Carlsen med stikk til kritikerne etter tabben: – Nyt det mens dere kan

For en gangs skyld klarte ikke Magnus Carlsen å holde hodet kaldt. Dermed røk han ut av Rapid Challenge før finalen.

Magnus Carlsen med ny turnering

IKKE FORNØYD: Magnus Carlsen maktet ikke å slå Hikaru Nakamura i semifinalen i netturneringen Rapid Challenge.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg synes jeg bør vinne hver gang jeg stiller opp, men som folk ser går det ikke alltid slik, sier seiersvante Magnus Carlsen til TV 2 etter nederlaget og legger til:

– Det her kommer til å svi en stund.

Etter svake prestasjoner på fredag var Carlsen nødt til å vinne den tredje semifinalen mot amerikanske Hikaru Nakamura lørdag. Slik gikk det ikke.

Etter nedturen kom han, på Twitter, med et stikk til kritikerne.

– Nyt det mens dere kan, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Carlsen og amerikanske Nakamura vant ett parti hver og to endte med remis.

Dermed skulle det hele avgjøres med armageddon - den mest spektakulære konkurranseformen i sjakk. Der hvite brikker har fem minutter og svart fire. Blir det remis vinner spilleren med svarte brikker.

– Klarte ikke holde hodet kaldt

Carlsen spilte i hvitt og måtte dermed vinne. Han startet også med overtaket, men så ble bråstopp og sjakkmesteren tenkte plutselig i over 30 sekunder på ett trekk. Overtaket forsvant, og da han like etterpå tabbet seg ved å gi bort tårnet var nederlaget et faktum.

– Magnus Carlsen var ubesluttsom, oppsummerte TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Jeg klarte ikke å holde hodet kaldt, innrømmer Carlsen selv.

– Problemet var da det ble taktisk. Jeg brukte mye tid og var såpass kokt i hodet at intuisjonen ikke sa meg noen ting. Du sitter der og tenker «hva skal jeg stole på, liksom?».

Hikaru Nakamura

TIL FINALEN: Hikaru Nakamura

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nakamura er svært tilfreds etter lørdagens triumf og mener at Carlsen rett og slett ikke virket helt på i den tredje semifinalen.

– Det har egentlig ikke sunket inn ennå, men det er flott å slå Magnus. Minst én gang fant jeg en måte å vinne på, så jeg er ganske fornøyd, sa amerikaneren.

Store summer

Rapid Challenge inngår i Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel ti millioner kroner. Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour.

29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

For tredjeplassen nå får han 152 000 kroner,

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal