Hopp til innhold

Fikk advarsel for å ikke gå på do – så snudde Ruud til seier

Dommeren likte dårlig at Casper Ruud ikke gikk på do da han fikk en toalettpause og ga nordmannen en advarsel for å bare bytte tøy. Tennisesset lot seg ikke affisere og sikret plass i kvartfinale i Montreal.

Canada Montreal Tennis

VANT: Casper Ruud slo Roberto Bautista Agut 2-1 i sett.

Foto: Paul Chiasson / AP

Casper Ruud – Roberto Bautista Agut 2-1 (6-7 (4-7), 7-6 (7-4), 6-4).

– Du må gå på toalettet også. Det er regelen, sa dommeren til Ruud, ifølge VG.

Etter at Ruud hadde tapt det første settet i kampen til spanske Roberto Bautista Agut på tiebreak, ba nordmannen om å få bruke toalettet. Men istedenfor å gjøre fra seg, brukte nordmannen tiden til å bytte undertøy.

Det likte ikke dommeren, som ga Ruud en advarsel, noe Ruud var lite fornøyd med.

National Bank Open Montréal - Day 6

UNDERTØY-BYTTE: Casper Ruud måtte bruke en dopause på å bytte undertøy.

Foto: Minas Panagiotakis / AFP

– Hvis jeg må skifte undertøy, hva skal jeg gjøre? Gjøre det på banen? spurte nordmannen.

– Nei, du gjør begge deler. Det er kalt en «bathroom break». Regelen går under «bathroom break rule», du kan skifte klær, men du må også gå på toalettet, sa dommeren.

– Så jeg må bare late som at jeg tisser?

Les også Nadal nådeløs i Paris – Ruud tapte Roland Garros-finalen

French Open

Nye regler

Før inneværende sesong endret ATP, herrenes utøverorganisasjon, reglene for toalettbesøk. En spiller kan kun gå på do en gang i løpet av kampen. Om en spiller ønsker å bytte klær i løpet av kampen, kan dette kun gjøres i en toalettpause.

Pausen må skje mellom settene og kan ikke vare lengre enn tre minutter. Det tok torsdag elleve minutter fra første sett var over til det andre tok til.

Reglene ble endret etter at tennisprofilen Stefanos Tsitsipas ble kritisert for hyppige toalettbesøk under fjorårets US Open.

Grekeren ble blant annet buet på av publikum da han kom tilbake fra en åtte minutters toalettpause mellom tredje og fjerde sett i andre runde. Også flere motstandere reagerte på pausene.

– Dagens fakta. Det tar Stefanos Tsitsipas dobbelt så lang tid å gå på do som det tar Jeff Bezos å fly ut i verdensrommet. Interessant, skrev den britiske tennisstjernen Andy Murray, som ble slått ut av Tsitsipas i første runde av turneringen, på Twitter.

National Bank Open Toronto Tennis

HYPPIG DOBESØK: Stefanos Tsitsipas fikk publikum mot seg da han flere ganger besøkte toalettet under US Open i fjor.

Foto: Chris Young / AP

Slo tilbake i andre sett

Etter å ha tapt første sett, var det Ruuds tur til å avgjøre i tiebreak i andre sett. I det siste og avgjørende settet, som ble midlertidig stanset av regn underveis, brøt den norske 23-åringen på stillingen 2-2 og vant til slutt settet 6-4 og kampen 2-1.

– Det var en tøff kamp. De to første settene varte 2 timer og 20 minutter. Jeg kjente det i beina, sa Ruud til arrangøren.

– Heldigvis kom det noe regn som gjorde at jeg kunne ta meg inn igjen. Jeg kan takke værgudene i dag.

Dermed er han klar for kvartfinale i den canadiske ATP-1000-turneringen, nivået under de fire Grand Slam-turneringene. Der møter han vinneren av kampen mellom Cameron Norrie og Felix Auger-Aliassime.

Tennis: National Bank Open

RØK: Roberto Bautista Agut vant det første settet, men måtte til slutt se seg slått av Casper Ruud.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Frisk etter skade

Ruud kom seg til 3. runde i Montreal etter at han slo ut slovakiske Alex Molcan onsdag. Det var Ruuds første kamp siden turneringsseieren i Sveits i juli.

Han skulle forsvare fjorårets seier i Kitzbühel like etterpå, men måtte trekke seg på grunn av en vond skulder.

– Det føles bra igjen nå. Det var ikke den aller største skaden. Det var litt småsmerter som gjorde at jeg ikke ville risikere denne turneringen, at det ikke skulle bli verre, sa Ruud til NTB før kampen.

– Det er en stor turnering. Jeg gjorde det bra her i fjor og vil få en bra start på hardcourt-sesongen, så valgte vi å stå over Kitzbühel. Det er ikke noe mer dramatikk i det.

Les også Ruuds «usynlege» kamp til toppen: Tok unikt grep for å få forsprang

Tennis, Franska Öppna, Dag 3

Siste nytt

 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB
 • Norge misset semifinale i G19-EM tross seier og to Braut-scoringer

  Norge slo Nord-Irland 2-0, men det holdt ikke til semifinaleplass i G19-EM i fotball. Daniel Braut gjorde de norske målene.

  Lenge så det lyst ut for det som ville gitt G19-landslagets andre strake semifinale. Med under 20 minutter igjen lå Norge på 2.-plass i gruppe A, men den glapp da Ukraina scoret på straffe til 3-2 over Italia.

  Det krigsherjede landet tok seg videre sammen med italienerne, som allerede hadde avansementet i boks før siste runde.

  En semifinalebillett ville gjort Norge direktekvalifisert for neste års U20-VM i Chile. Nå venter i stedet en kamp til uka om Europas femte og siste plass i sluttspillet. Det er ikke klart hvilken treer Norge møter fra gruppe B.

  Braut tok det norske laget i føringen etter 34 minutters spill i Belfast. Han kranglet ballen i mål fra fem meter, og samme mann doblet til 2-0 etter litt over en time. Denne gangen skapte han seg plass og styrte ballen elegant i nettmaskene.

  Senere var Sandens Ulf-spilleren et treff i tverrliggeren unna å fullføre hattricket.

  Norge tapte 1-2 for Italia i EM-åpningen, mens det ble 0-0 mot Ukraina noen dager senere.

  I fjor spilte et norsk G19-landslag seg til EM-semifinale for aller første gang. Også den årgangen ble ledet av Luis Pimenta.

  (NTB)

  Daniel Braut ble tomålsscorer og Norge gjorde jobben mot Nord-Irland. Men det holdt ikke til semifinale siden Ukraine slo Italia i den andre kampen i gruppa.
 • Schauffele tok sin andre majortittel for sesongen

  Xander Schauffele leverte strålende golf på avslutningsdagen av The Open. Amerikaneren vant majorturneringen på ni slag under par.

  Det var svært jevnt i toppen av resultatlistene før den fjerde og siste runden. Den gikk Schauffele uten å notere én eneste bogey, og 30-åringen fikk den nødvendige marginen til forfølgerne.

  – Det har vært en utrolig uke, og jeg kan knapt tro at det er sant. Jeg er så stolt, sa Schauffele til arrangøren.

  Triumfen gir ham om lag 33 millioner kroner. Justin Rose og Billy Horschel delte 2.-plassen, to slag bak Schauffele.

  Tidligere i år vant Schauffele PGA-mesterskapet i USA. Da ble Viktor Hovland nummer tre. I The Open gikk det langt dårligere for nordmannen, som ikke klarte cuten i Storbritannia. (NTB)

  Xander Schauffele med The Open-troféet
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal