NRK Meny
Normal

Carlsen tapte etter ellevill avslutning: – Skjønner ikke hva som skjedde

Magnus Carlsen gikk på et surt tap for Hikaru Nakamura etter en ellevill avslutning av det åttende partiet av den uoffisielle VM-kampen mellom de to.

VIDEO: Se avslutningen på partiet her.

– Det var veldig, veldig svakt. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på, sier Magnus Carlsen til NRK.

Verdensmesteren startet mandagen med seier, men i det andre påfølgende partiet gikk det galt for Magnus Carlsen.

Det som så ut som en seier ble i stedet en kamp mot klokken for Carlsens del.

Til slutt gikk tiden ut etter at brikkene nærmest fløy over brettet de siste sekundene (se video i saken). Dermed var det Nakamura som stakk av med seieren i partiet.

– Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Jeg tenkte at da jeg hadde noen sekunder igjen, så kunne jeg få remis, men det var bare dumt, sier en tydelig skuffet verdensmester.

– Jeg prøvde bare å forsvare meg. Jeg var heldig, for jeg var veldig nærme å tape tidligere i partiet, kommenterer Nakamura.

Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura

TAP FOR CARLSEN: Tiden gikk for fort for Magnus Carlsen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Leder fortsatt

Magnus Carlsen leder nå turneringen med 9-7 sammenlagt før de siste partiene tirsdag. Før tidstapet mandag ledet han 9-5 etter å ha spilt strålende mot Nakamura tidligere på kvelden.

Den uoffisielle VM-kampen avgjøres nå med åtte lynsjakkpartier tirsdag. Om ikke Fischer Random er kaotisk nok fra før, blir det definitivt en spennende avslutning.

Førstemann til 12,5 poeng vinner oppgjøret. Førstepremien er på 900 000 kroner.

Spent på turneringen

Magnus Carlsen har innrømmet at han var skeptisk før han skulle ut i den uoffisielle VM-kampen i Fischer Random mot Hikaru Nakamura.

Nordmannen hevdet han så på turneringen som et eksperiment.

– Jeg er spent på om det er noe for fremtiden, eller om det bare blir for rart, sa han til NRK for noen dager siden.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal