Her inne jobber Carlsen-treneren på spreng

SOTSJI (NRK): Trodde du Magnus Carlsen hadde VM-seieren i lomma? Det tror ikke treneren, som har låst seg inne på hotellrommet for å finne løsningen på et skremmeskudd fra Vishy Anand.

Espen Agdestein

Carlsen-manager Espen Agdestein viser fram døra til rommet der Peter Heine Nielsen kommer til å jobbe hele natta med å finne svaret på en utfordring fra Vishy Anand.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Han kommer nok til å sitte langt utover natta, hvisker manager Espen Agdestein.

Han står utenfor rommet til Peter Heine Nielsen i åttende etasje på luksushotellet i Sotsji, men får ikke lov til å banke på døra. Til det jobber den danske åpningseksperten for hardt på innsiden.

Carlsen overrasket forrige gang Anand hadde hvitt

Nielsen har ansvaret for å forberede åpningstrekkene til Magnus Carlsen. Mye av jobben handler om å forutse hva Viswanathan Anand kommer til å spille, spesielt med hvite brikker.

På lørdag gikk det ikke helt etter planen. Magnus Carlsen innrømmer nemlig at han ble tatt på senga i åpningen.

– Jeg hadde ikke forventet trekket løper til h3. Det var ikke lett å komme unna det. Vi må definitivt sjekke åpningen, sa nordmannen etter partiet.

– Hadde de kontroll på lørdag, Agdestein?

Manageren nøler lenge før han svarer.

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg synes det så skummelt ut. Jeg er glad for at Magnus greide å parere, sier han.

Peter Heine Nielsen

Sjakktrener Peter Heine Nielsen slapp ut i sola da Magnus Carlsen spilte basket på mandag. Dansken er god hjelp også på basketbanen på grunn av høyden - men på søndag var han på motsatt lag.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Stressa hele tiden

Verdensmesteren taklet den uventede stillingen på imponerende vis, og det endte med remis. Men trener Nielsen var heller ikke fornøyd, og nå jobber han som besatt med å finne de beste trekkene i tilfelle Anand spiller samme type åpning igjen.

Eneste avbrekk på VMs hviledag var å spise frokost med toppspiller Peter Svidler og å spille basket med Team Carlsen på formiddagen.

– Han er litt stressa hele tiden, for det er mye å få orden på. Peter er litt fram og tilbake inn på rommet til Magnus, men han er mest på sitt eget rom og snakker med Jon Ludvig Hammer og resten av teamet på Skype, sier Espen Agdestein.

Under tidligere sjakkturneringer har den høyreiste dansken fortalt at han fungerer like mye som en lekekamerat for Magnus Carlsen. Det er annerledes under VM.

– Peter må normalt jobbe hele tiden. Han har fri når Magnus spiller, da prøver han å slappe av. Vi er utrolig glade for at han står så hardt på, sier Agdestein.

Magnus Carlsen har fått en drømmestart på VM, men frykter skarpe mottrekk fra motstanderen i morgen. Mens han selv slappet av på hviledagen, ble det derfor hektisk jobbing for trener Peter Heine.

Siste nytt

 • Jacobsen ikke valgt inn i Wada

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble ikke valgt som kandidat til utøverkomiteen til Verdens Antidopingbyrå (Wada), får NRK bekreftet. Det er foreløpig ikke kjent hvilke tre medlemmer som ble valgt fremfor den norske langrennsløperen.

  Landslaget langrenn.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Dopingutestengt i åtte år

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har avgjort at den taiwanske vektløfteren Lin Tzu-chi (30) er utestengt for doping i åtte år. Vektløfteren leverte en positiv dopingprøve i juni 2016. Også i 2010 testet den tidligere verdensrekordholderen positivt.

 • City-forsvarer ute med skade

  Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy må belage seg på et opphold på sidelinen etter at han onsdag ble operert i kneet. Det opplyser klubben. Det opplyses ikke hvor lenge franskmannen er satt ut av spill.

  Benjamin Mendy
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana