Tekstmeldingene fra superstjernen gir selvtillit: – Han bryr seg

Superstjernen Rafael Nadal følger Casper Ruuds klatring på verdensrankingen tett. Det betyr mye for den norske 20-åringen.

Foto: NTB Scanpix

KLATRER: Casper Ruud (20) klatrer videre på verdensrankingen. Nå er han helt oppe på 68. plass, noe som gir ham direkte innpass i første runde i Roland-Garros-turneringen i mai.

Foto: Eric Feferberg / AFP

Tirsdag ble det kjent at Casper Ruud har fått direkte innpass i en Grand Slam-turnering for første gang.

Ruud er rangert som nummer 68 i verden og fikk derfor direkte innpass i French Open, bedre kjent som Roland-Garros-turneringen.

Det er første gang 20-åringen får direkte innpass til en Grand Slam-turnering. Han er første nordmann til å bli det siden faren Christian Ruud fikk det samme i 2000.

Unggutten har tatt enorme steg de siste årene, og klatret jevnt på verdensrankingen. I fjor høst flyttet familien til Mallorca, og der har Ruud forberedt seg til årets sesong på det store akademiet til Rafael Nadal.

Inspireres av meldinger

Det har åpenbart båret frukter, og samtidig gir det ekstra motivasjon for Ruud, som har hatt nettopp Nadal som sitt største forbilde gjennom oppveksten.

Foto: NTB Scanpix

SUPERSTJERNE: Rafael Nadal er en av tidenes beste tennisspillere. Nå følger den fortsatt aktive spanjolen Casper Ruuds karriere tett.

Foto: Sean M. Haffey / AFP

Pappa Christian forteller at Nadal følger akademielevens innsats relativt tett.

– Rafael sender meldinger til Casper når han gjør det bra, og det tror jeg Casper blir inspirert av, sier Christian Ruud til NRK.

– Hva skriver Nadal i tekstmeldingene?

– Da Casper slo en topp-50-spiller i Brasil (portugisiske Joao Sousa, journ.anm.) fikk han en gratulasjonsmelding der det sto «bra jobba». Nadal er ganske aktiv og følger godt med på hva Casper gjør. Jeg tror han bryr seg om Casper og de andre som trener på akademiet.

Etter en tøff konkurranseperiode med flere turneringer skal en småsyk Ruud nå lade batteriene i et par uker, før han begynner oppkjøringen mot Roland-Garros, som starter med første runde 27. mai.

Han spiller dermed ikke ATP-turneringen i Barcelona neste uke.

Nadal og Ruud

HÅPER PÅ MER TRENING MED FORBILDET: Casper Ruud håper å få trene med Rafael Nadal før French Open.

Foto: Pernille Solås / NRK

20-åringen håper nå på å få en treningsøkt med to med Nadal selv på Mallorca før storturneringen i Paris, og som om det ikke var nok Nadal fra før: Nå håper Ruud på å møte nettopp den spanske superstjernen og læremesteren i nettopp Roland-Garros.

Håper på stormøte

Det er nemlig en viss sjanse for at 20-åringen kan trekke en av de tre store, Nadal, Roger Federer eller Novak Djokovic i første runde.

– Verken Federer eller Nadal har veldig mange år igjen som aktive spillere, kanskje ett til tre år, så det er en drøm å møte en av dem på en «centre court» i en Grand Slam, sier Christian Ruud.

Foto: NTB Scanpix

HÅPER PÅ STJERNEMØTE: Både pappa Christian Ruud og Casper Ruud håper på et møte med Nadal, Roger Federer eller Novak Djokovic i Roland-Garros-turneringen.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Øivind Sørvald, sportssjef i Norges Tennisforbund, tennisanalytiker og Ruud-hjelper, tror nordmannen blir mer interessant for Nadals akademi nå som nordmannen klater på rankingen.

– Det er selvfølgelig bra at han har kontakt med de som er de aller beste på området, og få bekreftelser og tilbakemeldinger som gjør at man tar de riktige valgene. Derfor er det viktig å ha en dialog med et sånt team, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal