NRK Meny
Normal

Carlsen gikk på nytt tap: – Tror han er overrasket

Magnus Carlsen (23) gikk på sitt andre tap på to dager da han med hvitt tapte mot aserbajdsjanske Teimur Radjabov.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen gikk på sitt andre tap på to dager da han torsdag måtte se seg slått av aserbajdsjanske Teimur Radjabov.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Askild Bryn

NRKs sjakkekspert Askild Bryn er overrasket over at Magnus Carlsen tapte igjen torsdag.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Dette er utrolig overraskende. Å tape to dager på rad har han ikke gjort siden 2010, sier NRKs sjakkekspert Askild Bryn om at Carlsen torsdag måtte se seg slått av Radjabov.

Carlsen spiller denne uken en minneturnering i Aserbajdsjan, og for første gang på ti måneder måtte 23-åringen se seg slått av italieneren Fabiano Caruana onsdag.

Da han torsdag møtte hjemmehåpet Teimur Radjabov (27) – som han ikke har tapt mot siden 2008 – måtte han igjen se seg slått – denne gangen med hvite brikker.

Ga opp etter fem timer

Til tross for at motstanderen kun er rangert som nummer 33 i verden, klarte nordmannen aldri å ta styringen i spillet, og etter fem timer ga han opp.

– Radjabov spilte utrolig godt og gjorde det vanskelig for ham. Etter åpningen var det ganske likt, men etter hvert innså han at det kunne bli vanskelig, forteller Bryn.

Likevel forsøkte Carlsen seg en siste gang i det 24. trekket.

– Han ofret tårnet sitt for en løper i håp om å skaffe seg motspill, men Radjabov forsvarte seg godt og hadde aldri problemer.

– En han har godt tak på

Bryn tror 23-åringen er overrasket over torsdagens tap.

– Dette er en spiller han alltid har hatt et godt tak på. Jeg tror nok er overrasket, men det er mulig han ikke har klart å riste av seg gårsdagens tap.

Etter den femte runden og halvspilt turnering ligger Carlsen nå på andreplass sammenlagt i turneringen med 2,5 poeng. Radjabov leder nå turneringen med tre poeng. Caruna – som slo 23-åringen onsdag – ligger på tredjeplass med 2,5 poeng.

Etter en hviledag fredag skal Carlsen igjen møte de fem motstanderne – denne gangen med motsatt farge på brikkene. Han har altså fortsatt muligheter til å vinne.

– Det er veldig jevnt og han har fortsatt gode muligheter. Samtidig har han nå igjen tre svarte partier og to hvite. Det er en liten ulempe, sier Bryn, som nå håper at Carlsen får orden på selvtilliten.

– Det er en stor knekk å tape to på rad.

Turneringen i Aserbajdsjan blir arrangert til minne om Vugvar Gasjimov. Den aserbajdsjanske sjakkspilleren døde i januar, bare 27 år gammel.

Les også: Carlsen med overraskende tap: – Humøret har vært dårlig i hele dag

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par