Carlsen: – Det var et tidspunkt hvor jeg ikke trodde på det selv

NEW YORK/OSLO (NRK): Da tabber av Magnus Carlsen sendte Sergej Karjakin i ledelsen, begynte nordmannen å tvile.

Intervju med Magnus Carlsen dagen etter han ble verdensmester i sjakk. Reporter er Ole Rolfsrud.

TVILTE: Magnus Carlsen var ikke sikker på at VM-tittelen skulle forbli hans.

Etter et høydramatisk omspill, kunne Magnus Carlsen sent onsdag kveld innkassere nok en VM-tittel.

Selv om han til slutt rodde det i land, innrømmer han at det en stund så mørkt ut.

– Det har ikke gått på skinner, det er ingen tvil om det. Og det var et tidspunkt hvor jeg ikke trodde på det selv, forteller han til New York dagen etter triumfen.

For etter syv strake remiser, utnyttet utfordreren Sergej Karjakin flere store tabber av Carlsen og tok ledelsen i det åttende partiet.

Snudde kampen

Først i det tiende av de tolv klassiske partiene, tok nordmannen sin første seier.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg likevel greide å komme tilbake, likevel greide å ta meg sammen da det gjaldt som mest. Og de siste dagene har det egentlig bare vært gøy, forteller han.

I det tolvte partiet tok Carlsen en lynrask remis, og VM-kampen gikk dermed til omspill med hurtigsjakk.

Vil ha lyntittel

Der var Carlsen sterkest. Selv om han nå har tatt VM-tittelen tre ganger, har han ingen problemer med å motivere seg videre. For allerede i romjulen står et nytt mesterskap for tur.

– Det er jo snart et VM i lyn- og hurtigsjakk, og det er en lynsjakktittel som jeg vil ta tilbake. Det er alltid nye mål, og jeg satt allerede i går og tenkte på hvilke åpninger jeg skulle spille i Qatar, sier verdensmesteren.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL
 • Stav-Guttormsen skadet

  Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett.

  – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.

  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal