Carroll med hat trick i ellevilt drama

Først burde han kanskje vært utvist. Så scoret Andy Carroll hat trick i sin første kamp fra start siden 12.januar.

Andy Carroll

HAT-TRICK: Andy Carroll scoret hat-trick, men West Ham klart allikevel ikke slå London-rivalen.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Premisset var enkelt: Arsenal trengte tre poeng for fortsatt å henge med i kampen om gullet i Premier League. West Ham trengte tre poeng for å henge med i kampen om mesterliga-plass neste sesong. Det var en kamp ingen egentlig hadde råd til å tape.

Og i begivenhetenes sentrum stod West Hams Andy Carroll, som startet sin første kamp på nesten tre måneder.

Dramatikk fra ende til annen

Dramatikken lot ikke vente på seg. Etter kun tre minutters spill tråkker Carroll til i en duell med Arsenal-stopper Laurent Koscielny. Først takler han Koscielny bakfra med sin høyre fot, før han fullfører nedsablingen av franskmannen med venstrefoten.

Men dommeren nøyer seg med å dra opp det gule kortet fra kortstokken.

Så, kun ti minutter senere, prøver Carroll seg med et brassespark. Ballen spretter til lagkamerat Dimitri Payet som header ballen i målet bak Arsenal-keeper David Ospina. Men på sidelinja har assistentdommeren vinket for offside og målet blir feilaktig annulert.

Kun fem minutter senere setter Mesut Özil inn 1-0 for bortelaget. I det 35.minutt dobler Alexis Sanchez for Arsenal.

Så var det klart for Carroll-show.

Ligaens åttende raskeste hat trick gjennom tidene

44 - 45 - 51. På åtte minutter scoret Andy Carroll tre mål. De var riktignok ikke i samme omgang, og sånn sett ikke et "ekte" hat trick, men like fullt en utrolig prestasjon mot laget som hadde sluppet inn tredje færrest mål til nå i sesongen.

Faktisk var det Premier League-historiens åttende raskeste hat trick. På toppen av den lista finner vi Ole Gunnar Solskjær, som scoret tre mål på kun to minutter da Manchester United spilte borte mot Nottingham Forrest i 1999.

Kun minutter senere kom Carroll i fokus igjen. I en duell går han opp med albuen først og planter den i ansiktet til Gabriel. Nok en gang er engelskmannen heldig som får fortsette ute på gressmatta.

Men selv med tre mål klarte ikke West Ham å holde unna for et gulljagende Arsenal.

Etter 70 minutter dukket plutselig Arsenals stopper, Laurent Koscielny, opp i hjemmelagets sekstenmeter. Helt umarkert fikk han sette inn 3-3.

Den elleville fotballkampen ender dermed med poengdeling. Et resultat ingen av lagene egentlig kan være helt fornøyd med.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

Siste nytt

 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • To Zuccarello-assists i Wild-tap

  Mats Zuccarello noterte seg for to målgivende pasninger da Minnesota Wild holdt følge med Colorado Avalanche til full tid, men til slutt tapte 3-4 etter straffeslag.

  Nordmannens første målgivende pasning etter 6.46 minutter i tredje periode da ledet Avalanches 2-1.

  Zuccarello hentet inn en pasning som lagkamerat Matt Dumba nesten mistet til motstanderen. Nordmannen sendte den videre til Kirill Kaprizov, som satte pucken i mål fra spiss vinkel. Dermed sto det 2-2.

  Nathan MacKinnon scoret for Avalanche etter 16.28 i tredje periode.

  Bare 41 sekunder senere sendte Zuccarello av gårde et skudd fra litt over blueline. Det nådde ikke mål, men ble snappet opp av Kaprizov, som overlistet målvakten og sørget for 3-3. Det resultatet sto seg til kampen ble blåst av. Overtidsspillet ble målløst, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

  Zuccarello var først ut, men bommet, og det var han ikke alene om. Først på det fjerde straffeslaget scoret Mikko Rantanen for Avalanche. Da Kirill Kaprizov bommet for Wild, var tapet et faktum. (NTB)

  Minnesota Wild v Vancouver Canucks
  Foto: Rich Lam / AFP
 • Casper Ruud trekker seg fra Australian Open på grunn av ankelskade

  Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Han trekker seg på grunn av en ankelskade, men den betegnes ikke som alvorlig.

  Nordmannen som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag.

  – Nå på søndag trente jeg med (Daniil) Medvedev. Da tråkket jeg over i en bevegelse på banen. Når man tråkker over, er det gjerne leddbånd og sener og sånt som får seg en smell. Det kan jo ryke hvis det er virkelig ille. Og det var det heldigvis ikke i dette tilfellet, forteller Ruud til NTB.

  – Men å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud.

  Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

  Planen er deretter å dra til Sør-Amerika når sesongen virkelig kommer i gang.

  – Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren. (NTB)

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal