NRK Meny
Normal

Carlsen vasser i tilbud fra utlandet – takket nei til Real Madrid-invitasjon

Magnus Carlsen har for første gang takket nei til å ta avspark for favorittklubben Real Madrid. Sjakkstjernen ville i stedet lade batteriene på ferie.

Sergio Ramos, Magnus Carlsen

SA NEI: Det blir ikke et nytt møte mellom Sergio Ramos og Magnus Carlsen med det første. Nordmannen takket nei til invitasjonen fra storklubben.

Foto: Andres Kudacki / AP

– Real Madrid inviterte Magnus, men det passet ikke reiseopplegget dessverre. Det var litt surt, sier manager Espen Agdestein til NRK.

Magnus Carlsens stjernestatus har på ingen måte blitt noe mindre etter at tok sin tredje VM-tittel i november.

Agdestein forteller at Carlsen har avslått en rekke tilbud den siste tiden – fordi han har ønsket seg ferie og hvile i forkant av VM i hurtigsjakk og lynsjakk i romjula.

Selv ikke favorittklubben Real Madrid klarte å lokke nordmannen tilbake på Santiago Bernabéu for å ta æresavspark – slik han har gjort to ganger tidligere.

– Det var først og fremst en veldig hyggelig hilsen fra Real Madrid, men vi håper han får anledning en annen gang, sier Agdestein.

– Sa nei til amerikanske TV-programmer

Espen Agdestein

MANAGER: Espen Agdestein.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

Et æresavspark er et avspark før kampen, for å hedre en person. Carlsen har tatt avspark på Santiago Bernabéu to ganger, og har hilst på verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

– Inntrykket var veldig bra. De er flinke til å behandle både gjester og de som er i klubben godt. Og det er viktig. Jeg tror det hjelper for de fleste å være avslappet. Hvis du føler deg hjemme, føler du deg bedre, sa han til NRK i fjor.

Men det er ikke bare Real Madrid som har fått nei fra nordmannen den siste tiden, ifølge Agdestein.

– Det som var litt synd var at vi måtte gå glipp av flere store talkshow i USA. Vi rakk det ikke. Man kan ikke være med på alt. Det er veldig viktig at han får slappe av. Det er helt avgjørende, sier manageren.

Flere måneder i utlandet

Carlsen har hatt et svært travelt program etter sommeren – og har vært sammenhengende på reise i nesten to måneder.

26-åringen er nå i Doha i Qatar der NRK-sendte VM i hurtigsjakk og lynsjakk arrangeres i romjula.

– Nå har det vært mye, sier Agdestein, som legger til at Carlsen ikke kommer hjem til Norge før i slutten av januar.

– Hvorfor har han vært så lenge borte fra Norge?

– Nå var det slik at VM-matchen var i New York, og han liker å trene i samme tidssone. Det var en lenge planlagt ferie som han dro på. Det har rett og slett blitt sånn av naturlige grunner, svarer han.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge