stå over Kitzbühel. Det er ikke noe mer dramatikk i det.

Les også: Ruuds «usynlege» kamp til toppen: Tok unikt grep for å få forsprang

Tennis, Franska Öppna, Dag 3
Tennis, Franska Öppna, Dag 3

Siste nytt

 • Russarar får bokse igjen

  Det internasjonale bokseforbundet (IBA) kunngjer at russiske og belarusiske boksarar kan få byrje å gå boksekampar igjen.

  – IBA-styret stemde for å oppheve den tidlegare avgjerda si og la boksarar frå Russland og Belarus konkurrere på IBA-arrangement. IBA er overtydd om at politikk ikkje bør ha nokon innverknad på sport. Derfor bør alle utøvarar givast likt moglegheiter, skriv IBA i ei pressemelding.

  Russiske og belarusiske boksarar har vore utestengde frå alle IBA-arrangement sidan Russlands invasjon av Ukraina.

  Styreleiar i IBA er russaren Umar Kremlev, som vart attvalt i september.

  Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har fleire gonger uttrykt uro for måten IBA har vore styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får mellom anna ikkje arrangere bokseturneringa under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttast av ein uavhengig IOC-utnemnd arbeidsgruppe.

  Umar Kremlev
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Klubbeigarar går etter overgrepsskandalen i USA

  Merritt Paulson og Arnim Whisler trer til side frå Portland Thorns og Chicago Red Stars etter rapporten om systematisk misbruk i kvinnefotballen i USA.

  – Eg kan ikkje be om orsaking nok for vår rolle i grov systemisk svikt i å beskytte spelarane sin tryggleik, og feiltrinna vi gjorde i 2015. Eg beklagar verkeleg, sa Paulson i ei utsegn der han annonserte sin avgang som beslutningstakar i Thorns.

  Toppleiarane Gavin Wilkinson og Mike Golub vil også tre til side, fortalde han.

  Kort tid etter kunngjeringa sa Arnim Whisler, eigaren av Chicago Red Stars, at han trekkjer seg frå styret og overlèt den operative kontrollen av klubben til deira leiarteam i Chicago.

  Både Paulson og Whisler blei namngitte i rapporten om systematisk misbruk.

  – Eg er djupt lei meg for det spelarane våre opplevde under tida dei budde i Chicago, sa Whisler.

  Merritt Paulson
  Foto: Bruce Ely / AP
 • Landslagstrenar dømd til 109 års fengsel

  Brasils tidlegare landslagstrenar i turn, Fernando de Carvalho Lopes er dømd til fengsel i 109 år og åtte månader for valdtekt mot fire utøvarar. Ein av utøvarane var berre 13 år, skriv nettavisa Globo Esporte.

  Han nektar straffeskuld, og vil anke saka.

  Lopes var trenar for landslaget i 20 år, men blei fjerna like før OL i Rio i 2016, etter klage frå foreldra til 13-åringen..

  Det førte til etterforsking, og han blei i 2019 utestengd frå all turn-relatert aktivitet for livstid.

  Han kan få fleire rettssaker mot seg. For fire år sidan fortalde rundt 40 utøvarar at dei hadde vore utsett for psykisk, fysisk og seksuell trakassering av trenaren.

  Lopes er ikkje den første turntoppen som får lang fengselstraff. I 2018 blei landslagslege Larry Nasser dømd for overgrep mot 265 utøvarar, dei fleste mindreårige.

  Fernando de Carvalho Lopes
  Foto: Eraldo Peres / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste