NRK Meny
Normal

Carlsen tapte etter ellevill avslutning: – Skjønner ikke hva som skjedde

Magnus Carlsen gikk på et surt tap for Hikaru Nakamura etter en ellevill avslutning av det åttende partiet av den uoffisielle VM-kampen mellom de to.

VIDEO: Se avslutningen på partiet her.

– Det var veldig, veldig svakt. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på, sier Magnus Carlsen til NRK.

Verdensmesteren startet mandagen med seier, men i det andre påfølgende partiet gikk det galt for Magnus Carlsen.

Det som så ut som en seier ble i stedet en kamp mot klokken for Carlsens del.

Til slutt gikk tiden ut etter at brikkene nærmest fløy over brettet de siste sekundene (se video i saken). Dermed var det Nakamura som stakk av med seieren i partiet.

– Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Jeg tenkte at da jeg hadde noen sekunder igjen, så kunne jeg få remis, men det var bare dumt, sier en tydelig skuffet verdensmester.

– Jeg prøvde bare å forsvare meg. Jeg var heldig, for jeg var veldig nærme å tape tidligere i partiet, kommenterer Nakamura.

Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura

TAP FOR CARLSEN: Tiden gikk for fort for Magnus Carlsen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Leder fortsatt

Magnus Carlsen leder nå turneringen med 9-7 sammenlagt før de siste partiene tirsdag. Før tidstapet mandag ledet han 9-5 etter å ha spilt strålende mot Nakamura tidligere på kvelden.

Den uoffisielle VM-kampen avgjøres nå med åtte lynsjakkpartier tirsdag. Om ikke Fischer Random er kaotisk nok fra før, blir det definitivt en spennende avslutning.

Førstemann til 12,5 poeng vinner oppgjøret. Førstepremien er på 900 000 kroner.

Spent på turneringen

Magnus Carlsen har innrømmet at han var skeptisk før han skulle ut i den uoffisielle VM-kampen i Fischer Random mot Hikaru Nakamura.

Nordmannen hevdet han så på turneringen som et eksperiment.

– Jeg er spent på om det er noe for fremtiden, eller om det bare blir for rart, sa han til NRK for noen dager siden.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag