NRK Meny
Normal

Her inne jobber Carlsen-treneren på spreng

SOTSJI (NRK): Trodde du Magnus Carlsen hadde VM-seieren i lomma? Det tror ikke treneren, som har låst seg inne på hotellrommet for å finne løsningen på et skremmeskudd fra Vishy Anand.

Espen Agdestein

Carlsen-manager Espen Agdestein viser fram døra til rommet der Peter Heine Nielsen kommer til å jobbe hele natta med å finne svaret på en utfordring fra Vishy Anand.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Han kommer nok til å sitte langt utover natta, hvisker manager Espen Agdestein.

Han står utenfor rommet til Peter Heine Nielsen i åttende etasje på luksushotellet i Sotsji, men får ikke lov til å banke på døra. Til det jobber den danske åpningseksperten for hardt på innsiden.

Carlsen overrasket forrige gang Anand hadde hvitt

Nielsen har ansvaret for å forberede åpningstrekkene til Magnus Carlsen. Mye av jobben handler om å forutse hva Viswanathan Anand kommer til å spille, spesielt med hvite brikker.

På lørdag gikk det ikke helt etter planen. Magnus Carlsen innrømmer nemlig at han ble tatt på senga i åpningen.

– Jeg hadde ikke forventet trekket løper til h3. Det var ikke lett å komme unna det. Vi må definitivt sjekke åpningen, sa nordmannen etter partiet.

– Hadde de kontroll på lørdag, Agdestein?

Manageren nøler lenge før han svarer.

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg synes det så skummelt ut. Jeg er glad for at Magnus greide å parere, sier han.

Peter Heine Nielsen

Sjakktrener Peter Heine Nielsen slapp ut i sola da Magnus Carlsen spilte basket på mandag. Dansken er god hjelp også på basketbanen på grunn av høyden - men på søndag var han på motsatt lag.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Stressa hele tiden

Verdensmesteren taklet den uventede stillingen på imponerende vis, og det endte med remis. Men trener Nielsen var heller ikke fornøyd, og nå jobber han som besatt med å finne de beste trekkene i tilfelle Anand spiller samme type åpning igjen.

Eneste avbrekk på VMs hviledag var å spise frokost med toppspiller Peter Svidler og å spille basket med Team Carlsen på formiddagen.

– Han er litt stressa hele tiden, for det er mye å få orden på. Peter er litt fram og tilbake inn på rommet til Magnus, men han er mest på sitt eget rom og snakker med Jon Ludvig Hammer og resten av teamet på Skype, sier Espen Agdestein.

Under tidligere sjakkturneringer har den høyreiste dansken fortalt at han fungerer like mye som en lekekamerat for Magnus Carlsen. Det er annerledes under VM.

– Peter må normalt jobbe hele tiden. Han har fri når Magnus spiller, da prøver han å slappe av. Vi er utrolig glade for at han står så hardt på, sier Agdestein.

Magnus Carlsen har fått en drømmestart på VM, men frykter skarpe mottrekk fra motstanderen i morgen. Mens han selv slappet av på hviledagen, ble det derfor hektisk jobbing for trener Peter Heine.

Siste nytt

 • Tromsø-Strømsgodset er avlyst

  Snøen stoppet oppgjøret mellom Tromsø og Strømsgodset. Dommer Sigurd Kringstad sa til NRK før kampstart at han skulle ta en vurdering opp mot kampstart. Det snør tett, og kampen lot seg ikke gjennomføre.

  NRK kommer tilbake med mer.

  Snø på Alfheim stadion
  Foto: Gunnar Grindstein
 • Grøvdal nummer tre i New York

  Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer tre på New York halvmaraton søndag. Hun løp inn til 1.12.43, og var 19 sekunder bak Buze Diriba, som vant.

  Grøvdals personlige rekord på distansen er 1.09.41.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Mikula Martin/ctk / NTB scanpix
 • Tyske Riessle vant igjen

  Fabian Riessle vant verdenscuprennet i Klingenthal søndag. Han spurtet ned Johannes Rydzek og Akito Watabe i kampen om seieren.

  Sistnevnte sikret seier i verdenscupen sammenlagt, foran Jan Schmid. han ble beste norske på fjerdeplass.

  SKIING-FINLAND/ Lahti Ski Games 2016
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
Sport i dag
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Odd