Sportsnyheter

Vurderte å legge opp og kollapset for en uke siden – her får hun sin revansj

Etter to tunge år som skiløper hvor hun har vurdert å legge opp, ble mandagens sølv i NM en stor opptur for Kathrine Harsem – én uke etter hun kollapset etter et norgescuprenn.

Siste nytt

 • Råsterk Valnes vant NM-gull

  Erik Valnes knuste alle på dagens 10 kilometer i NM i langrenn i Trondheim. 24-åringen var best fra start til mål, og vant 8,9 foran Daniel Stock. Martin Løwstrøm Nyenget sikret seg bronsen, et halvsekund foran Johannes Høsflot Klæbo.

  – Første pallplass på distanse kom forrige helg og nå en seier, det er utrolig deilig. Distanse er egentlig det jeg trener for, jeg føler jeg er relativt ung enda og har hatt jevn progresjon de siste årene, sier Erik Valnes til NRK.

  Sølvplasserte Stock var rørt etter sitt løp.

  – Jeg var ikke smågutt i dag, det var artig, sier Daniel Stock som var 8 sekunder bak Valnes i mål.

  – Det å ta sølv betyr veldig mye. Det ligger så mye bak det, sa han gråtkvalt.

  NM-10km klassisk intervallstart, menn.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kalla gjør v-cupcomeback i Lahti

  Charlotte Kalla (33) leverte en positiv koronaprøve tilbake i november, men er tilbake på startstreken i verdenscupen i Lahti kommende helg.

  Svensken gikk et nasjonalt renn i Östersund like før jul, men var ikke med i Tour de Ski. Med unntak av Östersund-rennet har 33-åringen ikke konkurrert siden verdenscuptremila i Holmenkollen i mars.

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Øverby tilbake etter sykdom

  Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits.

  Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng.

  – Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

  Petter Øverby
  Foto: Liselotte Sabroe / Liselotte Sabroe

Sendeplan

Kl. Program Kanal