Etter to tap på rad er Magnus Carlsen tilbake der han skal være og slo i dag Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker.

Magnus Carlsen slo tilbake etter noen dager med motgang. Her fra et sponsortreff forrige måned.

Askild Bryn

NRKs sjakkekspert Askild Bryn mener seieren var viktig for Carlsens selvtillit.

– Jeg ble overrasket over åpningen hans, der han ofret en bonde, sa Carlsen på pressekonferansen.

Mamedyarov ofret en bonde for å få et sterkt sentrum og aktive brikker, noe som gjorde at Carlsen en periode ikke helt visste hvem som sto best i partiet.

– Det var et interessant spill, jeg følte jeg sto godt, men så kom det ut av kontroll. Men jeg vant ganske greit til slutt, sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

Men partiet ble fort avgjort da nordmannens brikker våknet til liv.

– Magnus beholdt sin bonde i åpningen og fant deretter en finurlig måte å sno seg ut av problemene på. Det så hele veien skummelt ut, men Magnus hadde mest sannsynlig kontroll hele veien, sa NRKs sjakkekspert Askild Bryn etter partiet.

Carlsen spiller denne uken en minneturnering i Aserbajdsjan,der flere av verdens beste spillere deltar.

– Kjemper om sammenlagtseieren

Etter dagens seier er Carlsen i delt ledelse med Radjabov. De to er bare halvpoenget foran de tre neste spillerne, blant andre Nakamura som han møter i morgen.

– Det var på sett og vis en overbevisende seier som må ha smakt veldig godt. Med dette resultatet vil han kunne kjempe om sammelagtseieren, vurderer Bryn.

I tillegg er denne seieren viktig også av andre grunner.

Viktigheten av en seier med tanke på selvtillit kommer også godt med i fortsettelsen, avslutter NRKs sjakkekspert.

Formdupp den siste uka

– Det var morsomt å spille fotball i går, jeg trengte en positiv opplevelse etter tapene, sa Carlsen på pressekonferansen etter kampen mot Mamedyarov.

Carlsen brukte gårsdagens hviledag på å koble av etter noen dager med svake resultater.

– Det har ikke vært bra nok de to siste dagene, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet på onsdag der han røk på sitt første tap i langsjakk på 10 måneder.

Dagen etter kom enda et tap da da han med hvitt tapte mot aserbajdsjanske Teimur Radjabov. Det var første gangen siden 2010 at han tapte to på rad.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.