NRK Meny
Normal

Carroll med hat trick i ellevilt drama

Først burde han kanskje vært utvist. Så scoret Andy Carroll hat trick i sin første kamp fra start siden 12.januar.

Andy Carroll

HAT-TRICK: Andy Carroll scoret hat-trick, men West Ham klart allikevel ikke slå London-rivalen.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Premisset var enkelt: Arsenal trengte tre poeng for fortsatt å henge med i kampen om gullet i Premier League. West Ham trengte tre poeng for å henge med i kampen om mesterliga-plass neste sesong. Det var en kamp ingen egentlig hadde råd til å tape.

Og i begivenhetenes sentrum stod West Hams Andy Carroll, som startet sin første kamp på nesten tre måneder.

Dramatikk fra ende til annen

Dramatikken lot ikke vente på seg. Etter kun tre minutters spill tråkker Carroll til i en duell med Arsenal-stopper Laurent Koscielny. Først takler han Koscielny bakfra med sin høyre fot, før han fullfører nedsablingen av franskmannen med venstrefoten.

Men dommeren nøyer seg med å dra opp det gule kortet fra kortstokken.

Så, kun ti minutter senere, prøver Carroll seg med et brassespark. Ballen spretter til lagkamerat Dimitri Payet som header ballen i målet bak Arsenal-keeper David Ospina. Men på sidelinja har assistentdommeren vinket for offside og målet blir feilaktig annulert.

Kun fem minutter senere setter Mesut Özil inn 1-0 for bortelaget. I det 35.minutt dobler Alexis Sanchez for Arsenal.

Så var det klart for Carroll-show.

Ligaens åttende raskeste hat trick gjennom tidene

44 - 45 - 51. På åtte minutter scoret Andy Carroll tre mål. De var riktignok ikke i samme omgang, og sånn sett ikke et "ekte" hat trick, men like fullt en utrolig prestasjon mot laget som hadde sluppet inn tredje færrest mål til nå i sesongen.

Faktisk var det Premier League-historiens åttende raskeste hat trick. På toppen av den lista finner vi Ole Gunnar Solskjær, som scoret tre mål på kun to minutter da Manchester United spilte borte mot Nottingham Forrest i 1999.

Kun minutter senere kom Carroll i fokus igjen. I en duell går han opp med albuen først og planter den i ansiktet til Gabriel. Nok en gang er engelskmannen heldig som får fortsette ute på gressmatta.

Men selv med tre mål klarte ikke West Ham å holde unna for et gulljagende Arsenal.

Etter 70 minutter dukket plutselig Arsenals stopper, Laurent Koscielny, opp i hjemmelagets sekstenmeter. Helt umarkert fikk han sette inn 3-3.

Den elleville fotballkampen ender dermed med poengdeling. Et resultat ingen av lagene egentlig kan være helt fornøyd med.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting